Ahojte. Mám krátko pred 40 a začali sa mi po brade tvoriť také vyrážky. Nie je to hnisave, len velke červené, zapalene, bolestivé. Bola som u kožného, dal masť, ktorá nepomohla, používam asi polroka ale raz je to lepšie, raz horšie. Tak nič z toho.
Bola som aj u gynekologicky, zobrala hormóny, ale to je tiež ok....
Už nepoužívam ani make-up.
Mali ste to? Čo pomohlo? Z lekárne voľnopredajné som skúšala, aj konopné...aj drahšie.. ale nic..
Nepomohlo nic, presla som si celkom slusnou cestou s hormonalnym akne. Nevravim, ze uprava stravy, pokial jedavas bocik, rezne, klobasy.....neovlyvnuje ich tvorbu, ale nie vyrazne. Takmer 2 roky to bolo boj a ziadny vysledok, mala som pocit, ze som koza, uz pomaly len travu som zula. Nakoniec, ked uz ani kozny dr a jeho terapia nevedeli co dalej, nacitala som si o tretinoine a isla do toho. Vyse roka ho pouzivam a konecne🙏 mam pokoj. Raz za pol roka sa zjavi nejaka cervena vyrazka, ale uz ju nerozrypem, trpezlivo osetrujem (denna rutina a plus kys salycilova lokalne na vyrazku) a za par dni je prec. Tretinoin mne stacil 0,025%, kedze som nevedela zohnat dalsi (v SR nekupis, len bazos, FB a pod), pouzivam 0,05%. Nie kvoli vraskam, aj ked na to mam vek, to neriesim. Ale to akne bolo naozaj strasne
@annia99 problém je hormonálne akné a značí hormonálne zmeny v organizme, alebo mas zlu stravu (mastné, fastfoody, pizza atď). Po uprave stravy a odkyslenia organizmu by sa to malo upraviť + pitný rezim. Na kremiky zabudni, problém je vnútri..