Vypadávanie vlasov po očkovaní Covid-19

2. mar 2022

Prajem pekné ránko. Prosím vás dala som sa zaočkovať proti covid19. Po očkovaní mi začali veľmi padať vlasy. Neviete mi dačo poradiť.

labut25
2. mar 2022

A hlásili ste to, prosím, ako negatívny vedľajší účinok? Pretože inak sa bude tváriť tá vakcína ako super bez negatívnych účinkov, keď nikto nič nehlási... Vďaka

dadis
2. mar 2022

@labut25 😂😂😂

xsandrax
2. mar 2022

Skus vitamíny na vlasy a ak to neprejde, treba navštíviť lekára 🙂 v určite treba nahlásiť nežiaduci účinok

autor
2. mar 2022

@xsandrax len otázočku to treba hlásiť obvodnej lekarke?

dadis
2. mar 2022

Moze a nemusi to byt z ockovania. Moja mama po covide prisla hadam o tretinu vlasov, takze teoreticky to z toho moze byt. Ale aj na jar zvykne padat viac vlasov. Zameraj sa na lepsiu stravu, nech je pestra, plna vitaminov, menej stresu, viac prechadzok v prirode a neboj, ono to prejde. Aj mame uz dorastli tie vypadane vlasy.

autor
2. mar 2022

@dadis ďakujem

xsandrax
2. mar 2022

Skus pohľadať cez Google, je nejaká stránka, kde sa to nahlasuje, žiaľ neviem Ti presne povedať. Kamoška bola s tým u kožnej, ale to bolo dávnejšie a nepamätám si aká bola príčina. Držím palce 🙂

filili
2. mar 2022

K tomu nahlasovaniu posielam link - môžeš to urobiť cez svoju lekárku, ale kľudne aj sama. Je potrebné nahlásiť každý podozrivý nežiaduci účinok vakcíny (hlási sa len cca 3%) ! Nie je na tebe, asi si vyhodnocovala, či to má súvis s vakcínou alebo nie, to si vyhodnotia oni.

https://portal.sukl.sk/eskadra/

labut25
2. mar 2022

@dadis Čo je na tom smiešne, prosím? Má sa hlásiť každý negatívny účinok. Z môjho okolia nepoznám nikoho kto by hlásil nežiaduce účinky po tom očkovaní a buď mali menštruačné ťažkosti, bolesti očí - znížená viditeľnosť a následne musia brať (asi) doživotne kvapky, trombózu, vracajúce kožné problémy. Veľmi vtipné účinky asi pre Teba. A keď s tými problémami šli k doktorovi, tak prvá otázka bola "a ste zaočkovaní" a či hlásili vedľajšie účinky.

autor
2. mar 2022

@xsandrax ďakujem

jaroe
2. mar 2022

@dadis to, či je niečo z očkovania alebo nie, nemusí vedieť posúdiť "pacient", dokonca ani lekár, cez ktorého by to dotyčný hlásil. Takže za mňa jednoznačne nahlásiť a nech si to tuším šukl alebo kto vyhodnotí. Aj keď je to len padanie vlasov. Nebudeme to predsa tým farmafirmam uľahčovať...

dadis
2. mar 2022

@labut25 Smiesne mi bolo, ze si pisala, ze vakcina sa tvari, ze je super 😂😂 Neziaduce ucinky sa eviduju pri kazdom lieku ci vakcine (bez ohladu na to, aky maju prinos, ci "zle meno") a ano, mali by sa hlasit, s tym suhlasim. To ze tvoji "znami" nic nehlasili nezmenim.

lenii23
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
smoulingirl
5. mar 2022

Objednaj sa k dobrému dermatológovi, spraví potrebné vyšetrenia. Lebo zbytočne budeš vyhadzovať peniaze za vitamíny, doplnky, šampóny a nezmysly, ak tie nebudú riešiť príčinu vypadávania.