Vypuklé brucho vpravo dolu v tvare valca

monikabull
14. júl 2024

Dobrý večer. Pri hmataní brucha- najmä v ľahu som zistila, že tam mám niečo tvrdé, vypuklé, skoro až k rozkroku. Normálne, ako keby som si tam cítila črevo, taký valec. Keď si na to položím ruku, cítim ako keby pohyb v čreve. Raz je to väčšie, potom menšie....Mali Ste s tým prosím Vás niekto skúsenosti? Dosť ma to znervózňuje, na gastro mi dali termín až o týždeň. Napadlo ma, či to nemôže byť pruh. Zatiaľ ma to nebolí. Ďakujem pekne za odpoveď.

viestta
14. júl 2024

Je to hrube crevo, raz je plnsie, raz menej plne, pohybuju sa v nom hovienka a prdiky smerom k ritnej dierke

monikabull
autor
14. júl 2024

@viestta Presne to tam aj cítim, tie pohyby. Mám 37r a doteraz som tam nič také nemala🤷‍♀️. Žeby sa mi rokmi stenšilo brušné svalstvo? No som zvedavá na to sono...Ešte doplním, že som skôr chudej postavy. Tak kiežby to bolo iba to hrubé črevo 🙏.

gabus88
14. júl 2024

@monikabull mam presne to iste 🙂)) ked som bola mladsia myslela som si ci to nie je nieco s vajecnikom...ale nie..vsetko ok 🙂)

monikabull
autor
15. júl 2024

@gabus88 Ďakujem pekne za odpoveď❤️, je to možno trápna téma, ale tak vystraší to človeka, keď to na sebe objaví...

gabus88
15. júl 2024

@monikabull jasne chapem...tiez som chudsia a citim to 😄

bara_borka
15. júl 2024

@monikabull a preco sa objednavate ku špecialistovi? Toto by nal poriesit obvodak, prehmatat, popocuvat preklepat brucho a max dat spravit sono brucha.

monikabull
autor
15. júl 2024

@bara_borka na gastro som objednaná kvôli refluxu, už dlhodobo užívam Pantomyl, tak tam idem na kontrolu. A medzičasom som si objavila toto, tak to poviem doktorovi.

annaadela
15. júl 2024

Môže sa jednat o herniu, treba vyšetrenie.