Vypadávanie vlasov, obočia a mihalníc

ester1307
10. júl 2018

Dobrý deň prajem. Mám 21 rokov a zhruba pred dvomi mesiacmi mi začali z ničoho nič padat vlasy. Pred tým som take problémy nikdy nemala. Vlasy mi padajú takým spôsobom, že keď si potiahnem končeky vždy mi ostane jeden dva vlasy v ruke. Najhoršie je to pri cesani. Vacsinou si vyčešem okolo 48 vlasov. Pred mesiacom sa k tomu však pridalo aj vypadávanie obocia a mihalníc. Obočie a mihalnice má vkuse dráždia akoby šteklili. Žiadne lysiny nemám a ani žiadne vypadnuté miesta som nespozorovala. Na trichologickom vysetreni u pani dr. Nestorovej mi bolo diagnostikovanie telogenne efluvium a seboroicka dermatitida čo doteraz moc nechápem vzhľadom na to, že žiadne príznaky seborei v pokožke vlasov nebadám. Pani doktorka mi povedala že mihalnice a obočie mi padajú taktiež koli seboree lebo vraj sú tam taktiež mastné miesta keďže seborea vzniká v mastnom prostredí. Predpisala mi antimikotické lieky a názvom fungolon a fungicidin a vytaminy no vlasy a obočie a mihalnice si vypadávajú spokojne ďalej. Už som z toho fakt zúfalá preto by som Vás chcela poprosiť, či nemáte podobne skúsenosti, buď podobný problém alebo respektíve či ste nemali skúsenosť s pani dr. Nestorovou, ak áno či Vám liečba zabrala. Ďakujem Vám za akúkoľvek odpoveď.

asia83
10. júl 2018

Hormonálne zmeny, štítna žľaza, stres. Najskôr podľa mňa tá psychika-vedomie, podvedomie.

susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
pininka
10. júl 2018

Treba prijimat vela zinku, ci uz v jedle alebo vo vitaminoch.

ester1307
autor
11. júl 2018

@susinka1007 ďakujem veľmi pekne za odpoveď. To znamen, že tebe tiež diagnostikovali seboreu respektíve, absolvovala si trichologicke vyšetrenie alebo niečo také? Priateľovi sa to začalo prejavovať taktiež v takých istých intenzitach ako tebe ? A obočie a mihalnice ti dorastajú ?.. alebo máš vyplácané miesta ..prepáč že toľko otazok ale som už fakt zúfalá a ďakujem veľmi pekne vopred za odpoveď.

ester1307
autor
11. júl 2018

@susinka1007 taktiež sa chcem ešte spytat aké vyšetrenia za sebou máš ja som bola na endokrinologii na koznom krcnom plucnom na očné som objednaná na gynekológii som nešla ale plánujem ísť na parazitologiu vzhľadom na to že som počula že môže byt dôvod aj nejaký parazit v tele. S manželom nemáte doma nejake domáce zviera ? alebo ste neboli v kontakte so zvieratmj ja už som fakt zúfalá pretože alopecia akákoľvek či už androgenna alebo areova alebo alopecia totalis sa prejavuje tak, že vypadávajú vlasy v kruhoch ja nemám žiadnu lysinu nič ...

susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ester1307
autor
11. júl 2018

@susinka1007 a vypadávanie mihalnic a obocia sa kedy pridalo cca? A tebe teda diagnostikovali akú diagnozu pohľadom ? A mužovi taktiež padajú aj mihalnice aj obočie ? Potom to musí byt jedine infekčného razu nerozumiem tomu ako to mohol dostať aj tvoj muž... taktiež ak ti diagnostikovali seboreu aké lieky si na to prosím tá užívala alebo celkovo doteraz na vypadávanie vlasov. Ostalo vam ešte dáke obocko alebo mihalnice ja som uz zúfalá. A cez deň vlasky padajú akým soposobom aj pri umývaní máš veľa v sitku ? :((( ja ešte vyskúšam tu parazitologiu to je moja jediná nádej lebo už fakt neviem čím to môže byt.... na trichologii mi povedala že autoimunne ochorenie môže vylúčiť a vypadávanie vlasov je vraj len prechodný stav no nedá sa mi tomu veriť proste nieje možné aby seboreou alebo telogenne efluvium spôsobilo vypadávanie aj mihalnic a obocia a taktiež ak chĺpky v nose ....

ester1307
autor
11. júl 2018

@susinka1007 u mna je to cudne lebo keď mi to vypadávanie obocia začalo Naschval som si vytrhala časť chĺpkov pod obočím ktoré som si inokedy bežne vytrhávala pinzetou že či dorastu a dorástli taktiež aj mihalnice spodné vidím take malinke jednu dve ako vyrastajú horné ani moc nie ja už fakt neviem ...

susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
11. júl 2018

@ester1307 ja beriem momentalne iba biosil ale nevidim zmenu

susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ester1307
autor
12. júl 2018

@susinka1007 ja si myslím že to musí byt len infekčné prenosné keď to dostal aj tvoj manžel myslím si že je dosť mizivá pravdepodobnosť aby ste dostali obaja autoimunne ochorenie to nieje môžne a takto hneď za sebou ešte ma napáda chlamýdie nemusia byt len pohlavne prenášané ale aj pľúcne spôsobujú vypadávanie vlasov a aj pchlpenia mne na plucnom pred mesiacom zistili že som ich vraj prekonala ale oni sú take svine že sa dokazu ukrit do buniek čiže aj keď ti testy úkazu že ich nemáš stále ich v tele môžeš mat a vyplavujú toxíny taktiež sú prenosné s človeka na človeka ide o infekčné ochorenie napadajú má už len parazity a tieto chlamýdie nič viac poradiť neviem :( . Každému človeku na svete kto má takéto problemi by som veľmi rada pomohla pretože viem aké to je psychicky náročné obzvlášť pre ženu.. ak sa niečo nové dozviem určite napíšem taktiež aj teba poprosím ak budeš mat nejake nové výsledky nápis mi. Ešte sa chcem spytat či ty si si neskusala obočie vytrhať tak ako ja že tie chĺpky čo ti rastu po bokoch nie v obocnom oblúku či ti nedorástli alebo či nevidíš ani malé mihalnice. Taktiež aký máš pocit či obočie pada tak že nesvrby alebo máš neustále pocit že svrby a núti tá si ho stále chytať akoby ti tam niečo liezlo už to ani opísať neviem ....

ester1307
autor
12. júl 2018

@susinka1007 ešte sa chcem spytat tie lysiny máš kde a ako vyzerajú sú v tvare kruhu alebo tam máš len veľmi preriedene vlasy aké sú veľké tie lisiny. Odkiaľ ti vlasy padajú po celej ploche hlavy alebo h určitých miest viac a z niektorých vôbec.

ester1307
autor
12. júl 2018

@susinka1007 skúšala si si vlasy popocitat alebo vieš aspoň odhadom koľko vlasov približne ti za deň vypadne alebo pri cesani koľko máš v hrebeni ?

susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ester1307
autor
12. júl 2018

Skús si tie vlasy porátať povedala mi kozna že okolo 100 vlasov denne môže vypadnúť a ak je ich viac je to už problém.
Pokial sa ti robia lisiny v tvare kruhov a nemáš tam žiadne vlasy a sú v tvare kruhu ako minca v tom prípade by som ti porodila ísť na kožné môže ísť o areatnu alopeciu mojej kamarátke na to zabral tekutý dusík ale tie miesta lisiny mala úplne hole bez vlasov úplne bez vlasov možno tri štyri vlasky na tom mala to bolo viditeľne že sú to plesinky malé taktiež by som ti odporučila alpicort f hormonálnu vodičku obsahuje kortykosterodidy ale niečo si na to určite dávať musíš.
Taktiež sa ťa chcem spytat po akom čase ti vzniklý tie lysiny ?

ester1307
autor
12. júl 2018

Ešte sa chcem spytat podľa čoho ti doktor určil seboreu voľným okom aké si mala príznaky a čo ti povedal ten kožný na to vypadávanie vlasov ako ti to odôvodnil.

ester1307
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ester1307
autor
12. júl 2018

@susinka1007 taktiež ešte sa chcem spytat žiješ nejaký stresovy život nemáš problém s váhou diéty a pod. Respektíve neprekonala si nejake infekčné ochorenie čo by mohlo spustiť padanie. A kedy sa ti k padaniu pridali aj mihalnice a obočie či to začalo naraz spolu s vlasmi ?

susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
ester1307
autor
12. júl 2018

@susinka1007 a tie mihalnice ako sú na tom akým spôsobom vypadávajú na jednom mieste ? Že máš jednu časť úplne vypadanu?

ester1307
autor
12. júl 2018

Vravela si tomu dr. Že ti vypadávajú aj mihy a obocko ? Nepovedal ti na to nič ? Respektíve povedal ti že to môže byt spôsobené tou seboureou ? ...

susinka1007
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
susinka1007
13. júl 2018

@ester1307 ano povedala a povedal ze.to seborelou