Vysadenie antidepresív

17. aug 2023

Ahojte chcem sa opýtať či je tu niekto komu sa podarilo vysadiť antidepresíva. Mám pocit, že sa toho nezbavím nikdy. Lieky beriem už 7 rokov a chcela by som ich vysadiť, lenže stále ak ich začnem vysádzať tak sa mi všetko vráti. S liekmi fungujem normálne, nemám žiadne problémy. Mám 34 rokov a chcela by som otehotnieť tak preto by som sa chcela liekov zbaviť. A ďalší problém je taký že mi bol zistený zelený zákal s otvoreným uhlom a že vraj antidepresíva zhoršujú ten zelený zákal, očná lekárka mi povedala že tie lieky by som mala vysadiť tie antidepresíva. Lenže ak ich vysadím tak nebudem vedieť fungovať. Čo mi poradíte?

hankab
17. aug 2023

A vysadzala si postupne pod dohladom psychiatra? Lebo niekedy odporucaju naozaj veeelmi pomale tempo vysadzania, aby si tak necitila tie vedlajsie ucinky. No casto citam o tom, ze aj ked ludia vysadili pomaly, tak do polroka udreli depresie/uzkosti znova a este silnejsie 😐
Tiez ma to caka po 3 rokoch uzivania kvoli planovaniu dietata a trochu sa toho bojim..

autor
17. aug 2023

@hankab Ano pomaly som vysadzala, vydržala som tak 3 mesiace a potom sa všetko vrátilo. Neviem už čo robiť, mám glaukom, a k tomu chcem otehotnieť...

hankab
17. aug 2023

Su aj AD, ktore sa mozu uzivat aj pocas tehotenstva. Ja viem, ze to nie je to najlepsie riesenie, no niekedy sa inak neda.

deti95060810
17. aug 2023

@hankab ale ona má glaukom... vtedy sa ad nesmú užívať...

vanilkovazmrzka
17. aug 2023

Tak tie lieky budes musiet vysadit, ak nechces oslepnut… terapia ti tie lieky nedokaze nahradit?

deti95060810
17. aug 2023

autorka, 30 perc. paciemtov sa ad nezbaví nikdy...vždy sa bude musieť vrátiť k ad
a čo vraví na glaukom tvoj psych.? nenavrhol iné lieky?

lucia851
17. aug 2023

Vysádzať postupne?aké máš antidepresíva?ja som dnes tiež začala vysádzať tak uvidim

lucia851
18. aug 2023

Ja som si musela dať naspäť mne bolo zle aj v noci

autor
18. aug 2023

@deti95060810 ale ja mám glaukóm s otvoreným uhlom, tak rozmýšľam či sa to predsa len nedá da

autor
18. aug 2023

@deti95060810 psychiater nič nato nevraví, ale očná je proti liekom. Lenze bez Ad neviem fungovať

ivanakaka
26. aug 2023

mne sa podarilo raz na rok ked som dojcila asi sa vyplavuje oxytocin 🙂 beriem 12 rokov uz nevysadzujem mam 2 deti zdrave brala som aj v teho…teraz zas cakam dvojicky 🙂

ivanakaka
26. aug 2023

@ivanakaka tiez asi po 3 mes od vysadenia horsie nieco ako predtym…3 mes je vzdy dobre no potom…

autor
26. aug 2023

@ivanakaka aj teraz v tehu budeš brat Ad?

danielle21
26. aug 2023

Ja by som ani neuvažovala o dieťati v takom psychickom stave, tehotenstvo a pôrod to môžu ešte zhoršiť, dieta by si mala priviesť na svet keď budes v poriadku, nie len 3 mesiace, nebuďte sebecké

ivanakaka
1. sep 2023

hej beriem cakam dvojicky beriem od zaciatku, pri mojich dvoch predoslych tehotenstvach som brala od 3 mes, aleide o to ake antidepresiva spytaj psychiatra

ivanakaka
1. sep 2023

@danielle21 ja sebec 🙂 beriem 12 rokov…tak nikdy by som nemala mat?…a asi budem musist na furt 🙂

keira13
6. sep 2023

Ahoj zenusky ako sa vam dari a podarilo vysadit ad. ?
Ja som tehu zaciatok a tiez mam od dr ze musim uplne vysadit ad tak zacinam uz len stvr davky uvidme 🙂)

alan12
30. nov 2023

Nasadzas stále tie isté AD a zaberajú ti. Ja som sa pokúšal vysadiť tak isto,ale pri znižovaní dávky sa všetko vrátilo tak sme nasadli na pôvodnú výšku len ich beriem už tri týždne a zatiaľ ešte nezabrali ako predtým. U teba to ako funguje. Ďakujem za odpoveď

autor
1. dec 2023

@alan12 áno u každého je to tak, dlhši je ten nástup po vysadení...

alan12
1. dec 2023

Ale ja som ich úplne nevysadil

viscum
2. aug 2024

Glaukom