Polovica vlasov mi vypadala. Nefenujem, nekulmujem, nezehlim si ich. Nemám stres, žijem zdravo, športujem, mam dostatok spánku. Dnes som si ich nechala rozpustene a skoro som sa rozplakala. Ani som si neuvedomila, že až tak moc mi ich vypadalo. Ako tomu predísť do budúcna? Čím podporiť rast ? Nemám ani 30, pôrod bol dávno. Absolútne neviem, čo také padanie mohlo spôsobiť
Skús užívať zinok
Nejdem mudrovat, ale behni na preventivku - stitna zlaza, hormonalna nerovnovaha v tele robi s vlasmi neskutocne veci... pridat selen, zinok, vitamin D, ciste a DLHODOBO nie len tyzden, ale fakt tri mesiace aspon a zacnes vidiet pomaly zmeny... samozrejme aj sampony pomozu vlasy spevnit, skvalitnit, ale to padanie sa riesi zvnutra...
Bola si očkovaná na COVID? Lebo niektoré vakcíny môžu mať aj takéto vedľajšie účinky
@rezanka73 môžem sa opýtať na zdroj tejto informácie? Ďakujem za odpoveď!
Vyšetrenie štítnej žľazy, ak je ok potom trichologicke vyšetrenie vlasovej pokožky a vlasov
@rezanka73 ale prosim Ta, xy moznosti je pravdepodobnejsich ako ockovanie proti covidu. Aj po prekonani ludom padali vlasy, krstna robi v lekarni a hovorila, ze ludia zhanaju veci proti padaniu vlasov, aj sama na sebe to zazkla. Mne padaju kvoli stitnej zlaze. 3/4 mojich vlasov je fuc, ockovanie proti covidu nemam, prekonala som 2x.
@kikulienkadd https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC93...
Zhrniem: z tých 5,55 biliónov vakcinovaných majú 915 prípadov alopecie. Lenže spúšťačom autoimúnnych chorôb je bárs čo. Prekonanie choroby, operácia, stres, pôrod... Takže je to taká informácia, že škoda reči.
Tiež by som sa mohla pýtať ľudí s rakovinou čo majú na raňajky a potom hlásať že rožky spôsobujú rakovinu... A aj keby to bola pravda, tak 915 z 5,55 bil je tak smiešne číslo, že to nehrá rolu.
stitna zlaza, hormonalna nerovnovaha, cize smer endokrynolog
Hormonalne zmeny? Tazko povedat bez vysetrenia, ale urcite je to dovod na navstevu lekara, nez skusat nejake zazracne vodicky a sera.
Nechcem strašiť ale môže to byť signál aj nejakej vaznejsej choroby, známej vypadávali vlasy najprv a po nejakom čase zistila že má rakovinu... samozrejme boli tam aj iné veci....ale aj to padanie vlasov a tiež skúšala kadejaké šampóny atď...na chvíľu to pomohlo, ale potom to znova začalo atď....
Teraz je ostrihanie na hladko v mode. Statham, Rock, Funes ...
@refly teda nič v zlom a nechcem ani rozoberať očkovanie, ale odkial si vzala 5,55 bilióna ludstva? Na celej zemeguli žije v súčasnosti 8 miliard ľudí a očkovaná mohla byť tak polovica. A odkiaľ máš takú konkrétnu informaciu 915 ľudí s alopeciou? A keďže mrte očkovanych prekonalo aj ochorenie na covid, je ťažko určiť, čo z toho je príčinou. Samozrejme, okrem všetkých iných možností a ochorení, čo ste tu vymenovali.
Neschudl si,nedrzis dietu?Mne po drastickej diete vyoadali vlasy,Potom dorastli.
Sme prakticky lekar a kožná. Bez toho všetko sú len veci , pokus/omyl.
@rezanka73 s vyplodmi chod inde. NIE. NEBOLA SOM OCKOVANA PROTI COVIDU.
@elmivelmi schudla som 5kg. Ale zdravo, pomaličky a dosť z vysokej váhy. Nič drastické
Prosím vás. A to môžem prísť k všeobecnému lekárovi a povedať mu prosím vezmite mi krv, vyšetrite ma, vypadala mi polka vlasov ?
Nemala si niekedy v poslednej dobe covid? Mojej mame takto po covide začali extrémne padať vlasy.. Ale fakt že extrémne...
Mne takto pred 3 rokmi vypadala polovica vlasov a prislo sa na to, ze mi to sposobila zacinajuca ocna vada
Problem treba hladat u doktorka nie na modrom konikovy. Toto varenie z vody co tu dievcata predvadzaju ti nepomoze. Na podporu rastu novych vlasou odporucam serum biohare a k tomu tabletky biosil... priprav sa ze to potrva- vlasy proste musia narast znovu - mne ale tieto dva produkty pomohli velmi...
Áno môžeš. Bude sa ta pýtať na ženské veci. Cyklus, gyn.problemy, na očné som ja tie mala ísť. Zobral krv, smer kožné a lekár ti lepšie poradí;)
@katenka2 Google. Vyhladam si kolko ludi bolo vakcinovanych celosvetovo a hned prva stranka.
A odkial mam 915 pripadov? Ved to som linkla. National Library of Medicine. Mate tam dokonca tie pripady aj do podrobnosti rozpisane. Vek, pohlavie pacienta, aka vakcina, priebeh, rodinna anamneza, clinicka prezentacia priznakov, ako ich liecili, ake to malo vysledky.... Normalne lekarsky zdokumentovane pripady. Ak by ste boli lekar a mali by ste takehoto pacienta, tak toto Vam povie uplne vsetko, co by ste potrebovali.
Ja niesom lekar, ale nemam rada ked ludia mavaju nepodlozene informacie. Pani riesi stratu vlasov, zaujalo ma to, lebo znama to tiez riesi dlhodobo, mozno tu bude nieco zaujimave... a hned jedna z prvych sprav "Ano, ano, to to ockovanie!!" No.... nieje tazke si to skontrolovat, ze ano? Tak som si vyhladala ci to moze sposobit stratu vlasov, a technicky moze... nejaky konkretny druh alopecie... zdokumentovanych pripadov je uboho malo a ako som hovorila, tak spustacom je fakt cokolvek. Nakoniec je to jedno, kedze autorka ockovana nieje, ale pride mi maximalne blbe, ked sa clovek trapi s nejakym zdravotnym problemom a niekto to zacne pouzivat na pretlacanie svojej agendy a zbytocne plasit uz aj tak nestastneho cloveka.
Pre autorku: Fakt preba ist lekarovy. Strata vlasov je validny priznak a dovod na vysetrenie.
@refly ďakujem...
tak mozno aj to chybaju vutaminy,
Mne padali vlasy po covide. Postupne to ale prestávalo. Kamoške vypadla po covide snáď polovica vlasov. Tiež to prestalo postupne a dnes má späť svoju hrivu.
Poznám ľudí co im po kovide vypadla polka vlasov 😕
Vela ludi ma s tym teraz problem, neviem cim to je, mne pomohli sampony bez parabenov a polovicu som ostrihala, teda zmiernilo sa to, ale este stale to nie je v poriadku.