Vyriešia okuliare škúlenie?

27. júl 2020

Ahojte, chcela by som sa opytat vás čo škulite iba trochu (napr hlavne pri únave na fotkach pri zameriavani sa na jeden predmet) dokážu tento problem vyriešiť okuliare alebo šošovky aj ked pravdepodobne nie je pritomná dioptrická chyba? Že by to nebolo vidno :( v detstve som totizto škulila nosila som okuliare do 7mich rokoch upravilo sa to, ale škulim zopar rokov znovu :( ďakujem..

nanka3
28. júl 2020

neviem, ako je to u dospelych, ake dcere ubieha jedno oko, nie velmi, ale predsa trochu zaskuli a okuliare jej pomahaju, ked ich ma na ociach, tak neskuli, dioptricku vadu nema

kacena4
28. júl 2020

co ja mam skusenosti s malymi detmi tak tupozrakost/skulenie nie je dioptricka vada ale refrakcna chyba kedy do mozgu prichadzaju dva obrazy a mozog jeden vypne a prijima len 1 signal preto sa to riesi s okluzorom na jednom oku. donedavna sa to riesilo len u malych deti no dnes uz aj u dospelych sa to riesi netreba zufat https://www.annasoft.eu/?gclid=CjwKCAjwmf_4BRAB... tu su rozne cvicenia a urcite by som to riesila cez dobreho dr a na chvilu mozno zvazila aj ten okluzor ak ti to tak vadi drzim palceky