Velmi pekne by som sa chcela opytat uz vyse tyzdna mam taky nepokoj pri konecniku nevenovala som tomu pozornost dnes mi to nedalo pokoj pozrela som ces zrkadielko a nasla som si akoby vyrstok hrcka alebo neviem to pomenovat maminky stretli ste sa s tym niektora ?😨
@dankolia dosť možné, že áno. opýtaj sa v lekárni na nejakú masť vhodnú v tehotenstve. a do stravy veľa veľa vlákniny a piť veľa vody, tvrdá stolica alebo zápcha by ti s tým mohla narobiť šarapatu (mne pomáha večer pred spaním zjesť zo 5 sušených sliviek, inak veľa ovocia a zeleniny, zeleninové polievky, ovsenné vločky a pod.) tiež čo najmenej sedieť na tvrdom, proste čo najmenej to dráždiť.
Ja som počula zo skúsenosti mojich známych, že im pomohla nesolená bravčová masť zmiešaná s práškovým cukrom...vraj recept starých materí. 😉
@dankolia ahoj,to bude hemoroid cize zlata zila ...teraz mas zvyseny tlak na konecnik tak preto sa to vytlacilo...mozno aj zapcha... dodrzuj zvysenu hygienu,vela vody,vlakniny...skus sa v lekarni opytat na nejake cipky ci maste ci teraz v tehu mozes ...a velmi dobry je liek Detralex ..ak by ti to krvacalo tak chod radsej na chirurgiu,aby ti na to pozreli ...vela zdravicka prajem 🙂
Treba baby navstivit aj lekara?
@zuzinka58 Ja som mala hemeroidy počas tehotenstva a aj nejaký čas po pôrode, ale u doktora som s tým nebola. Stačil krém z lekárne a veľa vody a vlákniny ako tu už spomínali. Proste sa snažiť aby nebola stolica príliš tvrdá. Potom sa to samé upravilo.
Dnes sa ešte sem tam ozvú ale je to v rámci únosnosti. Samozrejme keby to už bolo moc bolestivé, tak treba navštíviť doktora.
@zuzinka58 Isto choď a dajú ti niečo. Ja som mala túto
https://www.pilulka24.sk/preparation-h-rektalna...
a pomohla.
@dankolia Hemoroidy su v tehotenstve velmi caste. Sprav odvar z dubovej kory a namacaj si tym konecnik, uzivaj vela vlakniny a dostatok tekutin, aby bola stolica makka. Odporuca sa aj dostatok pohybu a hygiena po kazdej stolici.
Po porode sa to zvycajne upravi.