Vypadávanie vlasov počas kojenia

kocapka
12. aug 2012

Ahojte.Viem,že nie každej žene vypadávajú počas kojenia vlasy.Ja by som len chcela nejakú radu,ako by som aspoň trochu neprišla o pár vlasov.Viem,že ich nezachránim všetky 😀 Doktor vraví,že nie je dobré brať a ani by žena nemala brať vitamíny iba tie ktoré potrebuje dieťa a nič navyše.Nerobí to dobre dieťatku.Takže by ma zaujíma,či existuje niečo čo by mi pomohlo 😒 🙂 Ďakujem za radu. 🙂

ikke
12. aug 2012

@kocapka 1. vypadavanie vlasov nie je sposobene kojenim, ale odburavanim tehotenskych hormonov. vlasy vypadavaju aj zenam, ktore nikdy nekojili.
2. diskusii a otazok na tuto temu je tu uz niekolko, pouzi vyhladavac
https://www.modrykonik.sk/forum/hladaj/?cx=0137...

jandl
12. aug 2012

@kocapka mořské řasy obsahují vyvážené spektrum minerálů.denně kousek vařit v polévce,luštěninách.Nepřítelem,který nás o minerály okrádá je cukr,bílá mouka.Používat různé druhy zeleniny.Pak trošku plevele,ptačinec žabinec,mladé lístky kopřivy/žihlavy/,sedmikrásky,řebříček,atd.Kdysi jsem měla kalendář,kde byly planě rostoucí byliny popsány a divila jsem se,jen kolikrát více mají vitamínu C než citrusy,natož dalších věcí. Těhotenství a kojení je doba,kdy si miminko bere,co potřebuje.To je jen můj malý návrh,kudy se ubírat.

luc_k
12. aug 2012

@kocapka Ahoj. ja som nic neskusala, a vypadavali mi teda riadne. teraz som 15m poporode a vlasy mi uz dost zhustli. myslim, ze uz su aj take huste ako boli pred tym. vypadavali intenzivne asi do 6m, kym som vylucne kojila. ako som zacala prikrmovat, vlasy menej padali.a k tej hustote mi mozno pomohlo aj to, ze sa zvyknem strihat podla "lunarnych zakonov" ;)...takze myslim ze musis len vydrzat. ja som sa hlavne bala, ea uz znova nenarastu 🙂

susanerose
12. aug 2012

mne tiež strašne padali, po umytí som si vyčesávala celé hrste, až som si raz povedala tak dosť a išla som sa dať ostrihať. A predstav si, že odvtedy mi prestali padať. No ale to som si dala odstrihnúť riadny kus, možno aj 20 cm. Ale pomohlo to.

danu
13. aug 2012

@kocapka pozri, pripadne sa opytaj v temach, na ktore ti dala linky katren