Vysadenie antibiotík

21. dec 2024

Ahojte bolelo ma dlho niekoľko týždňov nie hrdlo ale dole v krku ja sama som si dala vtedy ATB na 3 dní lebo som nemohla vymeskavatbz práce 3 dní bolo dobré a zas po týždni som išla k doktorke skrabalo má dole v krku hrozne na kašeľ. Ona mi nebrala krv nepocuvala má ani nič len nasadila medoclav. Beriem ich od stredy a beriem aj probiotiká ale ja mám reflux laktozovu intoleranciu a teda ja sa po nich cítim ešte horšie Teda bolesť krku je preč na kašeľ má ešte dráždi ale to je asi normálne ale je mi ťažko po tých ATB páli má zaha boli ma brucho mám aj divertikulozu a prídem si slabá mám pachuť v ústach. Ja viem že by sa to nemalo ale čo myslíte keď sa cítim lepšie čo sa hrdla týka môžem ich zajtra alebo dnes už vysadiť? Sú na 7 dní chcela som teda vydržať aspoň 5 dní ale fakt mi nerobia dobre poraďte ja viem rezistencia ale teda ja neviem či ich vydržím dobrat

barka1
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
domka222
21. dec 2024

Ak ich vysadíš skôr, je možné že baktérie sa znova premnožia. Berieš poctivo aj probiotiká?

slaviivals
21. dec 2024

Len ich pekne dober, aby ta nabuduce nenapadlo svojvolne ich uzivat

modrykolibrik
21. dec 2024

Nechápem načo ich potom do seba pchas keď si svojvoľne vysadzas? Takýchto pacientov ozaj zbožňujem

banalu
21. dec 2024

Ak nedodrziavas dakovanie skodis len sama sebe, mala si volat doktorke, ze ti atb nerobia dobre, aby ti predpisala ine... to, ze sa citis lepsie, neznamena, ze si vyliecnena a bakterie uplne prec. Atb sa prepisuju na stanovenu dobu z nejakeho dovodu... uz tie dva dni vydrz, ked si vydrzala doteraz.

stanulienkat
21. dec 2024

Atb sa musia vzdy dobrat, aj ked sa ti zlepsi stav. Inak si vyvolas rezistenciu. Bolo by dobre sa pani doktorky opytat, ci uz pocula o vytere hrdla a nedavat naslepo Atb. 90% chorob v zime je virusovych, bez potreby uzivania Atb. A potom su lekari, co ich pisu ako lentilky.

pseudomonas87
21. dec 2024

1. Nemala si si čo sama nasadzovať antibiotiká , by ma veľmi zaujímalo, aké to boli a odkiaľ si ich mala.
2. Ako sa píše vyššie, mala si volať dr, že ti nerobia dobre. To že sa majú dobrat, vieš asi aj sama.
Netreba sa absolútne čudovať, keď naše deti budú mať problém s antibiotikami , nič nebude zaberat, lebo baktérie budú rezistentne. Mnohé ATB sa ani do východnej Európy nedodávajú, lebo sa nevedia predpisovat,zneužívajú sa atď....

autor
21. dec 2024

@domka222 áno beriem probiotika

taktotedanie
21. dec 2024

Takze 1.nemas si co ako laik sama nasadzovat lieky
2. Si chora a chodis do rpbpty tak to dakujem pekne za takeho kolegu ako si ty! Takto pred sviatkami tam ides nakazit kolegov ?! Podakuju sa ti takto na vianoce fakt!!
3. Lieky douzivaj, tie dva dni ta nezabiju, ked si vedela douzivat tie antibiotika co si si sama naordinovala tak douzivaj aj tieto
A nabuduce mysli na ostatnych nielen na seba , pokial nemas vystudovane mudr.lieky si sama nenasadzuj do buducna!

autor
21. dec 2024

@taktotedanie robím v zdravotníctve a doma som ostať nemohla pretože nemá kto robiť takže by sa mi poďakovali skôr keby doma ostanem ale ďakujem za super radu

taktotedanie
21. dec 2024

Aj ja som zdravotnik a chora som do prace nechodila

luccija
21. dec 2024

Tak ich vysad, keď ti tak robia zle, ale nikto ti nerobil crp výter a dostala si ATB?
Nemala si brať ani tie prvé čo už ..koľko x sa liečim z virózy aj 10 dní presvedčená, že určite treba ATB a netreba.

autor
21. dec 2024

@luccija mne to trvalo už skoro mesiac

dankabg
21. dec 2024

ATB treba dobrat, keď si zdravotník tak musíš vedieť, že takýmto štýlom si vybudujes odolnosť. Tam kde robíš ti nevie nikto vziať krv a spraviť vytery?

sundew
21. dec 2024

A skúsil si si dat laktazan ?

autor
21. dec 2024

@dankabg nie nerobím v nemocnici

autor
21. dec 2024

@sundew mám laktazym ale mne príde že to ani nefunguje ja mám 0% enzýmov laktozy

dankabg
21. dec 2024

Tak potom zmeniť dr za inú.

sundew
21. dec 2024

Ja si dam aj 2-3 naraz