Ahojte, dnes mi vypadol predný zub :( koren mi tam ostal mám ísť k zubárovi? Alebo som čítala že koren sa po čase vypudi sam budem rada za každú radu ďakujem
Šla by som, nečakala by som na preventívnu,.
Inak… A to si kde čítala, že sa “vypudí”??? 😅
Nebolo tam napísané aj to, že ti narastie nový? 😅😅😅
Sám sa ti určite nevypudí 🤷🏽♀️Určite choď k zubárovi, než by si mala schytať nejaký zápal
Ja by som určite išla k zubárovi a nielen preto,ze ti tam ostal koreň,ale hlavne kvôli tomu,že by som sa išla poradiť ako nemať vpredu "dieru".
Vypadol ti predný zub a ty sa na modrom koníku potrebuješ radiť, či máš ísť k zubárovi? Okrem toho, že koreň ti odumrie a riziko zápalu je 100%, ako chceš chodiť medzi ľudí bez predného zubu? Ako chceš odkusovať? Preboha, ženy...
K zubarovi, rtg, mozno bude sanca endodonticky osetrit/ vytiahnut korene a na to korunka... Usetrite za mostik alebo implantat.
Nie nič také sa nestane. Opuchneš v prvom rade. Telo si s tým neporadí. Okrem toho ti to môže poškodiť srdce, pľúca alebo iné vzdialené orgány.
Zub sa ti zlomil, nevypadol
Ak bude koreň v poriadku, môžu ti dat koreňový nadstavec a nemáš dieru
Zub ti nevypadol, ale sa zlomil. Ostal ti koreň, ktorý ti sám od seba asi ťažko vylezie von. Hneď na druhý deň by som sedela u zubára a riešila, čo sa s tým dá robiť. O to viac, keď ide o predný zub. Možno sa na ten koreň dá ešte urobiť korunka a nebude to ani tak veľa stáť a ty nezostaneš bez zuba. Najhoršie čo môžeš spraviť je nerobiť nič.
ja osobne by som teda isla, ale ak nepojdes, daj aspon vediet ci vypudil :D