Ahojte je tu niekto komu menili amalgam za bielu výplň kvôli bolesti? Bolesť nieje strašná ale tak ma pichá v tom zube a troška mi zafukne tak to už začínam cítiť. Chcem sa opýtať boli výmena takejto plomby? Je nutné aj čistiť kanáliky keď to už začína bolieť? Ďakujem vaaam
@marca12 ďakujem za odpoveď, a bolel zub pred tým? Keďže si išla na výmenu? A to samotné odvrátenie amalgamu boli? Neviem prečo no mám pred tým rešpekt
Toto aj mna čaká ..mam amalganovu vyše 10 rokov bolesti nemám , iba občas niečo tam cítim,,, na RG vraj nevidel nič ale že by trebalo už vymenit . No mám strach lebo dosť veľkú blombu tam mám. Tiež kanáliky sa vtedy čistili...no som zvedavá. Ale bolesti sa nebojím však dá injekciu.
@apolka77 no ja nemám čistene kanáliky,ale tiež veľká je tá plomba taká na polovicu zubu tak mám strach
Podľa mňa ty keď máš čistene kanáliky tak výmena by mala byť raz dva
Moj zubar vzdy dava injekciu. Bez injekcie ani nevrta,takze neboli. Pobolieval ma ten zub,ale predosly zubar tam nic nevidel. Ja som s nim mala problemy uz roky. Novy zubar mi plomboval vsetky stare amalganove plomby
No ak ťa v zube pichá, to nebude z amalgámovej plomby a kanálikom sa zrejme nevyhneš.
Ci je potrebne cistenie ukaze sa az ked spravi rontgen,ak ho tvoj zubar robi alebo podla toho,aky hlboky je kaz. Mne menil amalganovu plombu. Na jednom zube bol hlboky kaz pod plombou a musel robit korunku. Po par dnoch ma zacal velmi boliet zub,tak musel korunku rozvrtat a cistit kanaliky. Na druhom zube len vymenil plombu bez cistenia kanalikov. Cize dopredu sa neda povedat. To zalezi od stavu zubu.