Vypadávanie vlasov

merienen
11. feb 2015

Ahojte, chcem sa vas spytat na skusenosti s liecbou vypadavania vlasov. Neviem ci je to rocnym obdobim a plznem ako nas labrador 😀 ale strasne mi zvyknut na jesen a jar vypadavat vlasy. Skusala som uz tabletky, umyvat vlasy v zihlave a podobne rady, ale nepomohlo. Teda na jar / jesen zacali opat padat. Teraz som natrafila na akysi olejcek, co sa vmasiruje do vlasov (tento: http://dukra.sk/produkt/ampulky-proti-vypadavan... ). Ma s tymto produktom niekto skusenosti? Pomohlo? Alebo mate nejake rady, co pomohlo vam a co by som mohla vyskusat?

Dakujem za rady 🙂

miskaradko
11. feb 2015

V tomto ti nepomoze nic. Bohuzial je to geneticky dane...mam s tym skusenosti preto ti to vravim... uz len sa s tym zmierit....

branka33
11. feb 2015

Aj mne strasne padaju som v 20 tyzdni tehotenstva...nemate skusenost? Zacala som pouzivat lopuchovy sampon aj vodu na pokozku ale nic nepomaha....vlasy padaju doslova v chumacoch :(

rokkisu
11. feb 2015

Ja som cca 8 mes.po porode a asi pred mesiacom som prestala kojit. Vlasy padali v chumacoch. Asi 3 mesiac uz uzivam donna hair forte. Vlasov pada pomenej,ale ziadna slava,dokonca sa mi zacali viac mastit. Skusim kupit este dalsie balenie na 3 mesiace a uvidi sa,ci sa daco zlepsilo. O olejceku som nic nepocula. Max.lopuchova voda,ale ta mi nikdy nepomohla. S tymi tabletkami to je skor tak dlhodobo,aby prisiel vytuzeny efekt. Az vobec pride. Neviem teda ako dlho si uzivala tie tabletky,ale vyzivove doplnky je dobre uzivat dlhidobejsie. Ak to pretrvava dlhodobejsie,radsej navstiv koznu. Drzim palce

miushka13
11. feb 2015

@merienen tak s tymto mam skusenosti viac nez dost :D pocas tehotenstva a po porode to bola katastrofa vyskusala som hadam vsetko od olejcekov po drahe sampony balzamy a vselijake zazraky co slubuju ze ti uz ani vlas nevypadne. ale nic pravda... nic nefungovalo dokonca po niektorych pripravkoch to bolo este horsie... no a teraz pouzivam detsky sampon Balea (0,99centov) na vlasy a telo a poviem ti vlasy mi sice padaju ale pozorujem ze menej.. ja ich hned po sprche vycesem a cesem az dovtedy kym na hrebeni a na zemi nie je ani vlas a dokonca aj vlasy mam lesklejsie... nekupuj drahe pripravky urcite ti nepomozu...tak ako napisala miskaradko je to geneticky dane .. 🙂

maca283
11. feb 2015

Ahojte mamičky Ja som v tehotenstve doplnala minerály Basico a bolo po probleme a potom aj po porode si viem dať kuru ked ze staáe ešte kojim mala ma 16 mesiacou A mastenie je zapríčineme aj hormonmi Ja som začala požívaťod firmi just sampon a je hustý stačí malo tak že som spokojná

slniecko2
11. feb 2015

@merienen v Mame a ja bol článok o vypadávaní vlasov. že treba ísť ku kožnému lekárovi. Keď som to dočítala, tak mi vlasy prestali padať 😀 Ale mne tak vypadlo veľa vlasov že mám doslovne polovičný objem 😒 Je to des, bojím sa, že ak mi začnú vlasy padať znovu, tak mi začne presvitať plešina. Je síce pravda, že taký problém mala aj moja mama ale ja som presvedčená, že to bolo hlavne troma tehotenstvami za sebou plus obrovským stresom a nedostatkom Zinku. Nasadila som zinok a počas toho obdobia mi vlasy výrazne menej padali. ak som ho vysadila, vrátilo sa to. dr mi povedal, že ho môžem užívať dlhodobo. Potom som ho vysadila, lebo sa zmenila rodinná situácia a pominul stres a teraz mi nepadajú. riešim však, čo si dať aby mi zase dorástli.

slniecko2
11. feb 2015

poradte mi prosím čo si dať, aby mi vlasy zase dorástli? mám ich už strašne málo. padanie sa zastavilo, ale ako ich podporiť? nejaké olejčeky na vtieranie? alebo zmes vitamínov a stop. prvkov? vďaka

renatatrencin
11. feb 2015

mne sa presne toto stalo počas kojenia asi 3 mes. po pôrode, veľmi mi padali vlasy ( až do plešiny 😒 ) ja som išla ku kožnej, ktorá mi na to dala zarabané vodičky z lekárne asi za 2€ a hurá vlasy zázračne nepadali!!! skutočne mi pomohli... kedže som vtedy kojila, neodporučila mi kupované prípravky z lekárne, nakoľko väčšina týchto vecí obsahuje kofeín.... ale keď som prestala kojiť odporučila mi plantur39 tonikum (cca12€ / používam ho 10mes, a ešte nieje prázdny 🙂 ) takže ja by som radila návštevu lekára, pretože mne každý tiež vravel aby som sa s tým zmierila, že to je normálne po pôrode a tak... kožná povedala že to rozhodne normálne nieje a nasadila liečbu... a tak som vďačná že nemusím chodiť s plešinou na hlave, vlasy mi už rastú v druhej vlne 🙂

culia1
11. feb 2015

Mne vzdy kd zacali padat vlasy,tak som si nasadila lecitin ako vyzivovy doplnok a teraz po druhom tehotenstve som to doplnila o kokosovy olej(jedla som ho) a mandle a mam opat po probleme.

cawes
11. feb 2015

@merienen ahoj moja aktualna skusenost vsimla som si ze mi strasne padaju.3tyzdne dozadu sim spocitala kolko len pri rannom umzti ich bolo 156 neviem co vlastne na hlave este mam,kupila som si tabletky priorin beriem ako pisu 2xrano 1x vecer kazdy denkk tomu si davam kazdy vecer tonikum revalid vmasirujem do koze z vitaminov beriem este vitaminy ore tehotne aj ked tehu nie som to mi poradil dr. Ked si vlasy umyvam tak davam fruchtis na poskodene vlasy a umyvam rebalid balzamom mtory nechavam 10minut posobit dnes som si vlasy umyvala znova a vypadanych pri umyti bolo ani nie 60 plus su pevnejsie a kvalitnejsie aspon mne tak pridu nesusim nicim len volne na vzduchu nedavam do gumicky ani nestahujem a ani nefarbim momentalne

nutrimas
12. feb 2015

Problem s vypadavanim vlasov moze mat rozne priciny, medzi ktore patri stres, hormonalna nerovnovaha, anemia, nevyvazena strava, chybajuce mineraly. Predovsetkym by sme odporucali doplnit, resp. zvysit prijem mineralov ako selen, zinok, horcik, pripadne zelezo a to najlepsie v organickej forme.
Jednym z prir. zdrojov selenu je napr. selespirina vo forme toboliek, pozitivne ovplyvnuje kvalitu vlasov, nechtov, pokozky:
https://www.modrykonik.sk/shops/vyzivove-doplnk...

@merienen

monkabr
12. feb 2015

@merienen http://www.eotazky.sk/najlepsie-vitaminy-na-vlasy
http://www.dennikrelax.sk/Zivotny-styl/Zdrava-v...

Proti vypadavaniu vlasov su najdolezitejsie vitaminy B5, B6, B7 (biotin), B12, C, D, zinok, magnezium, selen a jod. Taktiez ALA Na rýchlejší rast vlasov je zase najdolezitejsi vitamin E.

hikokk
12. feb 2015

mne pomaha toto:http: //odzenykzene.blog.cz/1111/arvit-na-vypadavanie-vlasov

merienen
autor
12. feb 2015

@slniecko2 Toto mi pripomenulo, ze kedy clovek vie ze je dospely 😀 Ked mu prestanu doktora vybavovat rodicia a on doktorov ignoruje s tym, ze hadam neumrie 😀

No ale ako citam reakcie, tak .. no tehotna hadam nie som 😀

slniecko2
12. feb 2015
jasmina56
12. feb 2015

@merienen mne na vypadávanie vlasov pomohla lopúchová voda, neverila som ale fakt pomohla, odporúčam, vlasy prestali padať a začali znovu rásť...

zazvorka87
Odpoveď bola odstránená
Zobraz