Vyoperovaná štítna žľaza - následky

nelink1974
17. júl 2016

Ahoj mám problém a prosím o radu ,alebo ak má niekto podobné problémy poradiť pomocť...vyoperovali mi v B. Bystrici štítnu žlazu na oboch stranách operácia prebehla v poriadku ,cítila som sa super bez problémov ale na tretí deň nastala zmena začali kŕče a velmi klesol vápnik ,povedali mi že je to normálne po operácii...všetko by bolo fajn prepustili ma domov a na 5 deň nastal zvrat pokles vápnika bol natoľko znížený že som sa ocitla v nemocnici s obrovskými kŕčmi v rukách a trpnuti v okoli pier. nevedeli čo so mnou, lebo všetok vápnik čo mi dávali tri krát denne do žily som vycikala moje telo ho nedokázalo udržať v tele a telo spracovať po mesiaci v nemocnici mi nasadili kombináciu liekov s AT10 kvapkami a vápnikom niekolkých dávkach denne celkom to začalo fungovať ale problémy sú ďalšie vraj všetko kvôli vyoperovaným prištítnym telieskam a vraj stav bude už nezmenený a ďalšie komplikácie ako tetánia problém s dýchaním pri každej chorobe pokles vápnika ak máte niekto podobný problém prosím napíšte mi poradte ....Ďakujem :(

jeannna
17. júl 2016

Myslim, ze mame spolocneho endokrinológa ( podla regionu ). Ja som bola teraz na kontrole v juni a operaciu odmietam uz 10 rokov. Lebo ako pises, nie u kazdeho to funguje bez problemov. S tvojim konkretnym problémom ti neporadim, ale skus este v teme : https://www.modrykonik.sk/forum/moje-zdravie/ake-nasledky-bude-mat-vyoperovanie-stitnej-zlazy/

nelink1974
autor
18. júl 2016

@jeannna dakujem za informaciu 🙂

vladenakubo
20. mar 2019

@nelink1974 ahoj,pozeram ze dost stary prispevok... len ma zaujima ako si na tom teraz... mne nastavovala liecbu skoro dva roky. Beriem 150 euthyrox, 12kv vitaminu D a kalcium 500 2 tbl 2x denne. Pribrala som 20kg,ktorych sa neviem zbavit a stale citim,ze to neni om nastavene... som po op 4 a pol roka..... ak ta to neobtazuje,budem vdacna za odpoved

erika689
28. okt 2020

Dobrý chcela by som sa spýtať či je to normálne po odstránenie celej štítnej zlazi ze citim jak by som to mala napuchnute vnútri alebo jak by som tam niečo mala som mesiac po operácii. S histologii mi došli výsledky že som tam mala zhubný nádor ale bol mali tak som nemusela ísť na chemo ani na jododvu liečbu .jake skúsenosti máte alebo vy ako ste boli na tom po operácii Ďakujem 😊

vladenakubo
28. okt 2020

@erika689 ahoj,ano cca rok po op som mavala taky pocit. V nutri sa to ho ji oooomnoho flhsie ako na povrchu. Do dnes mam niekedy pri hltavom piti,ze mi tam akoby cosi zavadzalo...
Chce to cas. Som 6r po OP

erika689
28. okt 2020

@vladenakubo ďakujem 😊