Vyradenie u lekára

2. feb 2023

Ahojte dievcata, chcem sa poradit ci niekto nema podobnu skusenost. Manzela pred rokmi cca 4 vyradila jeho detska lekarka z evidencie, jednka kvoli veku a jednak kvoli tomu, ze zrusila ambulanciu, lebo isla do dochodku. Manzel sa potom dostal ku svojej karte, lebo ju nechala niekde na poliklinike. Manzel ma tu kartu cca 3 roky doma, no neriesil noveho lekara ani nic (ano jeho nezodpovednost). Teraz som nam nasla lekara, lebo sme zmenili pobyt. Pred par dnami mi nova lekarka ale povedala, ze potrebuje od manzelovej starej lekarky zapis v karte, ze ho vyraduje z evidencie, no on sa k tomu z objektivnych dovodov nevie dostat. Nemate niekto skusenost, prip. viete poradit nejaky postup.
Dakujem

akvi
2. feb 2023

Ak sa ambulancia predchádzajúceho lekára zrušila, potvrdenie by mohla podľa mňa dať VÚC -ka. Skús tam zavolať. Alebo aj poisťovňa.

autor
2. feb 2023

@akvi poistovna ma napadla, VUC-ka veru nie, dakujem

paulinam99
2. feb 2023

Ak ste zmenili pobyt, žiadne potvrdenie nepotrebuješ, proste si v novej spádovej oblasti, kde Ťa príslušný lekár musí prijať.

autor
2. feb 2023

@paulinam99 tymto som presne argumentovala aj ja, ale oni jednoducho chcu potvrdenie, ze nie je v inej ambulancii evidovany a to potrebujeme asi ziskat.

akvi
2. feb 2023

@paulinam99 potvrdenie určite potrebuješ, akurát to riešim, syn mení lekára z detskeho na dospelackeho a vypisoval lajstra a presne tam bolo potvrdenie o vyradení. Asi by to nechceli, ak by to šlo automaticky. 🤷

mladenca
2. feb 2023

To su proste tie zbytocnosti, ktore aj tak musis absolvovat. Ja by som si normalne zasla na poistovnu

theabloom
2. feb 2023

inú lekárku skúsiť. Súkromnú ambulaciu. Alebo ísť osobne za ňou, spýtať sa priamo tejto lekárky, nech poradí, ako tozískať, keď táto doktorka je už na dôchodku. Alebo v poisťovni sa popýtať, čo v takých prípadoch, že sa vám stalo to a to, a nedá sa to získať, ak by aj iní lekári odpovedali tak isto.

theabloom
2. feb 2023

poisťovna učite eviduje túto lekárku ako lekárku na dôchodku, teda neaktívnu. A vás, že poistné platíte. Možno len ide o príliš papierovo precíznu doktorku, ktorá nemá čas a chuť zisťovať čo v takých prípadoch. Skúste si sám pozisťovať v poisťovni, najlepšie emailom, nech máte čierne na bielom, a vytlačiť email lekárke, ak by odpovedala poisťovna.

paulinam99
2. feb 2023

Ako Ti môže dať ktorýkoľvek lekár potvrdenie o tom, že nie si evidovaná u iného lekára ? Veď to je aj logický nezmysel. Takisto platí, že lekár, ktorý zomrel alebo už nevykonáva lekársku prax, Ti takéto potvrdeni tiež nemôže vydať.
Skús to inak: Napíš čestné prehlásenie, že do r. ..... bol obvodným lekárom MUDr ... a od ...... nebol vykonaný žiadny úkon obvodného lekára a ani neboli využité služby iného praktického lekára.

Čestné prehlásenie by mohla akceptovať, inak už len získať kópiu zmluvy lekár-pacient z poisťovne. Otázka však, je, či detskí lekári takéto zmkluvy uzatvárajú aj s deťmi (podľa mňa neuzatvárajú)

autor
2. feb 2023

@paulinam99 ale ja rozumiem, ze ta lekarka to uz nevie dat. Mna skor zaujimalo ci niekto nema podobnu skusenost a ci a ake dokumenty mu akceptovali u noveho lekara, kedze papier o vyradenie od povodneho nevie ziskat.

kubkovamama
2. feb 2023

Ahoj,ja som sa nedostala ani ku karte,môj starý lekár ju vraj stratil,nová lekárka ma vzala úplne bez problémov.Najprv mi poradila tiež volať do poisťovne,ale tam ma odkázali na hľadanie.