Dobrý deň,je normálne aby zubárka vyradila rodičov zo stavu,nakoľko tam nechodia a dlho tam neboli?(cca 8 rokov). Že si musia nájsť iného zubára. To keď majú šťastie a zdravé zuby vo svojom veku,tak takých pacientov pani zubárka nepotrebuje,potrebuje len takých čo ju pravidelne sponzorujú?
@viestta u zubarov toto neplati, ale keby rodicia sli aspon na tu prevetivku, tak mozno pani zubarke by nabehlo 15 eur rocne
@katulienkax
Áno práve na tú preventívku sa chceli objednať a pri tom to zistili,nie že by niečo potrebovali.
Samozrejme, me zubarka vyhodila po 2letech, co jsem tam nebyla. Ted si davam pozor a k nove chodim 2x rocne. Pacientu je hodne a zubaru malo, tak uprednostnuji ty, co chodi na prevence. Jestli je to ok, o tom se da polemizovat.
Bežná prax lekárov v dnešnej dobe (týmto nehádžem všetkých do jedného vreca). Podobné prípady sú stále častejšie. A najhoršie, že si nepomôžete. Môžete sa ísť sťažovať akurát na lampáreň.
Lekári sú podnikatelia🤮a je to tak ako pises
Nasi chodili pravidelne a vyradila ich. Vraj nespadaju pod jej obvod. Zubarka bola pol roka na pn, tak si mama dala urobit zub u ineho zubara, zlomil sa jej totiz predny zub a nebude predsa chodit strbava. No a ked nastupila dala ich vyradit. Ale za poslednu dobu som citala cela zlych recenzii na nu. Takze asi vie aku maju ludia o nej mienku. Takze to nasim ani nevadilo. Pri spravani takyto zubarov by mali asi zmenit povolanie.
@vivik22
Nie nechceme a nebudeme sa sťažovať,veď aký by to malo význam byť tam nasilu a za každú cenu.
Len to nie je podľa mňa spravodlivé a potom sa zubári čudujú,keď majú ľudia na nich taký názor,aký majú a ešte ako sa ohradzujú na ukrajincov, ktorí tu začínajú pracovať ako zubári. 🤔
zubár je ešte dobre, mňa vyradil kardiológ lebo som tam nebola 2 roky keďže všetko išlo ako má... a keď som chcela ísť na kontrolu lebo sa mi niečo nezdalo tak som mala smolu a musela hľadať iného...
No neviem, ja tiež nemávam problémy so zubami už dlhé roky, ale chodím pravidelne každý rok na preventívku a taktiež moja 80 ročná mama, ktorá nemá ani jeden zub, chodí každý rok na preventívku. Dokonca aj s dcérou chodím pravidelne 2 x do roka, aj keď nie je problém.
Ja som raz započula moju zubárku, ako vraví, že ak nepríde ten a ten ani tento rok, tak ho vyradí, pretože oni takých pacientov nepotrebujú, resp. nič z nich nemajú, že to je akokeby človek bol zamestnaný, ale do práce nešiel pár rokov lebo načo, keď má peniaze, ale akonáhle sa mu minú, hneď nabehne do práce 🤣 prišlo mi to vtipné.
Myslím, že kameň úrazu je v tom, že nechodili na preventívku, ináč by ich lekár nevyradil. Treba hľadať nového a chodiť pravidelne raz ročne na preventívky.
@tanyag
No neviem,aj s autom chodíte len tak do servisu,aj keď mu nič nie je? Či aj domov zavoláte dva krát do roka opravára,aj keď vám všetko funguje?
Ale to s tou mamou a ani jedným zubom je dobrý nápad,sem tam pošlem muža na gyn.prehliadku.
Našťastie nie sme všetci rovnakí,podľa mňa nie je normálne chodiť po lekároch keď nemusím,tak isto po servisoch s autom a veľa veľa iných vecí. Ale dúfam,že čoskoro bude aj u nás viac "cudzojazyčných" lekárov ako napr v PL a naši sa nebudú cítiť taký nenahraditeľný.
To je ako keby dotyčná pani zubárka volala napr hasičov a oni jej povedia,že neprídu,nakoľko ani raz nebola na BOZP. 🤣
Aj moja zubárka vyraďuje pacientov. Ak neprídeš na ročnú prehliadku, tak po 1,5 roku dovidenia. Povedala, že má dosť pacientov. Nepotrebuje takých, čo nechodia na prehliadky.
Treba na to pozrieť "slovenským" okom. Za všetkým hľadaj peniaze. Preventívka = peniaze. Lekár si nechá tých pacientov, z ktorých keď netečie tak aspoň kvapká. Pacientov, ktorí tam nechodia nepotrebuje. Zaberajú stav a nič z nich nemá. Ako @eliska13 dobre poznamenala lekár = podnikateľ. Je to smutné, ale taká je bohužiaľ realita.
@autor
Tak teraz by si nemala miešať hrušky s jablkami. Ale už keď miešaš, tak áno, aj s autom chodíš pravidelne na STK nie? Opravár a zubár je niečo iné.
Ročná prehliadka je ročná prehliadka. Tak ako u obvodného treba chodiť na prehliadky, tak ako ty chodíš (ak chodíš) ku gynek. pravidelne na prehliadky. Proste neviem, čo na tom nechápeš. A áno, aj mama, ktorá nemá zuby chodí na prehliadku, pretože jej kontroluje ďasná, či nemá zápal, protézu, ktorú síce nenosí, ale to všetko sa kontroluje. Myslím, že každého normalného človeku to vysvetľovať netreba. Ak máš deti, s nimi nechodíš pravidelne na preventívky ak im nič nie je?
Ale asi zbytočne tu budem niečo písať. Kľudne sa smej ďalej a rozčuluj sa nad tým, ako si jeden lekár dovolil vyradiť pacienta, ktorého 8 rokov nevidel. Pekný deň.
Ešte poznamenám, že ak si hodíš do googla a prečítaš (čo ti zaberie pár minút), tak zistíš, že ročná prehliadka u zubára je povinná, ak chceš mať v nasledujúcom roku úkony platené poisťovňou, ak nechceš, máš dosť peňazí a budeš si platiť sama, tak na prehliadku nechoď, ale v tom prípade ma zubár právo ta vyradiť. Dovidenia.
Nevidim na tom nic zle, na preventivku k zubarovi sa chodi kazdy rok a mimochodom ak budu mat nieco so zubami teraz a na preventivky nechodia, tak si to budu musiet cele platit aj tak oni, kedze to poistovna nepreplati.
Nie, to že lekára nenavštevujete pravidelne alebo neabsolvujete pravidelné prehliadky nie je dôvod na odstúpenie od dohody s pacientom!
UKONČENIE PRÁVNEHO VZŤAHU MEDZI PACIENTOM A LEKÁROM PO UZATVORENÍ DOHODY
V tomto smere je však dôležité rozlišovať, či dohodu ukončuje pacient alebo lekár.
Ak chce dohodu ukončiť lekár, môže tak urobiť len zo zákonom stanovených dôvodov, a to ak:
a) by uzatvorením takejto dohody prekročil svoje únosné pracovné zaťaženie alebo
b) osobný vzťah zdravotníckeho pracovníka k osobe, ktorej sa má zdravotnú starostlivosť poskytovať, alebo k jej zákonnému zástupcovi nezaručuje objektívne hodnotenie jej zdravotného stavu
Len tieto dva dôvody oprávňujú lekára na ukončenie právneho vzťahu s pacientom založeného dohodou. V prípade odstúpenia sa vyžaduje, aby malo písomnú formu!
Nie, že vám to oznámi medzi dverami.
Áno. Moja súkromná po 4 rokoch vyhadzuje.
Samozrejme že chodíme na stk, keď nášmu autu nič nieje. A tak Isto máš chodiť k zubárovi aj na gyn, pravidelne. Volá sa to prevencia
Ďakujem vám všetkým za rady a názory. Pokiaľ je podľa vás toto normálne a v pohode,tak prosím,podľa mňa nie.
Aj keď si to veľa ľudí neuvedomuje a nechce priznať,ale ľudia začínajú chýbať všade,naozaj všade,nie len v stomatológii. A možno by bolo na čase aby sa tak adekvátne začali chovať všetci a potom si možno veľa ľudí uprace veľa vecí v tej hlavičke. Pekný večer prajem. 😉
Zubarka ako lekar prveho kontaktu dostava kapitacie aj na pacientov, ktori ku nej nechodia. Kazdy mesiac dostane peniaze za azdeho pacienta, ktoreho karta mu lezi v sufliku. Takze toto nechapem.