Výrastok na malíčku

niikki03
13. okt 2020

Ahojte... potrebujem radu 🤷🏻‍♀️ Na pravej nohe na malíčku sa mi urobil vyrastok alebo ani nwm ako to mam nazvať. Obvodná ma poslala na neurologiu 🤷🏻‍♀️ A tak namna nechápavo pozerali co vlastne chcem. A poslali ma späť k obvodnej.. povedala mi ze výrastky sa nezvyknú robit na malíčku. Dosť mi to vadí a boli obujem asi dvoje tenisiek, co je v tomto obdobi celé zle. 🙈🙈 Nemáte niekto skúsenosť s týmto problémom ako to mam riešiť? Dakujem pekne 🙏💛

sisa_s
13. okt 2020

@niikki03 ortoped, mozu to byt kostne osteofyty

nika82
13. okt 2020

pytat vymenny listok na ortopediu

karpina
13. okt 2020

Záleží o aký výrastok sa jedná.. Kožný?, kostný? Rohovinový?( z nechta?) Podla toho určiť lekára, možno by stačila návšteva chirurga.

suzie26
13. okt 2020

Pošli foto hoci do správy 🙂

niikki03
autor
13. okt 2020

@suzie26
@suzie26 na ortopédiu ma objednali v decembri 🤷🏻‍♀️ Povedali mi ze ak to nesúri tak počkám... skúšala som nosiť aj dlahu na palec ale to mi nepomohlo vôbec ... ide mi o to ze si nemozem obuť žiadnu inú obuv okrem tenisiek ties nie všetky 🤦🏻‍♀️

niikki03
autor
13. okt 2020

@karpina na chirurgiu potrebujem výmenný lístok ktorý mi moja lekárka odmieta dať 🤷🏻‍♀️🤷🏻‍♀️ Vraj tam pôjdem zbytočne a výrastky na nerobia na malicku a uz vôbec na nohe tak nwm 🤦🏻‍♀️

kittykat22
13. okt 2020

@niikki03 mozno je na case dat vymenny listok lekarke. Nemoze ta s malickom poslat na neurologiu 🙈

suzie26
13. okt 2020

Uff vôbec neviem . Preto som chcela foto lebo aj ja som čosi mala ale.bolo to iné tak s týmto neporadím :(

iveta_r
14. okt 2020

Ako dlho to boli? Ja som mala mesiac bolest pri chodeni a bolo to urcite zlomene. Niekde ste nezakopli naboso? Kedze som s tym nesla nikam, tak sa mi tam teraz tiez spravil podobny hrbol.
Na chirurgii by vam urcite poradili, ked mate ortopeda neskor.
Ale moze to byt aj otlacene od uzkych topanok....

zuzka0111
30. mar 2022

Ahoj.. mám to isté na malíčku.. prosím ťa vyriešila si to nejak?

ernstulka
12. máj 2022

@zuzka0111 aj ja mam ten problem

mia2906
24. apr 2023

@ernstulka
@zuzka0111 baby aj ja to mám na malicku, prešlo vám to?? Čo na to zabralo pls? Aku obuv ste kupovali? Mňa všetko tlačí

ernstulka
25. apr 2023

@mia2906
@mia2906 nepreslo, a zatial to neriesim, nevadi mi to v topankach....ale chcela by som tiez vediet co s tym dalej😊

elenapatoprsta
8. sep 2023

Kostný výrastok často vzniká nosením topánok, ktoré v danom mieste stáčajú kosti a kĺby nohy. Čím skôr odporúčam začať nosiť topánky, ktoré majú širokú špičku, charakter chodenia naboso alebo konštrukciu s ultra tenkou podrážkou na maximálny komfort nohy a pocitu chôdze naboso. Samozrejmé je dobré obmedziť aj všetky produkty, ktoré obsahujú cukor a bielu múku - tým zlepšiť stav kostí a samozrejme sa tak aj prirodzene zníži váha tela.

elenapatoprsta
8. sep 2023

@mia2906 Nechcem nikomu robiť reklamu, tak posielam dva typy: skúste si nájsť niečo na: https://www.bosonozka.sk alebo na https://www.vivobarefoot.sk/ . Nevhodná obuv, ktorá dlhodobo stláča kĺby a kosti špičky nohy môže časom spôsobiť vážne deformácie chodidla.