Baby, neviem to nikde najst- vraciame sa na SR, treba sa registrovat na tej stranke MZV aj ked spadame do kategorie "vynimka"?
Vdaka ;)
Hlavne domácu karanténu treba striktne dodržiavať, pretože stačí dobroprajný sused a pokuta ako vyšitá.....domácu karanténu majú zároveň všetci členovia domácnosti......takže zatiaľ nech nakúpia zásoby potravín
@mogaa to nie, ze dobroprajny sused, ale zodpovedný sused. Tiež by som nebola nadšená, keby sa niekto teraz vráti zo zahranicia a pobehuje si po svete ako keby sa nechumelilo.
Viem, ze ludia s tým maju principiálny problém, ale aspoň raz v živote by mohli drzat hubu a krok a rešpektovať nariadenia.
@janulienka1103 mozem sa opytat z akej krajiny ste sa vracali a cekz ktory prechod ste isli? Dakujem.
Fúúúúha ťažko povedať, no isto nejaké to čestné prehlásenie o domácej karanténe podľa mňa budete musieť vyplniť a hlavne teda asi aj dodržať
Do tej statnej karanteny posielaju aj deticky po 1 rok? Napr ked su na specialnom UM prip prikrmy rata sa to medzi výnimky?
@zuzzka358 Z Holandska a šli sme cez Rakúsko. V Passau čo je hraničný priechod no a potom na Slovensko.
Ako ste dopadli na hraniciach? Uz ste sa vratili na Slovensko?
@nicegirl369 ano,sme doma,bez registracie,na hraniciach cestne vyhlasenie a sli sme
@michu_ z akej krajiny ste prosim isli? Vsade citam ine info. Dokonca ani na linke korona mi nevedia povedat, ci manzel pojde alebo nepojde do statnej karanteny, ked ja som tehu a mame deti.
@nicegirl369 a vy ste spolu niekde?
Ked ste spolu, manzela sameho nedaju do statnej karanteny,to bud pojdete vsetci al.nikto.
Ja som pisala s RUVZ z nasho mesta, oni mi aj odpovedali najrychlejsie aj najzrozumitelejsie-aj o tom,ci uz su tie opatrenia realne platne atd.-neviem teraz ako to je,uz to nesledujem velmi, nieco sa mi zda,ze vam treba papier od dr. stary max 48hod/ale mozem sa mylit/,ze ste ok vsetci a pojdete do domacej ked si tehu. Napis mail na nejaky RUVZ-krajsky al.nejake mesto,oni by mali mat info presne.
my sme sli zo Sardinie cez Taliansko a Rakusko
@michu_ my pojdeme z Ciech. Test na covid jasne ze musime mat nie starsi ako 48hodin(snad nam daju vysledok za tak kratky cas-skoda komentovat toto opatrenie). Pojdeme na dvoch autach. Ja tehu s jednym dietatom a manzel s druhym dietatom. Bojim sa teda, aby ho vybodnotili, ako blizku osobu, ked nebudeme v jednom aute. Pisala som teda na UVZ. Po telefone nevedeli vobec nic presne povedat:(
@michu_ my sme sa vrátili tiež minulý týždeň a ja som tehotná, takže tiež výnimka a sme s priateľom len na hranici podpísali čestné vyhlásenie o tom, že ideme do domácej karantény.