Ahojte. Pred par dňami som sem písala skrz extrémneho padania vlasov.
Riešené s kožnou, endokrinologickou.
Neviem veľmi zhodnotiť ako dôsledne riešila môj problém.
Ale z jej pohľadu je všetko ok. Dala mi síce odporúčanie do Ľubochne, no kým sa tam za dva mesiace dostanem, budem plesata. Tak som sa rozhodla ísť na odber krvi ako samoplatca. Viete mi prosím poradiť, čo všetko si tam dat skontrolovať. Ďakujem krásne za všetky rady!
A co ti to prinesie keď pôjdeš ako samoplatca? Nič. Síce budeš mat výsledky ale aj tak s tým budeš musieť ísť k Dr a odber krvi zopakovať. Kúp si forcapil tabletky mne veľmi pomohli ( pacient šž )
@stellarstar su kliniky, kde ju s vysledkami zoberu, urcite by som ale konzultovala s konkretnou klinikou, ake paramatre ziadaju vysetrit...
@zmrzlinka2021 brala som lieky. Mám zväčšenu štítnu a veľmi mi kolíše TSH. Chvíľu hypo, potom hyper, potom ok. Posledné výsledky boli ok, tak to už doktorka nerieši. Sama ma poslala do Ľubochne. Nie je to len z mojej hlavy.
Odporucam zamerat sa na zapal v krvi, nie akutny ale chronicky a ist na imunoalergologiu. Za vypadavanim vlasov moze byt zapal v krvi a aj alergie.
@stellarstar napríklad by som využila bezplatnú konzultáciu cez životnú poistku.
@inga93 ďakujem. Toot som pozerala. Príde mi to už mierne predražené.
A teraz užívaš niečo?
@twinflame vďaka za typ. Na alergologiu idem v novembri, skrz nádchy.
mozes mi napisat spravu?
@autor na jednej strane sa bojis plesatosti, na druhej je ti luto 145 €. Ked som riesila problem s padanim vlasov, bola by som dala neviemco, aby som ho vyriesila, o tom, kolko som realne dala na kadejake hokusy, pokusy (tabletky, vodicky, sampony) ani nehovorim. Keby som vtedy bola natrafila na vysetrenie, ktore ti odporuca inga93, hned nan idem.
Daj si spraviť u gynekológa hormonálny profil
U obvodnej klasický odber železo, hemoglobín, štítnu žľazu Ti asi robili čo píšeš...
Ale, ak chces ísť ako samoplatca oni Ti poradia čo vyšetriť
Keď Ťa poslala do Lubochne môže to byť tou štítnou žľazou
@inga93 ano, u mna bol problem nedostatok zasobneho zeleza - feritinu, co odhalilo vysetrenie metabolizmu zeleza. Prisla na to endokrinologicka, a to som bola predtym hospitalizovana pre padanie vlasov na koznom v Martine, mala som vysetrene oci, zuby, rieseny hormonalny profil na gynde, bola som na hadici, na internom pre zapalove loziska, ORL. Ked som to lekarke na koznom povedala pri naslednej kontrole, tak mi povedala, ze oni metabolizmus zeleza nerobia, len zakladne vysetrenie krvi, z ktoreho vyslo, ze zeleza mam dost - akurat sa minalo len na zakladne veci, netvorilo sa do zasoby. A vlasy evidentne tou zakladnou vecou, pochopitelne, neboli.
@mandzula prosím ťa, vôbec ale že vôbec nevieš, čo vsetko som už aj ja absolvovala skrz tohto...
Ja by som tiez obetovala peniaze, ako sa trapit. Muz si tiez takto zaplatil testy, lebo uz bol zufaly, a minimalne ho to ukludnilo, ze urcite parametre ma ok, bolo tam nieco zvysene, ale to ma od detstva problem, ale psychicky sa upokojil. Nakoniec sa nasiel iny problem pri inom vysetreni, ale kym ho podstupil a kym boli vysledky, tak by sa asi zblaznil.
@mandzula ten feritin sa doplna nejako specialne? Tiez mi tak viac padaju vlasy aj som unavena, aj problemu so zelezom mam (je o nieco nizsie), ja maso nejako nemusim, skor vajicka a ine zdroje.
@majka99999 mam predpisany Sorbifer, beriem ho vzdy po menstruacii. Stale to nie je uplne ok, ale uz je to podstatne lepsie.
Ked si predstavim, kolko casu a nervov som obetovala vysetreniam ci hospitalizacii, mat tu moznost, fakt radsej zacvakam a viem, na com som, kedze vysetrenie, ktore tu bolo spomenute, riesi aj ten metabolizmus zeleza.
Ahoj môjmu synovi, 9rokov,vypadala polka vlasov na hlavičke.. Totálne až mal plesinu. Doktorka hotová ze co to.. Šž, krv všetko dobre, 2pasiky ostali stále, chodili sme na rehabilitačné kade tade, pominala peniaze, žiadne ct hlavy ani nič podobné, zuby celkom ôk,občas nádcha zápal v krvi žiadny, kožný problém to nie je, vraj stres, 9rocny a najväčšie stresy prišli keď prišiel zo školy a pýtali sa ho všetci prečo nema vlásky, z toho stresu pomaly osediviem aj ja... Nespavala som kvôli tomu,vlasy pomaly rastu a ústnu, uvidíme co bude...
@mandzula manžel sedel pri mne a pýtal sa, čo pozerám v mobile. Keďže vlasy sú všade po dome. Daný balíček na odbery krvi kúpil. O týždeň idem na odbery. Vďaka za typ
@mandzula asi sa teda rozhybem a kupim si, lebo moja MS je 2-3 dni ako zabijacka (a akurat mam). Nezapeka z toho?
Autorka, daj vediet. Nasa firma ma nejaku dohodu so Vseobecnou zdravotnou, ze nam preplatia nejake krvne testy (mineraly, pecenove, cholesterol, stitna), som sa zaregistrovala vcera akurat. Co je fayn, lebo v praci mame preventivku kazde 2 roky, kde je ekg, zrak a moc otestuju, ale krv neberu.
Napíšem. Ale výsledky píšu, že budú až o 10-15 dní.
@twinflame prosím ťa, este6sa ťa spýtam... Ten zápal by vedela zistiť aj obvodná?
@majka99999 Sorbifer je len na predpis, ale je kopec Fe aj na volnopredaj.
A z vacsiny Fe zapeka alebo boli brucho, no kvoli vlasom vydrzim vsetko.🙂
@ autorka ak máš autoimunitne ochorenie alopeciu tak o vlasy prídeš tak či tak, tu ti ani zázrak nepomôže, len škoda mali by aj u endokrinológiu tuto chorobu odhaliť.
Asi ano, sedimentacia napr. ci je zvysena.
Ahoj..kup si METHIONIN 500mg tabletky, k tomu FEMIBION 2 vitamin a HAIR WOMEN od Fytofontany..pomoze..
A mas teda endokrin. problem, ked ides do lubochne?