Vypadávanie vlasov po pôrode

tilda
28. máj 2015

Ahojte, mate prosim nejaky overeny trik ako neprist o vsetky vlasy, ked zacnu po porode vypadavat? viem, ze je to prirodzene a hormonalne podmienene, ale je mi do revu z toho ako strasne mi padaju... za vsetky tipy a triky dakujem 🙂

bonaqa2013
28. máj 2015

@tilda vypadnú - narastú.

pianistka
28. máj 2015

Ja som este ani po porode neni, este len v 15tt a padaju mi tiez brutalne. Padali mi aj predtym, ale teraz o dost viac. Aj sa bojim vlasy si umyvat, lebo len pri samotnom umyvani a naslednom cesani, to je katastrofa ☹

tilda
autor
28. máj 2015

@bonaqa2013 🙂 ale ja chcem vela a hned 🙂 😎

nutrimas
28. máj 2015

@pianistka
@tilda Skuste zvysit prisun mineralov a vit., hlavne selenu, zinku, zeleza, horcika, najlepsie v organickej forme. Ich vysoky obsah ma napr. makovy alebo mandlovy olej, makovy ma navyse vysoky obsah vapnika, odporuca sa preto aj ako prevencia voci osteoporoze. Oba druhy olejov maju pozitivne ucinky na vlasy, nechty, zuby, kosti, pokozku. Odporuca sa uzivat 1KL rano a vecer, dlhodobo. Pokojne mozu aj deti od prvych prikrmov, tehotne aj dojciace zeny: https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

zdenkakarolina
28. máj 2015

@nutrimas prosim ta je to citit po maku?lebo ja ked ho niekde len zacítim ma nadrapuje ako žabu,proste to nedam.

myriatko13
28. máj 2015

Mne veľmi pomohol kokosový olej 🙂

nutrimas
28. máj 2015

@zdenkakarolina Ano, je ho citit makom, ale moze sa pridat aj do jedla a trosku "zakamuflovat" jeho vonu. Alebo potom spominany mandlovy olej, ma tiez podobne ucinky aj zlozenie ako mak: https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

nutrimas
28. máj 2015

Z kokosoveho oleja je mozne urobit si aj zabal na vlasy, nechat posobit na noc, na hlavu igelit, uterak a rano zmyt na 2x. Najlepsi je na tento ucel panensky za studena lisovany kokosovy olej. Vyborne ohlasy su na tento:

fopka
28. máj 2015

ja som prisla o svoju bohatu kuceravu hrivu na polovicu, nic sa s tym nedalo robit. Najprv hormony, potom stres... Dva roky po porode sa mi vlasy "obrali" a dostali sa ako tak do normalu

lennicka
28. máj 2015

Mne nepomohlo nic, po troch mesiacoch vypadavania som sa uz videla s parochnou, mala som plesinky, hroza... Prestalo, teraz mam opat kopu vlasov, a uz sa twda tesim co to bude po druhom porode.... :(

siska53
28. máj 2015

@tilda o vsetky neprides. Pomoze jedine cas.

tilda
autor
28. máj 2015

dakujem vsetkym za rady, nevzdavam to... 🙂

adka629
28. máj 2015

@nutrimas ak sa mozem opytat..po maku zvykne zapekat..po oleji tiez?? alebo nie?? a ako dlhodobo je nutne to uzivat, aby sa zacali prejavovat ucinky??

snopkulka
28. máj 2015

odporúčam obyčajný Biotin od Jamieson - zachránil ma 🙂

martina833
28. máj 2015

mne vypadavali cca mesiac, potom zacali rast ako dive 🙂, brala som multivitaminy pre matky

nutrimas
28. máj 2015

@adka629 Makovy olej nema ziadne neg.ucinky na peristaltiku criev, cize zapchu urcite nezapricinuje.Moze a odporuca sa jeho dlhodobe uzivanie, ako doplnok k pestrej strave. Ucinky na organizmus su velmi individualne, cize tazko povedat, kedy sa zacnu prejavovat .No vseobecne mozno povedat, ze cca. po 2-3 mesiacoch by malo nastat zlepsenie stavu.

bonaqa2013
28. máj 2015

@pianistka v tehu vlasy nepadajú - to bude niečo iné....

bonaqa2013
28. máj 2015

@tilda chcieť môžeš - vidíš že to nejde....

lennkka17
28. máj 2015

ono asi nepomoze nic, ja som brala aj vitaminy na vlasy a nepomohlo to, treba len pockat a ono sa to samé ustáli. mne strasne padali vlasy, ale casom sa to ustálilo a mi zacali vyrastat nové a teraz mám aj ofinu z nových vlasov co mi vyrástli :D

lennkka17
28. máj 2015

@pianistka ja mam praveze taku skusenost ze v tehotenstve som mala krajsiu plet aj vlasy ako inokedy. vypadavanie vlasov v tehotenstve nie je velmi bezne

bejbinka
28. máj 2015

@tilda zastavit to vypadavanie isto nejde...niekde som citala, ze pocas tehotenstva pod vplyvom hormonov nevypadnu aj tie vlasy, ktore by Ti inak vypadli...no a potom ked sa hormonalna hladina dostava do normalu, ktory bol pred tehu, to vsetko zacne padat a preto je to take viditelne. Osobne si nemyslim, ze pomozu nejake vodicky, ktore sa patlaju na pokozku hlavy. Skor by som doplnala vitaminy...ja som si kupovala vitaminy pre kojace mamicky a cakala a dufala...a preslo to. Dokonca aj v lekarni mi pani magistra povedala, ze nevie, co mi ma predat, lebo to proste musi prejst same. 😀 Sice chvost uz nemam taky hruby ako pocas tehu, ale plesata som tiez neostala. Takze trpezlivost...setrit vlasy (menej farbit, zehlit, susit, kulmovat) a doplnat telu vitaminy. 😎

monikaholub
Odpoveď bola odstránená
Zobraz