Ahojte, 2x sa mi stalo, ze som citila krv v ustach. Vyplula som a krv. Nekaslem, podla mna aj zuby mam v poriadku. Beriem liek na vys. krvny tlak. Lekara práve riesim. ORL, a rtg pluc. Mal s tym niekto skusenost?
Je fajn, ze si si zacala riesit vysetrenie, lebo ak to nie je krvacanie z dasna, tak s tym treba rychlo nieco spravit. Sama zśom zvedava, co ti povedia no verim, ze to bude vsetko oki
@panelacikova orl a rtg pluc ok. Ty si este na akych vys. bola?
@leona45 kompletné pľúcne vyšetrenie vrátane RTG, OL mi bral rôzne krvi, bola som kade-tade. ja ju občasne vypľúvam už možno 2-3 roky. a zatiaľ žijem 😀 a u lekára som často na kontrolných odberoch. faktom je, že mávam málo Fe a Hemoglobínu. ale nie nejak mizerne málo, ale menej, než je spodná hranica.
@panelacikova dobry. Chcem sa opytat robili vam aj bronchoskopiu.?
@leona45 dobrý deň, nie toto vyšetrenie som nikdy neabsolvovala. ale všimla som si posledný týždeň, že "zakrvácam" vždy po umytí zubov, takže zrejme mám oslabené ďasná momentálne...
@panelacikova ani vam ju plucna nechcela robit? Dnes som bola u obvodneho, zajtra mi berie krv a idem k zubarovi. No ale tak ma vystrasila. Ze nech idem na bronchoskopiu, ci nemam nador....
@leona45 nie. nebol dôvod, všetky ostatné vyšetrenia vrátane RTG, spirometrie, krvi... boli OK. bola som na ne 2x s odstupom cca 4 mesiace (obe po covide). ale tá krv v ústach sa mi zjavovala už roky predtým. čiže keby šlo o pľúca, tak by sa to už prejavilo za tie roky. osobne si myslím, že aj u vás pôjde o nejakú banalitu. ale ak chcú vyšeriť poriadne, nechajte, budete mať aspoň pokoj v duši po vyšetrení. verím a držím palce, že to dobre dopadne 🙂
@panelacikova prepacte, ze vas otravujem. Ale som tak ako aj vy. Rtg pluc, krv, spirometria ok. Posiela ma na bronchoskopiu, ale to asi nedam, mam z toho vysetrenia velky strach.
@leona45 tak v tomto nepomôžem, tam ma doteraz nikto neposielal, nebolo podozrenie na nič, čo by vyžadovalo ďalšie vyšetrenie :(
Tiež som vypľúval ráno krvavé sliny, ranný zápach z úst a divoká strojovňa v žalúdku. Raz som si odpľul cez deň a hľa: krvavá slina. Išiel som všeobecnej lekárke a ta6 ma poslala gastroenterológovi. Ten mi urobil gastroskopiu(ľudovo žalúdočna sonda- hadička cez usta, pažerák do žalúdka), zistil mi žalúdočné vredy, nasadil lieky, ktoré beriem 6 mesiacov(najprv vyššiu gramáž a častejšie, potom len každý druhý deň), kde cca po 4 mesiacoch mi urobil druhýkrát gastroskopiu, kde mi nasadil ten istý liek s menšou gramážou 20 mg a obdeň).Stále ešte vypľúvam krvavé sliny, ale strojovňa v žalúdku je menej intenzívna a cítim sa lepšie. Dúfam , že o skoro rok Október 2024 na kontrole už to bude fajn.
@leona45 áno, mne sa to stáva bežne. určite je potrebné to vyšetriť, ja som vraj OK. to mám za sebou spústu vyšetrení. zuby mám tiež v poriadku. ale lekári usúdili, že sa môže stať, že spod niektorého ďasna proste zrazu zakrváca. trošičku. ani si to nevšimnem, ale zacítim krv a vypľujem ružové. ja ale beriem lieky na riedenie krvi, ktoré tiež prospievajú tomu, že čo i len maličká ranka mi dlhšie krváca.