Ahojte, veľmi často sa mi opakujú sny. Konkrétne 2. Už niekoľko rokov. Jeden z nich je, že nespravím skúšku z TV a tým pádom nemôžem dokončiť VS, že musím prejsť po vysokom moste, ktory má diery, pod ním je rieka..... Ďalej sa mi veľmi často snívajú konkrétne situácie - záťažové - napr.ked ma čaká súdne pojednávanie,sníva sa mi o Tom, keď niektoré z deti čaká ťažšie lek.vysetrenie...atd. Vypovedá toto premietanie reality do snov niečo o mojej psychike? Alebo to je normálne? Dosť ma to vyčerpáva, prežívať tieto situácie v v snoch a potom aj v zivote . (Sny su veľmi živé, detailné, vidím aj farbu šnúrok na topánkach)
Všetky strachy vedome aj podvedome sa premietajú do snov.Je to normalne aj preto sa psychológ často pýta na sny
môže byť, asi skúsenosti ti tu mamky povedia. mňa viac zaujalo, že si počas tých nocí neoddýchneš a si ešte aj zo snov vyčerpaná. to by som akiste riešila. spánok by mal byť regeneračný, kedy sa telo obnovuje, regeneruje, oddychuje. pokiaľ to tak nie je a dlhodobo to tak nie je, určite by som to riešila s obvodným lekárom alebo psychiatrom, v závislosti od toho, kto by mi na to vedel dať lieky. tiež by určite pomohol aj psychológ (autogénny tréning), prípadne možno skúsiť aj relaxačné cvičenia, predýchavanie. telo ti týmto dáva najavo, že je toho na neho priveľa.
a v tejto veci si to vnímala pre seba prospešne?
mimo tému, online tá psychol. nepracuje?
@solange7 Mne sa v poslednej dobe tiež už viackrát snívalo, ako má naháňa medveď a ja utekám o dušu spasenú 😀 vraj tá krvilačná šelma sú potláčané prirodzené pudy, myslím, že to na mňa celkom sedí. Inak, autorka, moja mamka má to isté, sen, že stojí v škole pred tabuľou a zase sa nepripravila, sen sa opakuje už od strednej 😀 stále sa jej sníva, čo sa cez deň odohrávalo, ale samozrejme viac dramatické, alebo to, na čo myslieva. Už vie, že niektoré veci nemôže sledovať v telke, napríklad, ale vysvetľuje si to skôr svojou citlivou povahou
Premietanie reality do snov je úplne prirodzené. sny sú spôsob, akým psychika spracováva situácie, strachy,.... Ukladá ich počas spánku do dlhodobej pamäte...