Dobry den. Vyliecili Vam NV konflikt? Ako dlho to trvalo? Uzivali ste Timonil? Dakujem
Neurovaskulárny konflikt sa nedá vyliečiť. Len sa s tým naučiť žiť, prípadne zmierniť príznaky napr aj liekmi ako je timonil.
@taktotedanie zrejme má n.VIII a tinitus.
@taktotedanie neurostaticus a cieva
@drake122 beriem ten liek yz 4mesiace a ziaden posun ani zlepsenie sa nedeje
@drake122 mam stavy na odpadnutie. Hned sa musim niecoho chytit, v lepsom pripade si lahnut, a citim akoby som uz stracala vedomie. Taha ma do lavej strany. Napr sa nesmiem predklonit, lebo mi zacnu "kmitat" oci, neviem ich ustalit na heden bod a uz padam ani neviem kam
@adulienka11111 to tak býva. Všeobecne liečba takejto veci má slabý efekt, niekedy aj žiadny. Jednoducho kontakt cievy s nervom vyvolá neprimerané vnemy z daného nervu, nakoĺko je trvale "dráždený" a liekmi sa to dá naozaj limitovane ovplyvniť. Možno v budúcnosti sa niečo efektívnejšie objaví.
@drake122 lekar povedal, ze timonilom sa to vylieci, ale bude to dlhsie trvat.. no aby po 4 mesiacoch nenastalo ziadne zlepsenie?
@adulienka11111 "neurostaticus" je vymyslené.🤣 buď statoacusticus, alebo iným názvom vestibulocochlearis. Ale to je jedno, ako sa to volá...
@drake122 ok statoacusticus... Je jedno aky nazov, ide o to co sa s tym da robit. Ak sa to liekmi neda liecit, tak naco mam brat take "tazke " lieky, ktore mi len ublizuju
@adulienka11111 liek Ti neublíži, ale 4 mesiace su skutočne krátko. Ale nečakaj, že ako zázrak to prejde úplne. To je veľmi zle liečiteľná vec. Aj niekoľko rokov sa s tým trápia, kým nejakú zmenu k lepšiemu začnú pozorovať ľudia, niektorí dokonca vôbec. Ono sa to časom ustáli, respektive si na to zvykneš.
@drake122 zvykat si nemam v plane. Urcite sa s tym nieco da robit, nieco ine ako liekmi. Ja sa len tak nevzdavam
@drake122 liek je navykovy a vysadza sa aj rok postupne. Takze je to liek ktory neublizi?
@adulienka11111 Nastavuje a vysadzuje sa postupne, ale kľudne aj za kratšie ako rok. Závislosť nevzniká. A určite, dá sa s tou diagnózou "niečo" robiť, su aj iné možnosti ako timonil, ale efekt nie je výrazný, resp je to veľmi individuálne, niekomu čiastočne pomôže jedno alebo druhé. Ale treba mať primerané očakávania, neexistuje na to zázračný liek a ako hovorím, je to nepríjemna vec v tom, že je to ťažko ovplyvnitelné.
Ja mam NV VII hlavoveho nervu a rovno mi povedali, ze sa to da vyriesit chirurgicky, medzi cievu a nerv daju specialnu platnicku a tym padom sa navzajom nebudu drazdit, odmietla som..
@taktotedanie ja som ziadala operaciu a povedali mi, ci som normalna, ci si chcem dat rezat hlavu???? Lekar povedal ze sa to vylieci, ze to pojde pomaly, ale vylieci to
@drake122 mate tuto diagnozu ako ja? Se o tom viete " tolko veci"?
@adulienka11111 tak ked vam povedal ze sa to vylieci ale chce to cas tak tomu nechajte cas
@taktotedanie ale kedze uz 4 mesiace beriem lieky a nedeje sa nic, ani trochu zlepsenie, tak prestavam verit, ze to pomoze
@adulienka11111 dobry den mozem sa opytat ako sa mate? Zmenilo sa nieco uzivanim toho timonilu?
@pufinkaaa dobry den. Po roku liecby citim zlepsenie o 10 percent, alebo som si mozno uz trochu zvykla na to. Zavraty trvaju, stavy trvaju.... Myslim, ze uz nikdy to nebude uplne ok
@adulienka11111 aha tak ani velmi nema vyznam asi zacat to brat co som aj inde citala skusenosti....
@pufinkaaa ono to je velmi zdlhava a pomala liecba vraj. Ale kazdy je iny, mozno Vam to pomoze. Ved nemate co stratit
@adulienka11111 mozno by bolo fajn doplnit ktoreho nervu sa to tyka