Vypadávanie vlasov a čínska medicína

marcelka11122
21. sep 2012

Ahojte dievčence, určite ste si už prešli kadečím, tak mi snáď budete vedieť poradiť:
Od mája som prežila dosť veľký stres(osobné problémy, zdravotné, skúškové a pod.) Bola som hospitalizovaná, pretože som dostala zápal žalúdka. Schudla som 8kg, ktoré som už naspäť pribrala. Potom som nemala žiadne problémy. No od augusta mi začali vypadávať vlasy. Za deň cca 200, pri umytí 500. Už som to prestala počítať, lebo mi to dosť liezlo na psychiku. Bola som na rôznych vyšetreniach, očné, gynda, obvodná, kožná, endokrinológia.. Krv, minerály, hormóny, štítna žľaza, oči..-všetko je OK.
Potierala som pokožku s Alpicort F, beloderm lotion( obe žiaden efekt) beriem zinok, B-komplex, inneov.. Stravujem sa zdravo, ovocie, zelenina, ovsené vločky, tmavý chlieb.. Skutočne som už v koncoch, donedávna som mala normálne vlasy, teraz len zopár vláskov. Pokožka hlavy ma začala svrbieť, občas mám lupiny a keď mi vlas vypadne - má na konci taký biely mazotok.
Dnes som bola za liečiteľkou Anežkou (KE) ktorá sa zaoberá tradičnou čínskou medicínou. Povedala že to mám zo zlého trávania a dala mi hnusne zapáchajúce vitamíny. Myslíte že TCM pomôže?
Za akékoľvek rady, názory.. vopred ďakujem 🙂

strapco13
21. sep 2012

@marcelka11122 prve ci mi napadlo este pred tym ako si napisala co ti pivedala luecitelka, ci nemas nieco nedoliecene v zalydku ..helikobakter, chronicka gastritida a pod
krvny obraz mas aky? anemicka nie si? zapalove parametre?
skusala si zinok
na ORL si bola? vyter z mandli ti robili? ASLO?

marcelka11122
autor
21. sep 2012

Liečiteľka mi povedala že mám problém s trávením a s tenkým črevom, že mám intoleranciu na laktozu a lepok, napísala mi ktorým potravinám sa mám vyhýbať a dala mi nejaké čínske vitamíny. Ostala som v šoku pretože bez toho aby som jej niečo povedala, sama zistila že nemôžem laktozu..
Pred mesiacom mi robili endoskopiu žalúdka, všetko bolo OK až na tú laktózu. Rôzne krvné testy - taktiež všetko ok.
Robili mi výter mandlí, ževraj OK - aj keď potom nechápem prečo mám S_ASO kvantitatívny +335,51 pričom norma je do 200.

tinuskaaaa
15. feb 2015

@marcelka11122 Ahoj. Pomohli ti tie čínske prípravky na vlasy a na priberanie? Ja tiež už dlho zvažujem a akosi sa neviem stále odhodlať na tu čínu, tak hľadám nejaké recenzie či ísť do toho.

omuslam
2. apr 2017

Tak ked ti to vyslo v testoch a liecitelka potvttila tiez, naco tento pruspevok?? Vysad vsetko co mas a referuj ako ti to pokracuje. ..

kittykat22
2. apr 2017

@marcelka11122 kym zistis pricinu tak aby si nezostala holohlava zacni pouzivat 2 sampony. Jeden ktory klasicky mas, a striedaj ho so samponom proti vypadaniu vlasov. Bud alpecin alebo sebamed. Takto rapidne obmedzis padanie. Mozes si 1x do tyzdna dat na vlasy biohar. Dolezite je, aby si sa zbavila lupin = pretoze to je choroba vlasov a z toho ti padaju vlasy. Kup si MEDIKET plus - po nom sa ti urcite prestanu lupiny robit. Toto co som ti napisala ti urcite pomoze proti padaniu vlasov. Vlasy si inak fenuj po kazdom umyti. Mokre vlasy ktore sa zatazuju padaju. A doma nos vlasy hore do odlahceneho banu a mozes s nimi aj tak spat. Nebudes ich namahat pocas dna a nebudes si na nich lezat v noci a tak ti ich vypadne namahou minimum. Ja som k tomu dosla asi po pol roku - lebo som vela skusala a to co som ti napisala funguje ako komlexny system proti vypadavaniu vlasov :D Vypadavaju mi vlasy len pri fenovani - cca 20 a inak par ich vypadne pocas dna ked si nezapinam vlasy. Inak vlasy mam nadherne, huste a pevne. Pred 2 rokmi som revala ako slon ze budem plesata.

kittykat22
2. apr 2017

toto nosim na spanie :D

gabona1
3. apr 2017

Mne na padajúce vlasy pomohol Plantur 39 z lekárne, mala som šampón a tonikum, a ešte som si kúpila vitamíny na vlasy a nechty. Po mesiaci bol pokoj.