Vysadenie antidepresív

7. jún 2021

Ahojte. Chcem vysadit antidepresiva. Samozrejme pod dohladom doktorky a postupne. No ona si stale ide svoje ze preco preco by som mala vysadit a ze sa mi urcite vrati depresia ze nebude mi dobre viac ako tri mesiace a zas budeme nasadzovat naspat a ze urcite mi aspon minimalnu davku necha. Ale preco ked sa ja citim uz uplne v poriadku a myslim si ze to zvladnem bez ad. Nechcem cely zivot do seba pchat tabletky. Nemala by ma v tom podporit a byt rada ze sa mi polepsilo ?

ella_price
7. jún 2021

Počúvaj to čo ti hovorí telo. Oni to do teba budú cpať, aby nestratili klientelu a na čom sa lepšie zarobí než na farmaceutikách? Pokial sa cítiš lepšie a vieš, že to bez AD zvládneš, určite ich pomaly vysádzaj a ak by sa to začalo opakovať, sama už vieš čo robiť a čo je pre teba dobré.
Mimo iné, dnes je ťažké nájsť dobrého a empatického terapeuta, ktorý svoju prácu aj berie trochu zodpovedne.

autor
7. jún 2021

@ella_price ano aj manzel mi povedal ze by stratila pacienta tak zato na tom trva. Ja len by som cakala viac podpory od nej a ona praveze bola vyslovene nahnevana. A ze som porusila nasu spolupracu a taketo bludy a vobec ma nepocuvala len si isla to svoje dookola

unicornlady
7. jún 2021

ja viem len poradiť, že kamarátka postupne vysádzala lieky, tabletka, potom nejaký čas pol tabletky, potom štvrť tabletky... aby to pre telo nebol nejaký veľký šok

marseillefan
7. jún 2021

Nezvyknem oponovať lekárom, ale úprimne si myslím, že ak jediná liečba, ktorú je schopná doktorka nasadiť sú antidepresíva, tak na také niečo netreba mať titul MUDr. Druhá vec - ak by si sa aj po 3 mesiacoch vrátila do do dopresií a musela znova nasadiť AD, tak v čom je problém? Veď ich berieš tak či tak... budeš o 3 mesiace presne tam, kde si teraz... samozrejme, rob to pomaly a postupne... ja by som to ale určite riskol.

autor
7. jún 2021

@marseillefan dakujem tiez si myslim ze za pokus to stoji preto neviem co je tak proti tomu

womenpower
7. jún 2021

postupne ich začni vysádzať... Ide krásne leto, venuj sa veciam ktoré Ťa robia šťastnou🙂 choď sa prejsť, choď niekam na víkend, napapať sa na terasu, proste rob čokoľvek aby si mala program... Myslím, že je správny čas teraz na to zistiť, či ich naozaj potrebuješ ešte 🙂

autor
7. jún 2021

@womenpower mam dve male deti tie ma zabavaju dost :D ale ano tiez si planujem leto virivka posediet na terase. Manzel bude mat dovolenku oslavy narodenin deti takze ma caka pekne obdobie a verim ze som natom uz tak dobre ze ich nebudem potrebovat

janka_23
7. jún 2021

Jasne ze lekár by ti najradšej pchal lieky celý život, je to ich biznis 😉 keď cítiš ze to zvládneš bez nich tak šup do toho. Neviem aké konkrétne problémy si mala, ale mne veľmi po vysadení pomohli aj sedenia u psychológa. A dnes som už úplne v pohode.

jankarec
7. jún 2021

@marseillefan problem je v tom, ze zvacsa uz tie AD nezaberaju. A vrati sa to v ovela horsej forme. Mudr vie, co hovori

marseillefan
7. jún 2021

@jankarec Rozumiem, ale potom nechápem, prečo to doktorka takto polopate pacientke nevysvetlí.

kkovacovak
7. jún 2021

Tiež som ich vysadila sama od seba. Dr s tým ale nemala problém a sama mi povedala že môžem keď sa budem cítiť dobre. Tak ako sa píše vyššie. Začala som postupne. Týždeň som brala len 3/4, potom 1/2 a potom dlhšie 1/4. Mala som ale ešte lieky v zásobe keby niečo

deti95060810
7. jún 2021

troška by si mala dôverovať lekárke... asi vie v akom stave si prišla ku nej. Asi 30 perc. pacientom sa depresia vráti a je potrebné aby lieky brali zas a znova a väčšinou do konca života.... 😉
Ad sa vysadzujú min. mesiac. postupne.
V lete ti môže byť Ok, ale príde sept. , október a vtedy sa začnú depresie vracať. Ale však uvidíš. či neprídeš o 3-4 mesiace zas k lekárke lebo budeš tam kde si bola aj pred pár mesiacmi... 😉 len môže sa stať že už lieky ktoré ti zabrali predtým už nebudú akosi zaberať...

katarina2022
16. júl 2022

Nerob to určite moja mama ochorela a prestala vtedy jesť lieky od februára je mimo bola v Hronovciach a nič nepomohlo už jej tie lieky ktore jedla predtym neučinkujú

donuliena
19. aug 2022

Nepodpori ta,ma za teba body a peniaze,ja tiez chcem vysadit toto svinstvo

autor
19. aug 2022

@donuliena nevysadila som nakoniec je mi veľmi zle beriem uz kopec liekov

donuliena
21. aug 2022

No moja zlata,mne sa to tiez neda berem len 75 mg alventa,ale je vysoko navykova,oni to dobre vedia,chytia cloveka do pasce raz a navzdy

autor
21. aug 2022

@donuliena ja beriem 6 druhov. Alventu som tiez mala ale nesedela mi no ja som mala 150mg 75mg teraz mam ine ale tiez mam pocit ze nesedia nejako ale psychiatricka mi ich uz nechce menit ze vraj su najucinnejsie

donuliena
22. aug 2022

Ahoj,mali by menit dovtedy,kym lieky nesadnu,oni sa,nechcu zaťažovať s pacientami,hlavne,ze body pre poistovnu maju....mne to vlastne vsetko zacalo volnopredajnym persenom forte,valeriana v nom obsiahnuta mi zacala po case ucinkovat paradoxne,a sposobila mi taku uzkost,stiahnutie hrdlo,nemkhla,som hovorit,ani jest,schudla,som velmi vtedy,k tomu ocne kvapky na ocny tlak zhorsovali moj stav,busenie srdca k tomu,vykyvy tlaku na 180 torr.Potom mi lekar nasadil alventu,ktora zacala asi po mesiaci pomahat.Vysadit som ju chcela,kebyze nie je v kapsulovej forme mozno by sa dalo,vysadila som sama viacej liekov....

marosbotlik
25. júl 2024

Vysadzuje antydepresiva niekdo?