Vyrážky okolo úst

petus6
17. máj 2023

Ahojte žienky,chcela by som poradiť ohľadom pleti,nakoľko sa v tom ja veľmi nevyznám.
Ja mám zvláštnu pleť. Po niekoľkých rokoch som zistila, že čistenie pleti,krémy a kadejaké masky mi vôbec nepomáhajú. Ak si vyčistim pleť, na druhý deň sa objavia vyrážky. Takže si pleť vôbec nečistím, umývam sa iba čistou vodou a používam ružovú vodu. Nemôžem chodiť ani na hĺbkové čistenie,pretože potom moja tvár niekoľko týždňov vyzerá,akoby som bola v puberte. (Mám 28)
Problém je ,že sa neviem zbaviť vyrážok a fľakov okolo úst. Nonstop mám nejakú zapálenú vyrážku,z ktorej sa spraví biela.
Takže poprosím skusene baby,ak by mi vedeli poradiť,ako sa konečne vysporiadať s mojou pleťou, čo robiť a čo nie.

antonia15
17. máj 2023

@petus6 ak chcete napíšte mi správu napíšem vlastnú skúsenosť...neponúkam žiadne produkty

bafka
17. máj 2023

Pridam sa, mam ten isty problem, ale na celej tvari. Stale som ako v puberte a keby idem na cistenie pleti, tak som na tom horsie par mesiacov ako predtym

malebiele
17. máj 2023

@petus6 vyrazky okolo ust su hormonalneho problemu, mate pravidelnu menstruaciu, cyklus je ok? moze ist o hormonalnu nerovnovahu, mozno by bolo fajn si dat urobit hormonalny profil... na brade su kvoli zaludocnemu problemu... jete nejaku potravinu, ktora vam skodi a ani o tom nemusite vediet, z toho sa potom urobia vyrazky na brade.. ja ich mam napr. ak jem orechy, napriek tomu ze na nich nie som alergicka, vzdy sa vyhadzem na tvari, staci aj ked zjem jeden maly oriesok, alebo zo stiplavej omacky, mam to odsledovane.. skuste si to odsledovat

veselo_neveselo
17. máj 2023

Tak ked si das cistiacu kozmetiku, a po nej sa ti spravia vyrazky, tak to spokojne moze reagovat na tu kozmetiku.
Detto okolo ust, moze byt reakcia na zubnu pastu.

Ja by som sla uplne zakladnu staroslivost iba, a to nejaky hypoalerg cistic na plet, a hydratacny krem. Vsetko bez dalsich aktiv, bez parfumov, atd. (La roche, rada toleriane, Bioderma, apod). Dolezite je hydratovat. Ruzovu vodu pouzivas z nejakeho specialneho dovodu? Ak ano, ma to efekt? Ak nie, vysadila by som, aspon nacas.

Ak mas aj s travenim akykolvek problem, tak mlieko alebo psenica mozu byt problem. Skusila by som vysadit, po jednom. Niekolko tyzdnov, aspon mesiac. Ak nebude zlepsenie, tak skusit to druhe.

Je vela veci, co sa daju robit. Ovocia zeleniny jes dost? Aj tak pridaj. Pridaj aj vody. Uber cukru.
Zacni kazde dva-tri dni menit obliecku na vankus.

Ako sedis za pc? Nepodopieras si bradu rukou cely den? Neklepkas si perom do brady ked rozmyslas? To su vsetko veci co mozu byt pricinou, ked mas citlivu plet.

Menzes mas pravidelny? Ak nie, tam spokojne hormonalne vykyvy, ak mas akne periodicky.

vivik22
17. máj 2023

@petus6 ja mám podobný problém, ale vyrážky sa mi tvoria na sanke a iba na jednej strane. Presne ako popisuješ. Príde obdobie kedy sa ich jednoducho neviem zbaviť. Nepomáha kozmetika, nič. Kedysi dávnejšie som čítala, že vyrážky na tvári sú, ktorých sa nevieme strast sú známkou zanesenia organizmu a črevného systemu. Ja mám aj celiakiu, čo súvisí s črevom a tráviacim systémom. Zamerala som sa týmto smerom, na očistu, podporu črevnej mikroflóry a vždy mi vyrážky zmizli. Teraz už viem, že keď sa opäť objavia čo robiť a kde je pes zakopaný. Mne pomohlo toto.