Vynechávanie pulzu

10. apr 2022

Ahojte, dnes sa už asi 5x stalo že mo vynechal pulz. Stresujem a pozorujem sa, ako som si nahmatala pulz normálne som ho cítila a zrazu som sa akoby nemohla nedychnut a vibec som necítila pulz. Potom sa mi rozbúšilo srdce. Veľmi sa bojím, čo to môže byt ?

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. apr 2022

@brembo draslík mám ok, krv mi brali minuly tyzden na preventívke, taktiež mi robili ekg ale dneska katastrofa od poobedia. Veľmi sa bojím a je to veľmi nepríjemne. Ako keby srdce na chvíľu zastavilo a ten tlak cítim až v krku 😞

irusa
10. apr 2022

Tiež to mám... tetania

autor
10. apr 2022

@irusa tiež ti nachvíľu zastaví srdce ? Nie je to nebezpečne? Normlane som jak som si merala pulz na krku asi po 2 vynechaní som cítila že zastavilo a len som dúfala tých pár sekúnd že znova nabehne.

irusa
10. apr 2022

Áno presne ako píšeš...či je to nebezpečné, neviem.. výsledky sú ok a žijem s tým už päť rokov a zatiaľ som tu

autor
10. apr 2022

@irusa fuu no dúfam že to prejde. Čo ti na to pomáha? Niečo som čítala a vyzerá to na extrasystoly, vraj by to nemalo byt nič nebezpečne ale aj tak sa bojím

irusa
10. apr 2022

Nič...možno jedine menej stresu

luciar260
10. apr 2022

To budu extrasystoly, vo vacsine pripadov su neskodne , a u mladych ludi bezne, treba ist pre istotu ku kardio ten da pravdepodobne ekg holtet

autor
10. apr 2022

@luciar260 no mám 21, nikdy som nemala žiadne problémy takze sa celkom dosť bojim. Robili mi minuly rok echo aj 24hod holter. Výsledky bolo ok. Len toto sa mi stalo prvý krát, bola som na vyšetreniach kvôli vysokému tepu.

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
10. apr 2022

@brembo no snažím sa ale je veľmi neprímejme, teraz sa mi to stalo zas. Veľmi sa bojím

irusa
10. apr 2022

A ja to mám momentálne...a som tu...

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luciar260
11. apr 2022

Z akeho dovodu si mala vtedy holter? Uz vtedy si mala nejake problemi? Extrasystoly ti vtedy nezachitil? Skus si o nich nieco precitat mozno sa tam najdes, a srdce sa ti potom rychlo rozbucha lebo sa toho zlaknes, tiez to mavam je to hnusny pocit , neprijemny ale kedze uz viem o co ide tak sa si len poviem je to len to klud , proste sa stym naucit zit

beataxxx
11. apr 2022

Kup si Magnerot a davaj si orcas tabletku, ukludni Ta to

iwesska
11. apr 2022

To budu najskor extrasystoly. Ma to kazdy. Raz ich citis,raz nie. Ak sa ti to nestava 20 000x za den,tak sa to ani neriesi. Nie je to vynechavanie pulzu,ale nadbytocne stahy,kedy ten predosly necitis,ale citis az ten dalsi. Niekedy ich mam 3x za den,niekedy 60. Netreba to riesit. Cim viac sa ich budes bat,tym viac ich budes mat.

irusa
11. apr 2022

@iwesska je to hnusný pocit ako píšeš...mne kardiologička na to povedala, že nevie čo ma so mnou robiť, nakoľko výsledky mám v poriadku...

iwesska
11. apr 2022

@irusa Ja si to tiez neviem vysvetlit,preco raz ich necitim cely den a inokedy mam pocit,ze mi to srdce uz skolabuje. Ale zatial sa zhodli viaceri na tom,ze ES su nervoveho povodu a vnimaju ich ludia s citlivejsim nerv.systemom.

irusa
11. apr 2022

@iwesska to isté mám aj ja

autor
11. apr 2022

@luciar260 mala som kvôli rýchlemu pulzu a točeniu hlavy. Bola tam zachytená jedna extrasystola lenze ja som to vtedy vôbec necítila. Toto sa mi stalo prvý krát

autor
11. apr 2022

@iwesska no je ale veľmi nepríjemne. Veľmi som sa toho zľakla až som nebola v noci sypať jak som sa bála

iwesska
11. apr 2022

Ale nemusis sa uz bat,je to normalne,bezne a absolutne sa s tym netreba zaoberat.

autor
11. apr 2022

@iwesska ďakujem, celkom ma to upokojilo. Snáď sa to nebude opakovať často.. Myslíš že treba aj nejaké vyšetrenia ? Keď som mala pred rokom kompletne vyšetrené srdce

autor
11. apr 2022

@brembo no snažím ale ale bojím sa veľmi. Je to veľmi nepríjemne a len dúfam, že to čím skôr prejde

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
12. apr 2022

@brembo no len za tých pár sekúnd na ekg to asi nezachytila. Neviem 🥺

brembo
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
elizakacka
21. nov 2022

Ahoj aj ja mavam vinechanie pulzu viac krat za den je to šttrsujuce a z laknem sa velmi