Vypadávanie vlasov

sandra_sul
5. mar 2014

Maminky,po porode nejake 2 mesiace mi vypadali vlasy v pase nad celom,co bolo v pohode,lebo sa to vraj stava a vlasy mi dorastli,lenze teraz po 2 rokoch od porodu,som si za uchom a v strede hlavy nasla 3 dost velke lysiny v tvare kruhu,vraj mi tam rastu take uplne rieducke vlasy,ale pomenej,uplne jemny mos ako maju babatka.Kamoska mi vravela,ze sa to vola nejak na a,nespomeniem si na nazov.Zazili ste to niektora,na co sa mam pripravit,cisti sa tak len moj organizmus?Urcite zajdem ku dr,ale chcem byt pripravena a som aj zvedava.Lebo ku dr sa tak skoro nedostanem a dovtedy ma porazi.A este nechty mam uplne v poriadku,pevne,nelamave.Viem ze to s tym niekedy suvisi.Jedine,co mam problem su zuby.Ale to uz oddavna.Dakujem za vase rady a nazory.

sandra_sul
autor
5. mar 2014

A este dlhodobo sa neviem zbavit lupin,pouzivam Elseve proti lupinam a nenormalne ma stipe a pali hlava.Moze to byt od samponu?Najprv som si myslela,ze mi tak odstranuje lupiny,ale nejak nemiznu.Este raz dakujem.

luba28
5. mar 2014

@sandra_sul ten sampon to robil aj mne,ale head shoelders je dobry a setrny,...a vlasy mne tiez padali az doteraz kym som ich nedala skratit ,....

luba28
5. mar 2014

@sandra_sul alopecia sa to vola???

sandra_sul
autor
5. mar 2014

@luba28 no ja ich skracujem dost casto a praveze sa mi zdalo,ze mi v poslednej dobe vlasy skoro vobec nepadaju,tak v norme...ale pred 2 mesiacmi ma kamoska strihala a nemala som lysiny...dakujem

sandra_sul
autor
5. mar 2014

@luba28 hej,myslim,ze tak

niki101988
5. mar 2014

Po prvé? Nosíš okuliare? Ak áno a máš zlé dioptrie aj z toho Ti možu padať
Po druhé: Kúp si vitamíny zinok , selén a pod. Netreba riešiť len vlasy treba riešiť vačší komplex lebo vlasy samé o sebe nejako choré nikdy nebývajú, sú vačšinou maskou iného problému.
Mne začali extrémne vypadávať keď som brala chemoterapeutiká pri reume lenže asi 100tinovú dávku oproti liečbe chemo a aj tak.
Elsévee som používala balzám ale to svrbenie hlavy neúnosné a ani balzam nič moc.
Nakoľko viem, že vlasy koruna krásy každej ženy tak sa výhýbam všetkým reklamných šampónom. Sú síce dostupné lacné ale často nanič. Ako bolo odporúčané vyššie, skús HEAD&SHOULDERS ale klasický žiaden citrus, mentol a pod.
Potom by som ešte skúsila niečo drahšie ale zas neviem koľko chceš investovať.
Dobré šampóny má BIODERMA a VICHY 🙂
Držím palce, je to hrozné nepríjemné keď takto padajú vlasy

luba28
5. mar 2014

@sandra_sul forcapil tabl. si chvalia aj tu v jednej skupine,...starostlivost o vlasy sa vola,...a zacali babam rast nove,....a hlavne stres je tiez spustac,.....

sandra_sul
autor
5. mar 2014

@niki101988
@luba28 Dakujem,stresu sa snazim vyhybat aj ked trochu ho bolo,robila som vodicak,skolu...Ale skor som lahostajny clovek k niektorym veciam...Ono to asi moze byt aj zivotospravou,v poslednej dobe som sa ledva stihla najest 2 krat denne a nenormalne sa mi ziadaju strukoviny,vrazdila by som za fazulu,hrach atd. Asi si moje telo pyta to,co mu chyba.

niki101988
5. mar 2014

@sandra_sul ale zinok selén si kúp, kľudne aj taký v DMku

sandra_sul
autor
5. mar 2014

@niki101988 urcite si kupim...dakujem 😉

lorela
5. mar 2014

Ja by som ti odporúčala jednoznačne vyhľadať kožného lekára, pretože príčin môže byť niekoľko. Alopécia, čiže nadmerné vypadávanie vlasov môže mať mnoho dôvodov. Od stravovacích návykov (nedostatok železa a živočíšnych bielkovín), drastické diéty s nedostatkom živín, vitamínov, minerálov a stopových prvkov, cez stres, zhoršený zrak, hormonálne príčiny (tzv. androgénna alopécia - precitlivelosť na mužský hormón, kedy rednú vlasy nad čelom a po stranách, až po kožné ochorenia, alergie a iné zdravotné ochorenia.
Tvorba lysín bude pravdepodobne iná príčina ako nedostatok vitamínov.
Z voľnodostupných ti odporúčam spomínaný Forcapil - doplnok výživy, na masírovanie postihnutých miest vodičky Neocapil (cenovo náročnejší) alebo tiež skvelý Biohaar za dobrú cenu.
Čo sa týka šampónov - spomínané značky Vichy a Bioderma.
A tiež kompletná starostlivosť (šampón, tonikum, balzam) Plantur 39 - pri hormonálne podmienenom vypadávaní vlasov (no ale kým nevieš príčinu, prečo ti vypadávajú, ťažko hľadať konkrétny, pre teba účinný, výrobok!).

bets
6. mar 2014

@sandra_sul nechcem ta strasit, ale co mám teraz odpozorovane, tak alopecia je diagnóza, kedy sa nemusí podarit najst pricinu a celé dorastanie vlasov je beh na dlhe trate. Neviem ako sa to riesi u dospelych. Ale keď vidavam tie deti v roznom veku na terapii, co majú holé hlavy (hlavne dievcata v puberte), chce sa mi plakat. Ja to riesim so synom, a zatial jedine stastie bolo, že po zisteni, ho hned hospitalizovali na koznom a začali s terapiou, u neho je stav stabilizovaný, lysiny sa zatial nesiria, vlasy trošku začínaju sa objavovat, velmi svetle. chlapec to neriesi, ale ludia okolo majú potrebu si ho okato obzerat.
Odporucam hned vyhladat kozneho a neexperimentovat s pripravkami.

emma_932
6. mar 2014

@sandra_sul ak to nie je zo zdrav. dovodov, tak vyskusaj siliceu, mali by ju mat v lekarnach s homeopatiou.

sono2
6. mar 2014

@sandra_sul to nepoužívaj to sú najhoršie šampóny na svete jedno aký druh. Mne pri takýchto stavoch pomohol zelený z vichy môžeš sa spoľahnúť. A potom prejdi na head schoel. Na citlivú položku alebo suchú . A nič iné nepoužívaj. Najhoršie na vlasy je takáto položka. Veľa šťastia.

slim_any
6. mar 2014

mne to tiez asi cca pred tromi rokmi kadernicka nasla na hlave, co bol pre mna dost velky sok..ona ze je to zo stresov a po hode to dorastie, ze si to nemam vsimat, alebo ak chcem, mam ist za koznu pre nejaku vodicku na urychlenie rastu na tom mieste. sla som, lebo som zbadala ze mi vlasy celkovo viac vypadavaju. dala mi vodicku, zinok, zelezo a odporucila xy vysetreni u odbornych lekarov, kvoli milion pricinam, ktore to mohli sposobit. samozrejme hned som nesla a urcite aj vyse roka trvalo kym sa sa niekam dotlacila- ocny- tym vsetko ok, zubar-tam vsetko ok, imunolog-tam som nebola, gynekol.- vraj mam viac muzskych hormonov, tak preto, tak beriem prvy mesiac HAK, a uvidime... za tie skoro tri roky vlasy rednu a rednu.. vselijake sampony aj vodicky mam za sebou... dve kozne mi predpisali alpicort, co je cisty des, vlasy padali este viac. poznam par bab, ktore pouzivali take ampulky dixi vitanol c, kupis v dm-ke za nejake 2-3e, a od nich im rastli vlasy, ale to asi nemali nejake extra padanie zo zdravot. dovodu. vidim tu este prispevok o zivocisnych bielkovinach, mozno aj to mi k tomu pomohlo, kezde som predtym par mesiacov uplne prestala jest maso...

slim_any
6. mar 2014

no a este mi zistili prolem so stitnou zlazou, lekarka povedala ze tabletky zacnu ucinkovat a vlasy budu ok, ze to kvoli tomu... no nezda sa mi

sandra_sul
autor
7. mar 2014

@lorela
@emma_932
@bets
@sono2
@slim_any Dakujem...Dnes som bola u koznej,predpisala mi zelezo a ten Aplicort,ze mi vlasy urcite narastu.Zelezo ok,lebo od 15 som v podstate chudokrvna.Na ocnom mi zistili,ze som dalekozraka,ale nosit mam iba 0,5 a 0,25 dioptrie...Tak neviem,nezda sa mi,ze je to sposobene zrakom,pri takych slabych dioptriach.Este mi odporucila endokrynologiu.Len tam je cakacka aj polroka,dovtedy hadam nebudem uplne plesata.A co sa tyka stravy,tak je pravda,ze maso jem mozno raz do mesiaca aj menej,nejak mi od 1 prikrmov mojej dcery prestalo chutit...Aj ked je pravda,ze do 15 som maso nedala vobec do ust...Ale nahradzam si to strukovinami,tych sa neviem vyslovene a sory za vyraz dozrat... 😀 Tak dufam,ze okuôliare su moj jediny problem a nezistia mi nic ine.Maminky,dakujem vam.

bets
7. mar 2014

@sandra_sul ano, okuliare mozu byt problem, tiež detom robia ocne vysetrenia, moze to byt pricina. Aj ta chudokrvnost. Synovi robili testy na imunitu, na protilatky aj napr. na protilatky proti vlasovym korienkom, absolvuje aj psychol.vysetrenie, bol na ORL, riesia to aj alergologicka aj endokrinologicka, no kolotoč lekarov.... Ale u neho sa nic vyrazne nenaslo, takže pricina neznama. Nám aspoň povedali, že keď sa začne s terapiou hned, tak vlasy by mali dorast. Ak by sa to zanedbalo, tak aj tak mozu vlasy dorast, ale sa to moze opakovat. Tak som zvedava. U teba, kedze si po porode, tak to bude skor hormonalny problem, u dospelych zien to byva najcastejsie po porode a perspektiva je dobrá, vlasy by mali dorast. U deti je to horsie.

jatamido
7. mar 2014

ahoj,ja som mala tiež veľký problém s vypadávaním vlasov....u mňa to už bol extrém,tiež sa mi robili lysiny...nakoniec som skončila u kožnej,tá ma poslala na gyndu,očné a endokrinológiu....tam mi konečne zistili,že mám enormne zväčšenú štítnu žľazu a tá mi to spôsobovala....je tomu teraz pol roka,čo beriem lieky na štítnu a vlasy mi zhustli a padajú,len ozaj minimum.

asimonka
7. mar 2014

Pocas tehu sa vypadavanie zastavi a potom padaju aj tie zameskane🙂 o mesiac ti uz nebudu padat! Alpicort ti urcite pomoze, je to silny hormonalny pripravok s estrogenom! Ale pozor, nesmies ho pouzivat ak kojis babo!

kvetinka55555
26. nov 2014

@slim_any ahoj. ako si na tom po užívaní liekov na štítnu žlazu? ja ich užívam asi 4r a s alopeciou som na tom rovnako ☹ niekde dorastu a inde zasa vypadnu ☹ a stále to iste dookola. už som z toho zufalá... Inak s alopeciou bojujem asi 15r a myslím že u mna hra velku rolu stres... prajem vela štastia,nech sa ti polepši...

slim_any
26. nov 2014

ahoj..po kazdej kontrole, nedavno 3., mi lekarka zase zvysila davku liekov...no ze by zabrali, to povedat nemozem..vraj bunky v tele, hlavne v peceni spominala, sa obnovuju kazdeho pol roka, takze treba len cakat a cakat, kym sa da vsetko do poriadku...a vlasy zatial padaju a padaju :/
@kvetinka55555