Vyrážky po vysadení hormonálnej antikoncepcie

paulinka17
4. mar 2021

Ahojte, mali ste niektorá vyrážky po vysadení HAK? Brala som ju skoro tri roky, predtým som nikdy nemala problém s pleťou, maximálne 1-2 vyrážky počas mrchy ale inak vôbec. A teraz mesiac po vysadení je to hrôza, vyrážky po celej tvári... kedy to prejde?

waity888
4. mar 2021

@paulinka17 ja už sa trápim rok a absolútne nič nepomáha. Chcem si už nejaké lieky nasadiť lebo som úplne zúfalá. Pred tým jedna vyrážka pred menštruáciou a teraz mám celú tvár vychádzanu až na krk a nezlepšuje sa to,len zhoršuje.

fiafia
4. mar 2021

@paulinka17 no mne sa pleť po vysadení veľmi zhoršila a už som vyskúšala xy veci a pomohli malo

pipikcek
4. mar 2021

To je boj na dlhé trate. Ja som HA brala ani nie tri roky a pleť som mala katastrofálnu aj dva roky po jej vysadení. Chodila som ku kozmeticke ako na klavír a nepomohlo nič... Potom sa to samo upravilo, keď sa telo a hormóny znormalizovali. Uz by som to nikdy nebrala ... a neskôr sa zistilo, ze je HA u mna kontraindikovana. Pevne nervy !

marytesss
4. mar 2021

@paulinka17 ja som ju brala 4 roky, po vysadení to bolo strašné, začali mi padať vlasy, dosť sa mi aj zhoršila kvalita vlasov, začali mi vadiť šampony, ktoré som používala, plus lupiny. vyhadzala som sa na tvári, na chrbte, no otras... ono to časom prejde, treba sa vyčistiť od toho zvnutra. len to potrvá dlho, HAK je chemicke svinstvo, ja to už brať nechcem. doteraz nie som ok, cez menzes mávam viac vyrazok na chrbte. ošetrujem, pomáha mi veľmi aj pupalkovy olej na to, to je asi naj čo som na to našla- asi 1000mg denne brať.

4444mono4444
26. okt 2022

@waity888 zenyyyyy....uz som to tu pisala x krat 😅skuste agnucaston ,su to prirodne tabletky .... z vitexu jahnacieho,upravuje cyklus a tazkosti pri PMS cize hormoony....mala som ten isty problem lenze od puberty a tieto tabletky su u mna zazrak ,su volnopredajne beriem 8 mesiacov ...lepsie ako to svinstvo HAK