Zdravim vsetkych, uz sa uplne citim zle z toho ake mam stale velke brucho ked sa nie len najem ale pokial sa uplne nevyprazdnim tak ho mam stale vypukle. Citim sa zle ked mi na fotkach ludia pisu a gratuluju a ja som vobec neni tehotna ☹ Mam pekne vypracovane brusne svaly aj spodne sikme len ked som rano lacna a sa vyprazdnim tak mi to krasne vidno ale ked sa najem a to ani nie ze do prasknutia tak to brucho mi velmi narastie. Cokolvek si obleciem tak mi to brucho vidno naozaj ako keby som bola v druhom stave. Pijem kazdy den acidko a niekedy idem aj 2x za den na velku potrebu co sa mi potom zmensi aj bylinkove caje na zaludok, creva a pecen kazdy den pijem, tak sa mi zlepsilo travenie a vyprazdnovanie ale ked sa najem tak znova niekolko hodin to brucho mam. Nevie niekto poradit co by mi este mohlo pomoct alebo ak ma niekto rovnaky problem ako ja ci mu nieco pomaha. Dakujem
@jatva v zivote som nebola tehotna
@malesisiatko tiež mám taký problém.zamyslela som sa vážnejšie až keď mi tiež povedali ze som tehotná.skúšala som pátrať a po skoro roku som pravdepodobne prišla na môj problém.len ho potrebujem potvrdiť u lekára.ale moja dr povedala ze kľudne môžu byť moje predpoklady správne.A teraz co mi je?jednoducho alergia na potraviny.konkrétne na mlieko.Skús ísť aj týmto smerom.na začiatok stačí pár týždňov držať poctivo eliminacnu diétu.nijak extra ta to nezatazi a možno aj pomôže a zistis čo to je.
@malesisiatko tak potravinove alergie - lepok, laktoza, bielkovina kravskeho mlieka, histaminova intolerancia...vsetky vedia pekne taketo brucho urobit... obvodny, potom gastro.
A nebude to dedicne? Niekto zdedi siroke boky,niekto siroke ramena ci velke prsia alebo chude nohy,vacsie brucho alebo rozne kombinacie...neexistuje predsa prototyp cloveka..nehladala by som za vsetkym hned diagnozu..samozrejme na dialku to nemozme vediet..ale skusila by som este pocvicit to brucho..nezda sa mi aby vypracovane brucho bolo az tak vypukle ako pises.
@aventka neviem ci je to dedicne moja sestra ma iny typ postavy a ona ma sikore a vysoke boky a je vyssia a ja som najchudsia, moja mama ma tiez taku postavu ako ona, ja som asi z ocovej strany a to vazne netusim ako tam zeny vyzeraju 😒 prikladam svoju fotku ako mi to brucho vyzera
Diastaza nemusi byt z tehotenstva. Ma ju moj syn, mam ju ja od narodenia.
😆 teda, niektora z nas dvoch ma pokazeny mobil alebo zrak..ja tam ziadne brucho nevidim😎
ludia sa ma pytaju ci som tehotna lebo mam vypukle brucho 😒
vyzera to na diastazu - rozostup brusnych svalov. Lahni si na chrbat, pokrc kolena a nadvihni sa. Skus ci nahmatas medzeru pri pupku. Ak ano, ide zrejme o diastazu. Treba posilnit hlavne sikme brusne svalstvo. Ja ju mam tiez a radsej sa idem zverit do ruk odbornicke.
http://www.ivafis.cz/diastaza-kde-a-jak-nahmata...