Vypadávanie vlasov

blue_eyes
14. jún 2012

Baby pomooooooooooooc, tri týždne dozadu som potratila, krvný obraz som pri prepúšťaní mala v poriadku, ale teraz mi veľmi začali vypadávať vlasy, ale v takom množstve že sa bojím čokoľvek niečo robiť, dokonca aj umyť, učesať...mám teraz tabletky Equivita 40 ks, plus železo v šumivých tabletách. Máte s tým nejaká skúsenosti, alebo nejaké domáce recepty. Pleaaaaaaaaase

xlucia
14. jún 2012

@blue_eyes to je normalne. aj po porode padaju vlasy, pretoze sa v tele meni hormonalna hladina z tehu na normalnu, beznu. z teba odisli tehu hormony, takze ti padaju vlasy, ktore tam ostali len vdaka tym tehu hormonom

blue_eyes
autor
14. jún 2012

no ved to, v tehu som si umyvala vlasy kazdy den, fukala, a neviem co..a nevypadlo nic...ale teraz...sak ja sa bojim ze pridem o vlasy...ma napadlo ci nepojdem na odbery na hladinu hormonov...lebo fakt sa bojim...po prvom porode mi az tak vlasy nepadali...mozno by aj pomohlo keby som ich podstrihla trosku..ja neviem...

xlucia
14. jún 2012

@blue_eyes podstrihnutie nepomoze, ked hormony nedrzia korienky. pokial je to naozaj masivne daj si spravit hormonlny profil

blue_eyes
autor
14. jún 2012

to mi spravi aj moj doktor? alebo musim ist na gyndu?

kucminka
14. jún 2012

@blue_eyes ja som mala problémy s vlasmi tiež,malý má teraz 7mesiacov,celé tehu my nevypadol jediný vlas,zlepšila sa mi kvalita,zhustli my,mala som ich proste super,ale asi 2mesiace po porode,som bola celkom na nervy z toho,koľko vlasov mi začalo vypadávať,kupovala som rozne vodičky,jedla pirule,zjedla som 240 tabletiek Revalidu,a astále nijaké zlepšenie,už som chcela ísť tiež na odbera,alebo kožnej.Mala som normálne strach z umývania vlasov,to boli chumáče čo mi vypadali,všade po byte,malý v plienke,proste vlasy boli všade.Teraz už neberiem nič,vlasy mi začali pomaly rásť nové,ale riadne sa mi teda preriedili,a to pri prvom tehu tiež nebolo.Teraz mi padajú tiež,ale nie ž tak moc ako vtedy,mylsím že pomaly sa to dá dokopy,lebo je to veľká žáťaž pre organizmus a hormony ozaj dokážu narobiť šarapatu.Koľko peňazí som zbytočne vyhodila za kozmetiku na vlasy aj tak nepomohla.Chce to všetko len čas.

xlucia
14. jún 2012

@blue_eyes zavolaj gynekologovi a spytaj sa. ale spada do pod gyno

anjelicek26
14. jún 2012

Mne pomohli vitaminy pre kojace zeny... po prvom tehu chumace vlasov a po druhom vdaka bohu nic... ale suhlasi s babami vyssie, je to sposobene vyplavovanim hormonov, ak to chces urychlit, pi co najviac...

blue_eyes
autor
14. jún 2012

Len mna uz chyta panika z toho, ze nieco robim a citim ako mi tie vlasy padaju na plecia....ale aj teraz na klavesnicu, jeden dva vlasky...strasne....ale si zavolam svojmu doktorovi hned rano...a popytam sa ho...on vie ze ja som nervak a stresak tak snad mi pomoze...teraz mam zabal z oliloveho oleja....potom dam este zihlavu na to...no uvidime....🙂)) cim vsetkym si musia zeny prejst...a teraz ked som si zacala pestovat dlhe vlasy :(

blue_eyes
autor
14. jún 2012

@anjelicek26 ale ja nekojim...sa som praveze po potrate

ajca123
14. jún 2012

@blue_eyes vies ako me vypadavaju???? Ze keby som odkladala tie vypadane vlasy,mam z nich uz aj spravenu paruknu 🙂

anjelicek26
14. jún 2012

@blue_eyes - lenze to je to iste... hormonalna burka... aj zeny, co nekoja po porode ako priklad - tym tiez padaju vlasy... s kojenim sa to spaja - ani neviem preco. Ta zmes vitaminov je proste fajn...

blue_eyes
autor
14. jún 2012

@ajca123 tak už sme dve 🙂

blue_eyes
autor
14. jún 2012

@anjelicek26 ako sa to presne vola?

kucminka
14. jún 2012

@blue_eyes ja so síce kojila len mesiac,ale vlasy mi práveže začali padať až keď som prestala,je to ozaj nespravodlivé,že všetko si to my ženy odkrútime.Ja viem ako sa cítiš,my sme mali ozaj vlasy všade,keď som sa ráno zobudila na tričku som si napočítala aj 30vlasov čo mi za noc vypadlo,ale chce to len čas,ja som tiež myslela,že budem plešatá,strihám sa asi každý mesiac,tiež mi to bolo ľúto,lebo som mala krásne kučeravé husté dlhé vlasy cez tehu,ale nič sa nedalo robiť,už som bola zúfalá.Určite sa nás tu nájde neúrekom,nie si sama.

ajca123
14. jún 2012

@anjelicek26 tak tu by som potrebovala ako soľ 🙂)

indira
14. jún 2012

no mne tiez vypadavaju este vlasy i ked nie tak ako po porode a to ma mala 7 mes
padanie vlasov bola radost na posteli kupelny pri cesani ale teraz je uz ok a nebrala som niake tabletky treba casu ,,a potom bude ok 🙂 🙂 🙂

natalinda88
14. jún 2012

@blue_eyes ahoj. Prešla som si presne tým istým, tiež, keď som potratila tak mi abnormálne začali padať vlasy a aj som začala chudnúť a prestalo mi chutiť jesť..... po pár mesiacoch to prešlo, ako pišu baby , telo sa musí spamätať a vrátiť do normálu, z toho tie hormonálne zmeny.
neboj, prejde to, chce to čas ...žiadne prípravky ti v tomto asi nepomôžu...

blue_eyes
autor
14. jún 2012

ja som praveze dostala chut do jedla, lebo v tehu mi bolo zle a stale som vracala...teraz sa doslova neviem dozrat....mozno je to aj tou stravou, stresom urcite - toho mam ja pozehnane....a hormony hormony..nase hormony...

drabantovazuzana
14. jún 2012

@blue_eyes ahoj, riešim podobný problém - bola som u lekárky, predpísala mi vodičku Pyridoxin, ktorú si vtieram do vlasovej pokožky a už druhý mesiac beriem Viadermu (voľnopredajné - cca 10€) a mám pocit, že konečne začína zaberať... Skús ísť na kožné, nech ti predpíše niečo adekvátne, aby si zbytočne neutrácala peniaze za predražené reklamné ťahy 🙂 Ale inak - pôrod či potrat - obrovské hormonálne zmeny sprevádzané aj vypadávaním vlasov, bohužiaľ 😖

blue_eyes
autor
14. jún 2012

@drabantovazuzana ja beriem tabletky ako som uz hore pisala aj zelezo...aj olivove zabaly robim.....budem davat aj zihlavu...ale urcite zabehnem ku koznej,,,teraz som umyvala vlasy...a des a hruza..rychlo som to stocila do copu nech to nepada...lebo vsade su vlasy...totalne vsade..este aj v kave som mala....a mozno pojdem podstrihnut trosku pre lepsi pocit

monyccka
14. jún 2012

@blue_eyes myslim, ze to suvisi aj s narkozou.. kazda, aj kratka narkoza je silna zataz pre organizmus a odrazi sa na kvalite vlasov, nechtov, pokozky.. Mam to len odpozorovane v rodine, no vsetci sme po narkozach vyplzli ako macky, nie len zeny po porodoch. Aj ked hormony urcite tiez "pomozu" ;) Mne pomohol len cas. Asi po roku mam opat svoje vlasy, aj ked uz nie az v takom objeme, ale aspon bez padania a kutov 😒 A ostrihanie mi tiez pomohlo - hlavne psychicky, lebo sa mi pacil novy zostrih a na kratsich to tak nekricalo, ze polka odisla..

blue_eyes
autor
14. jún 2012

ja som odmietla narkozu, mne robili zakrok pri plnom vedomi....

blue_eyes
autor
14. jún 2012

@monyccka ja som odmietla narkozu, mne robili zakrok pri plnom vedomi....

monyccka
14. jún 2012

@blue_eyes aha, tak v tom pripade to budu tie hormony nase milene..

blue_eyes
autor
14. jún 2012

@monyccka pocula som aj o nejakom hormonalnom profile, tak sa na to musim spytat

monyccka
14. jún 2012

@blue_eyes tak drzim prsty, nech to co najskor nabehne do normy.. a zatial sup novy zostrih, nech sa mas z coho tesit 😉 pekne zastrihnute konceky a dobry uces urobi svoje, uvidis..

drabantovazuzana
14. jún 2012

@blue_eyes ja som tiež dala skrátiť vlasy, ktoré som 3 roky pestovala 😒 😒 😒

blue_eyes
autor
14. jún 2012

@katren dik za upozornenie, ale ja nemam cas nieco hlada...🙂 vo chvili kedy mam problem, nahodim veci a je to

katren
14. jún 2012

@blue_eyes nezda sa ti to dost nefer voci tym, co si hladaju ked nieco potrebuju??? to je to taky velky problem napisat do vyhladavaca????? trva to tolko isto ako zalozenie otazky