Vypadávanie vlasov počas kojenia

martina374
1. feb 2015

Ahojte, chcela by som sa spýtať či aj niektorej z vás vypadávali vlasy počas kojenia. Teda prvé 2 mesiace po porode nie ale začali vypadavat az teraz. Mozem brať nejaké vitamíny na vlasy ked kojim ? Alebo ako proti tomu bojovať?

siska53
1. feb 2015

@martina374 mne zacali vypadavat pri synovi 4m.a pri dcere asi 3m.po porode. Mozno si dat lecitin,ale ja som to neriesila,len som si dala skratit vlasy. Samo to preslo, po asi 2-3m.to uz nebolo take intenzivne az sa to vratilo do normalu.
Pocas tehu vlasy nevypadavaju alebo len minimalne,tak som to nejak tragicky nebrala jedinz mi liezlo na nervy to zametanie.

hamaha
1. feb 2015

su to hormony, teraz kojiš, maš vysoky prolaktin..to ma nato vplyv..vitaminy možeš, ale aj tak to rpestane ked sa ti hormonalne telo "ukludni"

zuzulienka11
1. feb 2015

mala som vlasy skoro po pas, po prvom pôrode vypadávali asi az v 5m., tiez som si ich dala trocha ostrihat, a potom to nejako samo prestalo... a po druhom mi zacali vypadavat hned v 2-3 m., tiez som ich dala skratit a prestalo to za 1-2 mesiace a pritom som kojila dost dlho, a tiez som mala zo zaciatku pocit, ze asi ostanem bez vlasov, kolko som ich vsade zberala a vycesala... myslim ze je to fakt hormonálne, ako hovori siska 53, pocas tehotenstva nevypadavajú, az po pôrode...

nutrimas
1. feb 2015

@martina374 Pocas tehotenstva aj pocas dojcenia je vhodne zvysit prisun vit. a mineralov najlepsie v prir. forme. Kvalitu nechtov, vlasov, pokozky, zubov aj kosti pozit. ovplyvnuju mineraly selen, zinok, horcik, zelezo. Ich vysoky obsah v organickej forme a vyvazenom vzajomnom pomere ma makovy olej. O.i. ma aj 12xvyssi obsah vapnika ako mlieko. Odporuca sa uzivat 1KL rano aj vecer, dlhodobo.
Pripadne pri padani vlasov odporucame prirodne viazany selen v spiruline - selespirinu:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

domak2
1. feb 2015

@martina374 cca tri mesiace po porode zvyknu vlasy padat, ako u dojciacich tak u nedojciacich zien. Mozes skusit cokolvek, mozno ti nieco zaberie, ale zvykne sa to samo ustalit po par mesiacoch. Pocas tehotenstva vlasy padaju menej , tak sa to teraz snazia dobehnut 🙂

varticek
1. feb 2015

Takmer každej žene vypadávajú vlasy asi tak 3 mesiace po pôrode. Mne po všetkých troch pôrodoch, prvý krát to trvalo 8 mesiacov, druhý a tretí krát kratšie. Z vlastnej skúsenosti Ti môžem povedať, že investovať do šampónov, vitamínov alebo kúr sú vyhodené peniaze. Nepomôže nič, prejde to samé, nemaj obavy.

bonaqa2013
1. feb 2015

kojila som 4 deti a vypadlo mi toľko vlasov, že by z nich bolo možné urobiť aj parochňu....

anita
1. feb 2015

Asi 3 mesiace po pôrode mi začali vypadávať vlasy, ale až tak, že som si myslela, že mi nezostane ani jeden vlas na hlave. Pomohol mi šampón Vichy a aj tabletky Hairclinic.

jojake
2. feb 2015

Pri oboch detoch mi vlasy zacali vypadavat po 3 mesiacoch od porodu a trvalo to dalsie 3 mesiace. Mam huste vlasy, vadil mi ten bordel na zemi

zdena12345
2. feb 2015

tiez sa pripajam. som bola taka pysna na vlasy v tehotenstve a teraz len taka kystka 😒 . brala som aj vitaminy ale robili zle malemu, takze po par tyzdnoch som prstala. teraz po 3 mes je to lepsie