Ahojte baby, mám hroznú oblasť brady keď si natiahnem bradu vidím samú "krupicu", čierne bodky, hrbolčeky, ktoré idú vytlačiť len pichnutím. Chodím pravidelne kozmetičke na čistenie pretože sa nato nedá pozerať ani chytať je to ako smirgel... Ťahá sa to už aj k lícu. Problém s ako takými hnisavými vyrážkami nemám. Bolo obdobie rúšok pripisovala som to tomu,ale som pol roka doma -rúško vôbec nenosím max na 2 min do obchodu. Čistím sa peelingy a neviem si už nájsť ani vhodný krém, pretože neviem či už aj to mi to celé "neupcháva". Máte skúsenosť? Myslím že to môžu byť hormóny alebo životný štýl,ale ten mám myslím si,že normálny 🤔... Ísť obvodnému nech ma pošle na nejaké vyšetrenie ? Alebo krv ? Nevysmeje ma ? 😃
@monikam22072017 treba ísť na kožné, lebo ja mam tiež ten problém a kozmetička nula bodov, pretože mi to pekne vyčistila a póry sa mi za 3 dní začali upchavať znova.. a teraz ako som bola u kožnej,tak čierne bodky skoro úplne zmizli a aj vyražky a konečne sa mi nerobia ani tie boľavé vyražky 🙃 len treba nájsť dobrú kožnú doktorku 🙂
@dominika113 a čo ti dala alebo čo ti robila ? 🙂
@monikam22072017 najprv som mala akneroxid, ale to ma strašne vysušovalo, ale fungovalo to dobre a potom som mala skinoren, ten je tiež dobrý a teraz mam belakne a tiež je to super, len sa nemôže to isté furt používať, pretože to prestane účinkovať 🙂
Ak nie si tehotna,neplanujes byt tehotna a nedojcis chod ku sukromnemu dermatologovi a pytaj sa na Isotretinoin.Starostlivost o plet s tymto liekom vyzaduje pocas uzivania obrovsku sebadisciplinu,ale vysledky su fantasticke a najma trvale.
@maminkadeticiek tak tento liek sa dáva pri veľmi akútnom akné, keď sú zápalové ložiská, hnusné hnisaky. Nieje to s ním med lízať. Užíval to môj brat,na akné aké si len málo kto vie predstaviť. Vedľajšie účinky sú katastrofálne. Ale áno zabralo mu to. Autorka ale píše, že nemá problém s takým akné, príde mi to veľmi zbytočné. V pravom rade by stačil aj ten skinoren. Tiež ho mám je to silná forma kyseliny azealovej ale nemusíš sa báť, užívam ju aj teraz v tehotenstve.
@monikam22072017 keď by to pomohla kožná bude to super,kozmeticke by som ale neprestala chodiť.Maximalne ju zmeň. A tebe by som odporúčala buď zmeniť, alebo pridať kozmetiku. V prvom rade je najdôležitejšie ju perfektne vyčistiť, ráno aj večer ak sa maľuješ večer je veľmi dôležity.Pozri si dvojité odlicenie pleti.Zaradila by som buď toner, alebo priamo sérum s BHA kyselinami, ktoré sú na toto stvorené.Toner môžeš použiť aj ráno aj večer po čistení, sérum tak cca 2-3 krát do týždňa. Niečo si o tom nadtuduj,ak to počuješ prvý krát .A zakonči to vhodným krémom, čo neupchava póry.
Aj ja som mávala vyrážky na brade a na isto viem ze to súviselo s hormonmy a ovulaciou. Jeden cyklus som teda píla alchemilkovi čaj ten je na ženské problémy a čuduj sa svete odvtedy na brade ani jedna vyrážka. Ja som mala na brade vždy len jednu výťažku každý mesiac a stále sa striedali strany asi podľa roho z ktorého vaječníka sa uvoľnilo vajíčko. To síce nie je tvoj prípad ale skus určite tým nič nepokazis
@123369 Ake su katastrofalne vedlajsie ucinky?Citat samozrejme viem,ale z mojho pohladu ked si porovnam pribalovy letak s vedlajsimi ucinkami hormonalnej antiky a Isotretinoinu tak to mas tak 1:1.No uprimne,nedokazem si ani predstavit ako to moze dopadnut, ked tento liek uziva chlap,lebo podla mna chlap v zivote nebude mat taku skin care sebadisciplinu aku tento liek vyzaduje a neda jej taku starostlivost.Hydratacia hydratacia kremy kremu spf...to ziadny chlap neda a musi to byt katastrofa zit s tak vyschnutou a podrazdenou tvarou.Jednoducho je to liek pre disciplinovanych a ak je clovek disciplinovany spravi mu krasnu plet a nielen bez vyrazok.Proste krasnu.Tak ci onak,asi nic nie je ucinnejsie,hoci ano suhlasim,nie je to liek pre tych ktory maju kde tu alebo len tak odrazu problem s akme.Ale naozaj velmi vazne akne alebo roky sa tahajuce ked uz nic ine nevie pomoct.
Odporúčam CeraVe a Ordinary kozmetiku. Plus obyčajný zriedený jablčný ocot. A hlavne ísť kožnej. Vyhýbať sa prípravkom, ktoré obsahujú alkohol. Treba skontrolovať aj jedálniček, ale môžu to byť aj hormóny. A skús na to určite aj zinkovú masť. Ja som užívala aj Roacuttane a budem mat ďalšiu kúru od septembra, aj keď už vyrážky nemám. Je to super, najmä ak nič iné nezaberá.
@monikam22072017 ahoj skúsila si kozmetiku od Tiande? Mojim pomáha pleťová voda a cistiaci gél. Starsi syn ma na predpis Zinerit. Ak mozes zihlavovy caj pit, skus očistnu kúru..
@monikam22072017 mohla by si ukázať ako "zlé" to máš? Stačí len tú bradu. Hlavne si na to nenatieraj žiadne katalógové predaje.
Mne stále pomáha Dr. Hauschka rada. Keď mám pleť mimo vrátim sa k nej a je po probléme.
@maminkadeticiek v tomto máš pravdu, popísala si všetko,čo by som ti chcela teraz napísať. Je to chlap a v puberte ( vtedy bol 18) čiže absolútne žiadna hydratácia,a tak aj vizerala jeho pleť.Vzivote som nevidela tak suché a popraskané pery. Suché mal všetko, tvár samú šupiny,ruky ( prsty) ,proste všetko. Či sa kremoval neviem, možno trochu áno, ale tam treba čistú kyselinu hyalurónovou a dobrý hydratačný krém. Ale viem, že mal aj obmedzenie v jedle, nemohol všetko, čo mi najviac zostalo v pamäti je mrkva,bolo toho ale viacej.Tusim aj mliečne,ak to porušil bolesti žalúdka, nastavovanie. On mal až také to veľmi hnusné fialové akné, veľké bolaky,aj na chrbte,tam bola táto liečba nevyhnutna. Podľa mňa by to aj tak autorke nepredpisala kožná,ak má len podkožné vyrážky, upchaté póry. Tam bohate stačí to čo som prípade iné spomínali.
@solange7 momentálne len takto...som 3 dní po hlbkovom čistení od kozmetičky.. takže rozrypaná tvár hrbolčeky žiadne ale budú tam do týždňa.. našla som približne čomu sa mi to podobá a mali by to byť uzavreté komedómy 🤔 netuším prečo sa to v takej veľkej miere robí..nemám problém s nejakou mastnou pleťou
@monikam22072017 skús ten skinoren.. on sa dá kúpiť aj online, len drahšie stojí ako keby máš na predpis od kožnej, ale normálne v lekárni to nekupiš
@monikam22072017 ku kožnej môžeš mať aj stafylokoka
@monikam22072017 ahoj 🙂 a nad zmenou kozmetička so neuvažovala? Keď to takto vyzerá tri dni po hĺbkovom 😳
@monikam22072017 radšej skoč ku kožnej na ster. Ona ti niečo predpíše. Máš to veru dosť rozrýpané...
Priamou čiarou na kožné. Sú na to lieky, maste. Toto vám nevylieči krém ani kozmetička.