Vypadávanie vlasov

vandica
25. dec 2022

Ahojte, som už totálne zúfalá z mojich vlasov. Vždy mi ich každý obdivoval ake sú husté, a teraz? Katastrofa, mám tak o polovicu menej vlasov. Najviac je to vidno vpredu. Už som skúšala všetko možné, aj cesnakovy šampón, ktorý je veľmi vychvaleny, no mne nezabral. Jem zinok, aj tabletky Biotin plus. Neviete mi niečo poradiť prosím? Ak to takto pôjde ďalej, o chvíľu budem mať na hlave len páperie 😥

kejinkita
25. dec 2022

Dobrý deň, skúste o tomto probléme povedať aj všeobecnému lekárovi a nech Vám urobí krvné testy. Možno je to nedostatok nejakej dôležitej látky.

Potom viem, že veľmi pomohol kamoške zelený jačmeň, kúpite v rôznych bio obchodíkoch aj v lekárni by ste mali.

A skúste sa v lekárni opýtať aj na nejaké iné vitamíny na vlasy. Ja som riešila podobný problém s nechtami a väčšinou tie prípravky ak sú dobré na nechty, tak aj na vlasy a mne pomohli. Zinok ani Biotin plus to nebol (ale už si nespomeniem na názov).

kejinkita
25. dec 2022

A ešte mi napadlo, že si dobre pozrite kozmetiku akú používate. Mala by byť čo najmenej (ideálne úplne bez) umelých látok a tak isto na životosprávu si dávajte lepší pozor. Ale určite choďte aj na tie kŕvne testy. Ja som tie nechty a vlasy mala nakoniec z nedostatku železa a zistili mi chudokrvnosť a to až v dospelosti.

deadlylucy
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
hendikep
26. dec 2022

@vandica a nie si po porode? ak ano raz to skonci a narastu spat

vandica
autor
27. dec 2022

@hendikep nie, po pôrode som už 5,5roka. Ono to vlastne začalo ešte pred tým pôrodom, ale nejak som to nebrala do úvahy. No vypadávajú ďalšie a ďalšie a už je to naozaj v takom štádiu, že mi zachvilu aj koža bude presvitat.

vandica
autor
27. dec 2022

@kejinkita no je pravda, že moja životospráva teda fakt ukážková nie je. Ale zas začali mi vlasy padať pred cca 6-7rokmi, kedy som sa zrovna začala stravovať zdravšie a trochu som cvičila. Chodím aj na endokrinologiu, mám zníženú funkciu štítnej žľazy, no liekmi sa to upravilo, takže tak problém nebude. Po pôrode som mala malo železa, no taktiež liekmi sa to dostalo do normálu. Akurát čo viem mám deficit vit D, ten tiež beriem. To mi zistili na reprodukčnej imunológii.

kejinkita
2. jan 2023

@vandica aj mne zistili ten vitamín D, odvtedy sa mi tie vlasy aj pleť a nechty radikálne upravili, takže ja si myslím, že to mohli byť z toho. No držím palce. Aj keď ste sa začali zdravšie stravovať to neznamená, že Vám nechýba nejaká dôležitá látka, ktorú ste vyradili spolu s menej zdravými jedlami.