Výmena bedrového kĺbu

pillipilli
17. aug 2023

Ahojte caka ma vymena praveho bedroveho klbu.Pri pôrode som isla zadockom a vyklbilo mi obe nohy,lavy klb je v poriadklu,len pravy si to odniesol. DR. ma uistil ,ze toto je konecna a klb musi menit. ( urobili sa mi diery v panve).Vzdy mi hovorili,ze ma to caka,len som dufala ,ze mozno neskorsie.Mam 40 r. a chcela by som vediet u zien ako to vsetko prebehlo.Je po vymene klbu narok na ciadtocny invalidny?Kedy ste boli schopne ist do roboty? Pomohol vam Wobenzym? Ja viem ,ze ste tu silne zeny,len sa bojim.
Dakujem

hradnapani
17. aug 2023

moja mama aj svokra maju za sebou TEP. Na ciastocny invalidny to ja osobne nevidim - ak operacia a nasledna rehabilitacia dopadne dobre, ten klb budes mat ako novy, nemala by si mat ziadne velke obmedzenia (samozrejme v ramci moznosti). Treba co najskor zacat rehabilitovat, to je zaklad uspechu po operacii a budes coskoro fit. Ale neviem ti povedat, kedy budes moct ist do prace, zavisi aj do akej.

majamat
17. aug 2023

@pillipilli moja kolegyna ma vymeneny klb a normalne pracuje, nema invalidny a to este nema dokonca ani stitnu zlazu.

majamat
17. aug 2023

ak som nasla spravne info, potrebujes mieru funkcneho obmedzenia aspon 40%, jednostranna endoproteza je ohodnotena na 30%.

domiklik
18. aug 2023

@pillipilli zvládneš to a tvoj život bude kvalitnejší, jedna rada, rehabilituj a cvic aj pred operáciou ak sa ti dá...