Vypadávanie vlasov

manchester1987
24. aug 2014

Uz dlhsi cas som si vsimla ze mi dost padaju vlasy ale husto ze sa ucesem a plna kefa vlasov ostane. Mate niektora taky problem co pouzivate. Nemoze to byt zo samponu?

jumama
24. aug 2014

A ake mas dlhe vlasy? Lebo ak dlhe, moze sa zdat, ze plna kefa... Ja som citala, ze je normalne, ak ti pri jednom cesani vypadne aj 100 vlasov. Kazdopadne toto ma trapi tiez, vsade su moje vlasy, hoc chodim v cope, mam dost huste vlasy, takze mi to padanie nejako na hlave nechyba, nevidno... Kadernicka mi povedala, ze od samponov proti lupinam zvyknu padat vlasy a ja veru pouzivam take, tak neviem, ci je to pravda....

manchester1987
autor
24. aug 2014

@jumama tak to bude asi z toho lebo som zmenila sampon za novy a padaju mi vlasy jak po chemo

polystyren
24. aug 2014

@manchester1987 Nadmerne padanie vlasov je príznakom odumierania korienkov. Je to varovanie, budú nasledovať ďalšie zdravotné problémy. Zdraví ľuďia nie sú plešatí ani nemajú riedke vlasy.

bonaqa2013
24. aug 2014

Aj pri psychickom vypatí, nadmerných stresoch. Ak prechádzaš takýmto hektickým obdobím, skús užívať magnézium.

monkabr
24. aug 2014

Zienky, skuste pouzit vyhladavanie ked zakladate novu temu, potom tu mame 10 rovnakych..
https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/vypadavanie-vlasov/

Proti vypadavaniu vlasov su najdolezitejsie vitaminy B5, B6, B7 (biotin), B12 a D. Mierne by som doplnala zinok, ktory je dolezity proti vypadavaniu vlasov, ale pozor, neprehanat, lebo vypadavanie vlasov moze sposobit aj jeho nedostatok, aj jeho prebytok v tele... Na rýchlejší rast vlasov je zase najdolezitejsi vitamin E
Na klasicke sampony z drogerii sa nespoliehajte vobec, nech maju reklamy akekolvek pekne. Precitajte si ich zlozenie, vygooglite, co jednotlive latky znamenaju a pochopite co tym myslim. Same jedy a chemikalie

polystyren
24. aug 2014

@bonaqa2013 Aké psychické vypadávanie? To je čo za blbosť? Máš dôkaz že stres spôsobuje vypadávanie? Nie? Tak nezavádzaj.

polystyren
24. aug 2014

@monkabr No to máš pravdu, že aj šampóny môžu škodiť. Šampón je taká "vonkajšia choroba". 🙂 Vitamíny príliš nepomôžu, nie je to riešenie.

monkabr
24. aug 2014

@polystyren vitaminy vyrazne pomozu, ak ich ma clovek velky nedostatok, tak je to zaklad a pomozu viac ako akekolvek sampony a balzamiky.
A to, ze vlasy vypadavaju aj zo stresu, soku a podobne je vseobecne znama vec. Moj kamarat padol z motorky v 300 km/h. Ten sok a nasledny obrovsky stres sposobil, ze v kratkej dobe prisiel nie len o vlasy, ale dokonca aj o obocie a mihalnice

polystyren
24. aug 2014

@monkabr Určite je jedlo/vitamíny lepšie ako chémia od americkej šampónovej firmy. Ale tvrdiť, že vitamíny pomôžu ak ich má človek nedostatok? Myslím že @manchester1987 nežije v koncentračnom tábore. Vypadanie vlasom spôsobil stres z havárie? Máš na to nejaký dôkaz, alebo len prosté pozorovanie? Veď bol v nemocnici, a dostal kopa "liekov". Môj dedo bol skoro zdravý keď šiel do nemocnice, a o pár dní tam zomrel. Vypadávanie vlasov je oproti tomu nič.

manchester1987
autor
24. aug 2014

@polystyren na motorke som nepadla 🙂 tak z toho to nebude neviem mam pocit ze je to novy sampon co prave reklamovali tak som kupila lebo predtym mi vlasy tolko nepadali

polystyren
24. aug 2014

@manchester1987 Môže byť že je to od šampónu. Osobne nepoužívam šampóny, ale mydlo s olivovým olejom, mydlím s ním aj bábatká, neškodí im. Len neviem ako by po mydle vyzerali tvoje vlasy.

mizu89
24. aug 2014

Ja sa pridam tiez k vam ale ci vam nejako pomozem
@manchester1987 mne tiez padali vlasy ze som si vsimla ze som prisla o polovicu vlasov.vysledky od doktora vysli dobre ako zinok...vsetkeho som mala dost tiez som uzivala vselijake lieky s tymyto vitaminmi a nic raz som nasla na jednej stranke ze v Martine sa tymto venuju vola sa to Trichologicka ambulancia Martin.Objednala som sa tam .Odporucam ti to.Mne tam nezistili nic.Robia tam testy tak ze ti vytrhnu par vlasov a podla toho ti zistia ze ci nahodou niecim netrpis...Ordinuju myslim len piatky tak sa tam dlho caka na objednanie ale aj tak to skus.Odporucili mi pouzivat sampon Vichi cerveny to je na padanie vlasov kupis ho len v lekarni cca 15€ a pouzivaj 2 rovnake sampony a potom zmen.Ja pouzivam len z lekarne proti padaniu a zlepsilo sa to no este uvidim co mi urobi porod a potom...A pouzivala som este vodu do vlasov Regaine Frauen na internete asi cca 70€ na 3 mesiace ta tiez daco pomohla tu mi poradil ujo z nemecka lebo jeho priatel tiez mal tento problem a sama mama mi to povedala ked riadila moju izbu a videla kolko vlasov v posteli a po koberci...

mizu89
24. aug 2014

@manchester1987 a este som zabudla kazdy rok sa davaj podstrihnut

evelin89
24. aug 2014

Mne padali vlasy a potom mi zistili problem so stitnou zlazou. Odkedy beriem lieky sa to napravilo 🙂

petrouchka
24. aug 2014

@manchester1987 a nie si kratko po porode? Mne vzdy asi tri az sest mesiacov po porode hrozne padali vlasy, vzdy som isla na kratko, lebo to bolo strasne, rano na vankusi plno vlasov. Hovorila som to kadernicke a ona hovorila, ze to skoro vsetkym zenam padaju po porode vlasy, vlasy sa postupne vymienaju, kazdy den nejake korienky odumru a vytvoria sa dalsie a vraj v tehotenstve vlasy padaju menej a potom po porode musia vypadat vsetky tie vlasy, co nevypadli pocas tehotenstva. Povedala mi, ze mam uzivat nejake vitaminy, ked som sa na to pytala v lekarni, porovnavala mi to a hovorila, ze je zbytocne uzivat aj tie na vlasy ked uzivam vitaminy pre dojciace matky, lebo tie obsahuju to iste plus este viac vitaminov.
A este mi kadernicka poradila Lopuchovu vodu na vlasy http://www.herbadrug.sk/sk/dixi-lopuchova-vlaso..., tym som si masirovala pokozku hlavy a po case to padanie vlasovu prestalo a teraz mam uz vyse 5 rokov pokoj.

bonaqa2013
24. aug 2014

@polystyren a teraz Ti mám poslať, resp. dať vypracovať štúdiu o tomto probléme, alebo ako . Tak nechápem prečo takto vyskakuješ. moja suseda je lekárka - psych. a ona mi to vravela, tak nechápem prečo zavádzaš Ty. Snažím sa len pani pomocť. A prečo sa tak agresívne správaš to už nechápem vobec.

polystyren
25. aug 2014

@bonaqa2013 Jasne že chcem vedecké dôkazy že stres spôsobuje vypadávanie vlasov. A nie jedna pani povedala. ... Ak to povie suseda, tak je to pravda? Psychologička sa má vyjadrovať k vypadávaniu vlasov, predpovedi počasia alebo konštrukcii rakiet?
@petrouchka Veľa ženám vypadávajú vlasy po pôrode, zaujímavé.

bonaqa2013
25. aug 2014

@polystyren ty si nejaký zvláštny, ak chceš vedecké dokazy tak to sa musíš obrátiť na iné inštitúcie. Ak sa chceš hádať a nemáš s kým - nemáš manž, partnerku, tak sa pokús nájsť iné stránky. Tu si maminky vačšinou radia, nie do seba rýpu....
Ak sa čuduješ prečo ženám po porode vypadávajú vlasy, tak to može byť z viacerých dovodov. Stres, hormóny, vyčerpanosť....

sunshineka
25. aug 2014

aj ja mam tento problem.nenormalne mi padaju vlasy.vyhadzala som vsetky sampony s kremovou texturou.kupila som si zihlavovy a lopuchovy,uzivam zinkosel a lopuchovu vlasovu vodu.rastu mi nove vlasy,ale padaju stale rovnako

sunshineka
25. aug 2014

@polystyren vypadavaju po porode,lebo su tam velmi velke vykyvy hormonov.

monkabr
25. aug 2014

@polystyren Nech sa paci, mozes citat do rana...
https://www.google.sk/?gws_rd=ssl#q=stres+vypad...
To, ze aj stres MOZE sposobovat vypadavanie vlasov, je vseobecne zname, to, ze si o tom este nepocul, neznamena, ze to nie je pravda.
A k tomu kamaratovi, ano, bol v nemocnici, chvilku, mal len zlomenu nohu a bol doudierany, stalo sa to na okruhu. Ziadne specialne lieky nebral. Lekar mu povedal, ze je to nasledkom velkeho soku a nasledneho stresu.

milaninka
27. sep 2014

sama som riesila vypadavanie vlasov, uz asi od marca, bola som aj na specialnych vysetreniach, dobry je forcapil resp. saw palmetto vyzivovy doplnok , zmenit sampon a perfektny je Roagine minoxidil, pouzivala som ho od jula, a uz som ako meduza, kopu vlaskov mi narastlo :D 🙂 mam dlhe vlasy takze viem si predstavit co to je ak padaju.. Ak by nahodou niekto tak mi ostalo forcapil vitaminy na 70 dni a Rogaine roztok na dva mesiace.