Dobrý večer prajem a všetko dobré v novom roku. Mám taký problém s ktorým by som sa chcel zveriť a poprosiť o rady. Cca od júla 2024 mám problém s vyrazkou na nose, ktorá je úplne v strede nosa. Začala sa mi robiť tak, že sa mi začala robiť veľká hrca, guľa na nose, myslel som že je to taká tá klasická vyrážka ako každá iná a že keď ju vytlačim tak zmizne. Opak bol pravdou. Za každým ako som sa ju snažil trošku vytláčať tak mi tam ostala len vyryta hrca a nič som dokopy nevytlacil keď tak len krv trocha. Potom som to neriešil nejako myslel som že keď to nechám tak že časom to zmizne. Prebehli dní, týždne a mesiace a ja na konci leta som si uvedomil že sa to vôbec nezmenilo. Išiel som do lekárne si kúpiť niečo na to. Poradili mi Biodermu nejaké dve maste. To mi vôbec nepomohlo. Potom som už išiel aj ku kožnej v septembri. Tam mi povedala že to mám normálnu vyrážku a dala mi Eryfluid termálny roztok na ráno a na večer nejakú masť ale už neviem aku a na druhý krát keď som išiel k nej zas tak mi dala akneroxin masť..... Poradila mi aby som si to sám nevytlacal a išiel ku kozmeticke a aby som používal biodermu. Išiel som teda aj ku kozmeticke a tá mi povedala aby som nepoužíval Biodermu že to vysusuje. Kozmetička mi dala aj nejakú emulziu s AHA kyselinami. Myslel som že to pomôže a tiež dokopy nič. Je to viac ako pol roka. Neboli ma nič na nose ale je to škaredé chodiť s tým. Vylozene na nose mám s tým problém nikde inde skoro nikde na tvári, keď aj nejaká vyrážka je, tak sa to dá relatívne rýchlo dokopy. S tým nosom to je problém.
Chcel by som sa spýtať, či má niekto podobnú skúsenosť a čo mu pomohlo alebo tak či by niekto poradil. Keď si prejdem po nose, tak vyrážka hrca je dosť tvrdá a aj keď si to občas skúšam vytlačiť tak mi to nejde a potom mi ostane celý nos červený z toho. Ďakujem. Pošlem aj fotky ako vyzerá.
@vanilkovazmrzka aha kyseliny odstranuju vrchne odumrete vrstvy pokozky, pouzivaju sa ako chemicky peeling.
@roman9763 isla by som znova za koznou, ze sa nic nezmenilo, alebo vyhladala inu s lepsou praxou, alebo nejaku sukromnu instituciu. Aj kozmeticky maju rozne skoly a nadstavbove kurzy a nevie kazda vsetko
@janica_ ja viem na co sa pouzivaju kyseliny. Ale tiez sa po nich treba kremovat lebo vysusuju
To je bohovska kozmeticka, ked na biodermu (aj ked netusime aky produkt) povie ze vysusuje, a miesto toho ti odporuci kyselinu 😄