Dobrý deň, ahojte.....veľmi - veľmi by som Vám bola vďačná,za Vaše rady, skúsenosti.....stalo sa mi to,že mi vypadol predný zub ( ktorý predtým,neviem jak správne nazvať- bol už s tým čapom) zajtra mám volať zubárovi....aby som dozvedela aké sú moje možnosti,priznám sa takto pred Vianocami by som zmiernila aj s nejakým dočasným lacnejším riešením....a potom na jar by som začala riešiť asi s tým implantátom....či ste mali podobný problém a aké riešenie ste zvolili ( priznám sa ,takto vypadám ako nejaká zlá bosorka z rozpravky a hanbím sa ísť medzi luďmi)ďakujem Vám🙏
ak mas s tym problem a ist medzi ludi, tak by som urcite sla rovno do implatatov a nie do ziadneho docasneho riesenia. Ono aj tie implantaty nebudu v druhy den, tiez to trva. Ja som na prvy cakala pol roka, ale mala som tam aj iny problem.
ak ti tam daco ostalo tak sa da nasadit korunka .. sikovny zubar ju spravi peknu a nebude to ani vidiet ...
Ak sa vytiahne zub, že je zlomený koreň alebo je zlomený viac ako 3mm pod úroveň ďasna, tým pádom nie je možné kvalitne dorobiť a nalepiť korunku. Odporúča sa vytiahnuť a záleží od chirurga a množstva kosti. Bud sa da dat hneď implantát do rany, čaká sa na zhojenie vždy aspoň 3 mesiace, a následne sa robí korunka alebo sa vytiahne, počká sa 3 mesiace na zhojenie, vloží sa implantát, opäť sa čaká na vhojenie 3 mesiace a robia sa odtlačky. Kým nebude spravený tým ze je to vpredu, dá sa spraviť na to medzi obdobie medzerník. Stojí okolo 120 eur ak sa nemýlim. Ale je to len dočasne riešenie. V podstate malá vyberaciq náhrada. Ale to všetko posúdi lekár podľa rtg a nálezu
@tintim ja mám protézu kým čakám na implantáty