Vypadávanie vlasov po sekcii a pri kojení

talipes
11. mar 2014

Ahojte baby, potrebovala by som poradiť niečo účinné proti vypadávaniu vlasov. Možné príčiny: stres zo zdravotného stavu maličkej, po pôrode a vraj aj kojenie sa ráta...Rodila som sekciou pred 5 mesiacmi. Malá má zdravotné problémy, takže každú chvíľku sme niekde u Dr. Prosím poraďte niečo účinné, čo môžem aj počas dojčenia, lebo napriek tomu, že mám vlasy v gumičke, tak sú všade a vždy musím striehnuť či nie aj na jej ručičke...Ď.

darina1952
11. mar 2014

@talipes ahoj, táto téma sa tu pravidelne opakuje, tak si prečítaj predošlé rady.
https://www.modrykonik.sk/forum/porod/vypadavanie-vlasov-po-porode-3/

jabadaba
11. mar 2014

bohuzial, cca 5 mesiacov po porode vlasy vypadavaju a trva to par mesiacov nez to prejde. To nema nic spolocne so sposobom porodu, ani stresom po nom a pod. Takto to priroda bohovsky vymyslela na zeny, v tehotenstve vlasy prestanu padat a to co malo vypadnut za cele 9 mesacne obdobie potom lezie von naraz par mesiacov po nom. 😠 Len vydrzat, obrnit sa trpezlivostou a pevnymi nervami, dbat na zdravu vyzivu a pripadne aj v lekarni kupit aspon sampon, napr. Bioscalin, na taku celkovu regeneraciu vlasov.

luba28
11. mar 2014

@talipes ano,toto som mala ja ja az do 20 mesiacov,...vlasy v cope a stale niekde,...ked som ich umyvala tak plna vana vlasov bola a zas len gumicka,...musis dat vlasy zostrihat,aby sa netahali v gumicke,...alebo je forcapil tabl, a tie mozes aj ked kojis,...

helka107
11. mar 2014

mne tiež vypadali až kuty som skoro mala a ked som prestala kojiť začali znova rásť a baby našla som celkom fajn stránku na FB,asi len začínajú ale dá sa tam pýtať čokolvek anonymne, skúste kuknúť https://www.facebook.com/pages/Materstvo-a-rodi...

luciafar
11. mar 2014

ja som tiez bola zhrozena ked som videla ako mi po druhom porode zacali strasne vypadavat vlasy. Nic som s tym nerobila,mozno nejake vitaminy naviac by boli fajn. Ale moja skusenost je taka ze ked dcerka mala 5-6 mesiacov tak mi zacali rast nove vlasy a tych novych rastie teda riadne vela ,len to zatial vyzera smiesne lebo vsade mam take drobne vlasky ktore odstavaju od hlavy ale super ze rastu nove.

euka210
11. mar 2014

aj ja som mala sekciu pred 4m a od 2m mi vypadavaju vlasy...to su hormony a casom to prejde. V tehu som mala super vlasy a teraz hroza 🙂

dadda
11. mar 2014

@talipes ahoj, mala som tie iste problemy ako ty, predcasny porod cisarskym rezom, potom stres a samozrejme kojim, mne pomohla vodicka do vlasov Dixi, kupis kdekolvek, stoji nieco do 3€

talipes
autor
16. mar 2014

Ahoj Dadda, skúsila som, ale nepomáha 😖