POsledny mesiac mi velmi vypadavaju vlasy..vek 44...co vam pomohlo? boli ste aj u lekara na odber krvi alebo kontrola stitnej zlazy?? inaksie sa citim v poho,sem tam unavena..
možno nedostatok železa...
No ja začnem takto… pred 3 rokmi som mala krásne huste vlasy naozaj krasna hriva a veľmi dlhé nejak som to ani neriešila používala som obyčajný šampón za 2€ nič viac. Po case som schudla z 85kg na 62KG a človek vtedy stráca ozaj na všetkom začali mi vlasy veľmi padať naozaj mi oproti tým vlasom nicmoc na hlave nezostalo a tak som to začala riesit, endokrinológia štítna žľaza v top stave krv ukážkova hemstologiu taktiež tak som zostala sklamana.
Teraz s odstupom casu stále lutujem a preto som zainvestovala do veľmi drahej prírodnej kozmetiky takisto kadejaké masáže hlavy, rozmarinovy olej, naozaj od výmyslu sveta skúšala som všetky značky od andreine cez bloom hair vlasové hnojiva, cesnakove sampony, zihlavove odvary , na noc si robím ochranný uces dokonca mám 100% saténové obliecky a záver? 😅 nič na vlasy nepomáha všetko je len propagácia všetky značky jednoducho len zaplatia ženám za to aby spravili reklamu a to je tak všetko 🙂 jedine čo som sa za tie roky naučila je milovať svoje vlasy take aké sú aj keď ich nie je veľa tak sú aspoň dáke a uvedomila som si že to netreba oplakávať ale ich proste prijať aj keď sú biednejšie…. Skúste ist aspoň na endokrinológiu štítna žľaza riadi celé spektrum a takisto ma na starosti aj vlasy a ešte čo odporúčam je zainvestovať do šampónu bez silikónov parabenov a pod to všetko nájdete na google keď si napíšete škodlivé látky v šampónoch a ak nepoužívate masku a kondicioner tak začať používať 🙂 aj keď ich nebude veľa tak aspoň budú o niečo krajsie, veľa šťastia prajem
Štítna žľaza a menopauza
Hormonalna nerovnovaha pokles estrogenu a progesteronu v tomto veku.Som na tom tak isto.
Ocne vysetrenie
@taktotedanie to som bola a tam je vsetko ok
@renata1405 vazne?? Gynda mi povedala,ze ohladom tychto veci a kontroly co mam kazdy 1/2 rok tak ,ze je vsetko ok...hmmm asi pojdem naspat k nej a urobit neaky test na hormony...
@stellarstar menopauza mi riadne nahana strach hahaa...kua isto zena to ma tazke cely zivot ohladom zenskych veci brrrrr
Nato treba spravit hormonalny profil mne ho robila na endokrinologii mna obvodna tam poslala lebo mi strasne padali vlasy aj som pribrala velmi mysleli si ze SZ ale ta je ok ale hormony katastdofa a este aj kortizol vysoky ten tiez ked neni v rovnovahe tak sa pribera hlavne do brucha a tvare.Ja som do 40 tky mala 47 kg teraz mam 70 aj ked dokopy nic nezerem.
Ano, daj si skontrolovat krv.