Vyrážky okolo úst a nosa. Vyteká z nich žltá vodička.

majus124
29. júl 2019

Ahojte, chcela by som poprosit o radu mojej neteri sa takto vyhadzuje pleť okolo ust a nosa veľmi často sú to vyražtičky z ktorých vyteká žltá vodička, začalo to okolo nosa kde sme si mysleli že to je zo smrkania alebo kedze je alergička, ale alergológ povedal že z alergie to NieJe poslal na testy helikobaktera ale tie sú negatívne bola už u kožnej lekárky ktorá jej na to dala ichtylovu mast a tá jej to zhoršila zrazu to bolo na brade (2foto) po tom sa jej to zahojilo ale stále sa jej to vyhodí na tom istom mieste. Niekedy je to pekne a zrazu sa to zhorší. Prvý krat sa jej to vyhodilo asi pred pól rokom a od vtedy ju to trápi Vyzerá to dosť skaredo. skúsenosti mame už s mastičkami fucidin, advantan krém, calcium ale zatiaľ nic nezabralo.
Ak mal niekto podobnú skúsenosť alebo vedeli by ste poradiť niečo na to budeme veľmi radi 🙂 dakujem

0hena0
29. júl 2019

@majus124 https://najmama.aktuality.sk › clanok
Ruka, ústa, noha: Zvláštna choroba trápi najmä deti, ako ju spoznať a liečiť ...

zuz0110
29. júl 2019

Vyzera to ako perioralna dermatitida. Mala som ju 2x, vzdy niekolko mesiacov. Neexistuje odpoved, z coho to presne vznika a takisto nie je univerzalny liek. Mne pomohli v obidvoch pripadoch az antibiotika, ktore boli na uplne iny ucel predpisane. Hlavne ziadne kortikoidne maste! Ani keby sa kozna snazila predpisat. Tuto dermatitidu len zhorsuju.

majus124
autor
29. júl 2019

@zuz0110 neter je alergička používa sprej ktorý si dava každé rano a večer a ten je kortikoidny upozornila už na to alergologa že to môže mat aj z toho ale ten to hneď zamietol... keď ho nachvilu prestala používať hneď sa jej tahsie dýchalo

ajsha123
29. júl 2019

Nie je to zo stravy? Ja som mala podobne, uplne ako na prvom obrazku. Zmizlo mi to same, keď som vyradila acidko. Ja som vtedy pila acidko urcite kazdy den.. Mala som z toho prekysleny žalúdok. Ked som ho prestala piť, postupne sa pokožka vycistila... Teraz, ked si dam raz, dvakrat, vsetko ok. Ak si dam castejsie, zasa...

ajsha123
29. júl 2019

A manžel mal nieco podobné ako na tych spodných fotkách, lebo kožná mu predpisala elocom... Cca 2 roky sa trápil, az sme ho prinútili ist k inej kožnej. Ta sa zhrozila, ze ako mu mohli dat elocom na tvár. Bral atb cca 3 týždne, aby sa pokožka preliecila. Pomohlo. Teraz máva "len" ekzém, je atopik. Ale ked užíva antihistaminika, je dobre.

majus124
autor
29. júl 2019

@ajsha123 kozna mu predpísala atb? Ona už je z toho neštátna nevie čo má na to dávať... ale ako čítam treba to jedine liečiť z vnútra

diaalex
29. júl 2019

@majus124 u mna to bol herpes,.. ja som to mala dnuka aj v nose, bolelo to a rýchlo rozširovalo 😕 keď začínam cítiť že to vychádza používam aloe vera rastlinku a natieram si to

ajsha123
29. júl 2019

@majus124 áno, ta druhá kožná mu predpisala atb a musel ich uzivat min. 3 tyzdne, už si nepamätám presne, ale kratšie to nebolo...
Samozrejme, väčšina kožných problémov začína zvnutra. Zo stravy, stresov... U tej neterky mi to pripadá, že to začalo zvnútra, ale tými všetkými mastami sa to zhoršilo... Nech skúsi nájsť inú kožnu, treba to preliecit a urcite upraviť stravu. U mňa len jednu potravinu bolo treba vylúčiť... Mne robili testy, našli mi alergiu jedine na kobalt. Nik mi nepovedal, že mam vylúčiť acidko (kysle, mliečne), sama som si to vydedukovala, keď som si študovala o kobalte... Pomohlo

kovacikovajana
29. júl 2019

@majus124 a robili jej z toho nejaké stery, CRP alebo brali krv,... aby jej zistili co je to alebo ju liečia lekárky, že pozriem na to a vyskúšame takúto masť 🙄 kľudne by som to typla aj na ekzém, sú rôzne formi (teda prísna diéta)

skolara
29. júl 2019

Perioaralna dermatitida. Mne na to pomohol ružový krém dr. Hauschka. Prírodná kozmetika. Ložná si s tým nevedela rady a mala som ju 6 mesiacov minimálne .

nany100
29. júl 2019

Mavam to iste. A prave som v stadiu, ze to zase zacina. Pol roka sa trapim, aj tak skoncim na 2-3 tyzdne na atb. Potom mam rok pokoj.

majus124
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
majus124
autor
29. júl 2019

@kovacikovajana žiadne testy nic... pozrela z diaľky na to že to dlho nemala taký prípad dala masticky...🙄🙄

majus124
autor
29. júl 2019

@nany100 a k dr. Idete s tým nech Vám predpise antibiotika na tu tvar? Dá Vám ich bez problémou?😶

majus124
autor
29. júl 2019

@diaalex jej sa občas ak v nose urobia ale aloe vera rastlinou raz prikladala a hrôza😕

nany100
30. júl 2019

@majus124 kožná poskúša maste, vypaľovanie dusíkom...nakoniec to vzdá a predpíše atb. Vždy to tak skončí.

diaalex
30. júl 2019

@majus124 ja som len často natierala, nechcela som brať lieky a vôbec nie atb od kožnej.. pritom aloe je prírodné atb 🙂

katka14
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nelakokoskova234
9. feb 2021

Mam okolo nosa presne to isete zabera na to masticka elocom mna to niekedy skrabe a sirisato imazol na to nedoporucujem lebo to este rozdrazdi tak je tam najlepsi Elocom

annajahodova
20. mar 2024

Môžem sa opýtať čo pomohlo vašej neterke

annajahodova
25. mar 2024

@nany100 viem že to už bolo dávno, ale chcela by som sa vás opýtať aké antibiotiká vám pomohli?

annajahodova
25. mar 2024

@majus124 mohli by ste mi poradiť čo jej pomohlo na tie vyrážky okolo nosa. Tiež mám ten istý problém s dieťaťom už dlhšie a nevieme to vyliečiť.

majus124
autor
29. mar 2024

@annajahodova
@annajahodova vylúčila spray na aleegiu

nany100
1. apr 2024

@annajahodova myslím, že doxybene

annajahodova
2. apr 2024

@nany100 ďakujem