Vyrážky na čele - hormonálne akné

slavinkak
20. mar 2021

Dobry den, rozhodla som sa napisat tu, lebo uz som zufala. Asi pred mesiacom sa mi strasne vyhadzali vyrazky na cele a mam ich dodnes, ale len na cele. Niektore dni to vyzera lepsie, niektore horsie. Vyhodili sa mi v case, kedy som mala koronu (neviem ci to ma suvis), ale dolezity fakt je asi ten, ze som 6 mesiacov po vysadeni hak. Mam 23 rokov a doteraz som mala plet ako babatko. Moze to byt vysadenim antikoncepcie? O skincare sa velmi velmi zaujimam, citam si zlozenia produktov a nepouzivam uz asi 4 roky produkty naslepo z drogerky. Pouzivam prirodnu kozmetiku, dermokozmetiku a momentalne pouzivam znacku Avene, na akne, ale asi len nejake 2 tyzdne, ale zatial sa zazraky nedeju. Mate niekto nejaku radu, poprip. skusenost, ze to naozaj moze byt hormonalne akne po vysadeni hak? Co v tom pripade, ako postupovat dalej? Dost ma to trapi, lebo som bola samozrejme zvyknuta na krasnu, zdravu a hebku plet..a teraz ked sa pozriem do zrkadla na svoje celo tak mi je na zaplakanie, chcem to fakt riesit a liecit. Za kazdy komentar a radu budem velmi vdacna. 🙂

ammex
20. mar 2021

Dobrý deň, určite to je kvôli vysadeniu antikoncepcie, je to podľa mňa viac než častý príznak vysadenia a chce to určite hlavne trpezlivosť, kvalitnú skincare a životosprávu 🙂 Akú máte celkovú skincare rutinu? Keďže ste napísali, že sa zaujímate o skincare, tak predpokladám, že určite máte zaužívané dvojfázové čistenie (odlíčenie a následné dočistenie) večer a čistenie aj ráno, samozrejme meniť často povliečky na vankúši a neutierať tvár do špinavého uteráka, či chytať špinavými rukami- toto sú pre mňa základy pre peknú pleť, musela som to spomenúť ale myslím, že to je jasné 🙂) Nechcem vám radiť konkrétny produkt, keďže každému sadne niečo iné, ale zaradila by som do starostlivosti kyselinu salycilovú a retinol, ale treba s tým veľmi opatrne..veľmi ťažko sa mi k tomu píše takto stručne .. ale keďže ide o hormonálne akné, určite by nebolo na škodu vyhľadať aj (DOBRÚ!!!!) kožnú lekárku, prípadne kozmetičku na pravidelné hĺbkové čistenie (to teraz asi ale kvôli lockdownu nebude úplne možné) ...držím palce, chce to hlavne trpezlivosť, akné neodíde za jednu noc 🙂

petulka2021
20. mar 2021

Je to antikou, ja som mala vždy pleť ako bábätko, prišiel čas kedy som bola extrémne vyhádzaná, no proste celé zle. Mne pomohla antikoncepcia,odvtedy mám krásnu pleť opäť, keby to vysadím určite som tam kde pred tým 😂

slavinkak
autor
20. mar 2021

@ammex Dobry den, dakujem za odpoved, aj som si myslela ze to je kvoli hak :/ Ano samozrejme robim double cleansing, vacsinu produktov mam od Havlikovej apoteky- odlicovaciu masku, krem Krasna slecna, cistic mam od Cerave na mastnu a problematicku plet a po novom znacku Avene, comedomed serum, termalnu vodu a aj cistiacu vodu..snazila som sa zaradit do svojej rutiny aj Cecko, no vyskusala som to od Catrice- otras, vyhadzane celo..vyskusala som od slovenskej znacky prirodnej kozmetiky Two, cele zle zas..predpokladam ze mi nerobi dobre niacinamide, pretoze v obidvoch serach bol, tak som sa teda na Cecko vykaslala 🙂 2x tyzdenne si robim exfoliacny peeling taktiez od Havlikovej apoteky, masku 1x tyzdenne od znacky Kvitok a rano obcas pouzijem 3min. masky tiez z Havlikovky. 🙂 v auguste som vysadila hak, doteraz bola plet vo velmi dobrom stave, obcas nejaka vyrazka pred ms. ale nic hrozne no a teraz.. extrem😀 urcite sa poobzeram ked to bude mozne po nejakej kozmeticke, ale ked ja sa mega hanbim ist s takym celom..inak za ten mesiac co som takto vyhadzana, mi pekne aj sebavedomie islo dole🙂 citala som niekde, ze na hormonalne akne pomaha aj pupalkovy olej, mate s nim skusenosti? dakujeeem🙂

slavinkak
autor
20. mar 2021

@petulka2021 ach jak, antika je teda riadne svinsto😩 ja som ju brala 4 a pol roka a povedala som ze dost..nikdy viac, takze teraz musim bojovat🙏

4444mono4444
26. okt 2022

@slavinkak skus agnucaston ,su to prirodne tabletky a tazkosti pri PMS ....mozno ti upravia hormony ,ja ich beriem lebo mam zvyseny testosteron a krasnu plet ,no akne ma trapy uz 15r.mne iba HAK pomohla a tieto tabletky