Výnimka z nosenia respirátora

13. dec 2021

Dnes mi lekárka vystavila potvrdenie, že nemôžem nosiť respirátor, akceptujú sa ešte takéto potvrdenia? Či už žiadne výnimky?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zafir01
13. dec 2021

Akceptujú. Ú ľudí postihnutých napr autistov a pod. Neviem ci je to tvoj prípad.

autor
13. dec 2021

@zafir01 nie, našťastie nič také nemám. Trpím hypoxiou, momentálne v tehotenstve idem k zemi aj pri bežnej námahe bez respirátora, už druhý krát som skončila po kolapse na kyslíku, doktorka už vypenila, že žiaden respirátor, dala potvrdenie, ale tiež som mala vedomosť, že už takéto výnimky neplatia. Ja sa snažím aspoň jednorázové rúško nosiť, s tým mám pocit, že sa mi lepšie dýcha.

zafir01
13. dec 2021

Tiež som tehotná v 35 tt. Veľmi dovre ti rozumiem. Ja sa snažím vyhýbať miestam, kam treba nosiť rusko, či respirátor. Tiež idem až do mdlob občas. Začnem rýchlo plytko dýchať a chytám paniku. Takže fakt idem do obchodu. Už až keď je to nutnosť. Inak som už doma

fineta
13. dec 2021

@zafir01 vôbec sa necudujem. Tiez by som to nenosila a neuberala babatko o cerstvy vzduch.

rachel36a
13. dec 2021

Ja mam potvrdenie od lekara, ze nemozem nosit respirator...nosim rusko...este sa mi nestalo, zeby to niekde neakceptovali..mam astmu..

bianca11
13. dec 2021

to som zvedava aj ja, kedze z respiratora mam migreny ovela castejsie a uz nevladzem, kazdy tyzden po 3-4 dni. Fakt uz nevladzem.

abbey1
13. dec 2021

Ja nosím len rúško. Len jeden raz ma upozornili a aj to až po zaplatení. Nikdy to inak nikto neriešil ani v obchode, ani v dopravnom prostriedku.

kacena4
13. dec 2021

vynimka je aj pri dychovej nedostatocnosti ci ako presne je to tam napisane v tej vynimke precitaj si ich

grundia
14. dec 2021

Tiež mám tú výnimku.
Dokonca nenosím ani rúško. Chodím s plexisklom, presne takým ako má Fico.
Mám to už dlhšie a nikde mi nič nepovedali,dokonca ani ten papier si nikto nepýtal.

veroniak12
14. dec 2021

Praveze som videla dve zeny ist do nakupneho centra bez, ze mali nejaku vynimku a ukazovali to SBSkarovi a v pohode ich pustil.

zavana
14. dec 2021

nooo neviem. myslím si však, že asi nie, ale tak záleží to samozrejme od obchodu a os prípadnej sbs služby, ako majú nastavené pravidlá

babulkomale
14. dec 2021

Nikto nema pravo ziadat aby si ho nosila ked ti robi zle a mas potvrdenie. Ani to potvrdenie nema co vidiet ziadny SBS pan dolezity ani predavacka. Kam sme sa to dostali???
A nie, nie som ziadny tzv.antiruskar, mam sice astmu, ale nevadi mi respik.
Len som proti nezmyslom. Tehotna s hypoxiou aby sa trapila. Som zvedava kto by prevzal pravnu zodpovednost, keby sa ti nieco stalo, alebo dietatu. Nikto, lebo to nosime dobrovolne. Nie je na to ziadny relevantny zakon.

monicellka
15. dec 2021

Akceptujú pokiaľ máte nejaké ochorenie