Vyliečenie z Covidu-19 a hneď zase horúčka

katkaretro
22. nov 2021

ahojte, 17r syn prekonal covid, bol pozitívny aj s príznakmi, horúčky mal len prvé dva dni, potom už vôbec. Prešlo 10 dní v karanténe, a bolo už už uplne super, aj energiu mal, dobrú náladu... a dnes z ničoho nič znova zvýšená teplota , máte niekto takúto skúsenosť?

panelacikova
22. nov 2021

@katkaretro môže ísť o dve príčiny. buď mu covid definitívne neskončil, ale pokračuje vo vlnách - bol by vhodný PCR test, prípadne vyšetrenie lekárom. druhý dôvod je, že covid ho natoľko oslabil, že dostal inú virózu. otázka ale znie: kde by ju dostal, keď sa liečil doma? liečil sa doma? nebol nikde? rodičia (vy) nechodíte nikde, žeby ste ho nakazili inou infekciou?

fleur1111
22. nov 2021

@katkaretro muž chytil po covide angínu. Riešil to s obvodnym. Najlepšie by bolo vopred zavolať a poradiť sa.

katkaretro
autor
22. nov 2021

@panelacikova my nechodíme nikde, akurát sme to dostali aj my s manželom o pár dní po ňom, je možné že by to dostal od nás späť ?!

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simca06022011
22. nov 2021

moze sa to takto vracat...

katkaretro
autor
22. nov 2021

@fleur1111 ano, zavolám ráno obvodnej, len teraz fyzicky nevyšetrujú chápete

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
fleur1111
22. nov 2021

@katkaretro mojho obvodný následne vyšetril a nasadil ATB. Samozrejme vo vašom prípade môže ísť o úplne niečo iné, ale mužovi to tiež začalo horúčkou vyše týždňa po covide.

panelacikova
22. nov 2021

@katkaretro hmmm. my sme si to s dcérou minulý rok "prenášali" asi 5-6 týždňov. akože reálne, stále sme boli vo vlnách. bola to alfa mutácia. netuším, ako je to s touto mutáciou, ale je možné, že si vírus navzájom živíte...

panelacikova
22. nov 2021

@katkaretro určite skúste požiadať o RTG pľúc, aby nešlo o nejaký zákerný zápal pľúc, keď sa vrátila teplota. istota je istota a jeden RTG ho nezabije... no a konzultovať, samozrejme, s lekárom. držím palce.

panelacikova
22. nov 2021

@dreamss odkiaľ si nabrala tých 5 rokov? 😲 veď tento druh covidu tu máme nanajvýš tak 2 roky....

katkaretro
autor
22. nov 2021

@panelacikova Bral aj atb Sumamed, a bol už normálne fit.. aj všetko poupratoval, povysával byt...a dnes sme boli na pcr teste autom, ale tam by to snáď hneď nedostal pri čakaní 20min, mne len to nejde do hlavy, že bol uplne zdravý už asi 2 , 3dni

mikadooo
22. nov 2021

@katkaretro dcéra tak mala. Dva tri dni horúčku. Potom už len sopeľ kašeľ. Pohoda. Po týždni zrazu jeden deň horúčka. Potom zas nič a to už do konca karantény. Teda-kašeľ jej ostal, tak sme museli natiahnuť karanténu ešte o týždeň. Ale teploty sa už nevrátili. 🤷

panelacikova
22. nov 2021

@katkaretro veď uvidíte, ako sa to bude ďalej vyvíjať. určite zajtra kontaktovať lekára, povedať mu túto skutočnosť. chalan nech odpočíva ešte, covid fakt NIE JE sranda... nám sa to s dcérou vlieklo vo vlnách 5 týždňov. Ďalšie 3 mesiace som mala problém vyjsť schodami na 2.poschodie. ledva som dýchala.... nepodceňovala by som to

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
katkaretro
autor
22. nov 2021

@mikadooo to vyzerá u vás, že to dcérka mala nedoliečené, ale u nás mu bolo už uplne dobre, či aj u vás bola už uplne dobre medzitým ? A koľko bola doma mimo školu?

katkaretro
autor
22. nov 2021

@dreamss nerozumiem po anj 😔

panelacikova
22. nov 2021

@dreamss ani ja neviem anglicky tak, aby som to dokázala "prečítať". avšak stále mi nejde do hlavy, odkiaľ nabrali tých 5 rokov? čím to tam akože vysvetlili?

dreamss
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
panelacikova
22. nov 2021

@dreamss tak s týmto teda vôbec nesúhlasím 🙂 ale OK, ak to takto napísali a veria tomu 🙂 ja som totiž covid aj prekonala, aj som sa zaočkovala a som opäť pozitívna 🙂 a poznám ľudí, ktorí tiež prekonali, ani sa neočkovali a dostali druhýkrát. a niektorí to "nerozchodili"...

mikadooo
22. nov 2021

@katkaretro ja vôbec netuším, keďže k dr sa nedalo ísť... Covid jej začal teplotami a únavou, soplami a kašľom. Po troch dňoch bola fit, ale keďže sme mali karanténu všetci tak zatvorení doma, len ten kašeľ jej ostal. Takto prešiel týždeň, a potom bol deň d zas všetko v pohode, len podvečer mi hovorí zrazu, že jej je zima. Tak som chytila teplomer a odmerala. Dostala Paralen, ľahla do postele, spala až do rána. A odvtedy už nič, len ten kašeľ stále rovnaký jej ostal... Ja som v ten večer tiež rozmýšľala, že či teraz či ísť na pohotovosť alebo sa dobíjať k detskej, s obavami som čakala čo bude v noci a nič🤷🤷🤷. Zabral jej jeden paralen🤷.

luxus10
22. nov 2021

@katkaretro uzival pocas liecby isoprinosine?

inak sumamed je slabucky ako cajik....onicom...

katkaretro
autor
22. nov 2021

@mikadooo tak to vďaka Bohu

katkaretro
autor
22. nov 2021

@luxus10 isoprinosine ? nie neužíval a to je čo aký liek ?

luxus10
22. nov 2021

@katkaretro ten bolo treba nasadit ihned pri prvych priznakoch spolu so zistenim, zeide o covid...imunostimulacny... vyborny...mal by zabranit prave takymto navratom covidu...

https://www.adc.sk/databazy/produkty/detail/iso...

katkaretro
autor
22. nov 2021

anttibiotikum?
keď je to také výborné, prečo to nepredpisujú

hipuska
22. nov 2021

@katkaretro treba skúsiť znova ten pcr. Popripade, ak sa rozvinula nová bakteriálna infekcia, mohli by pomôcť aj atb (ale bolo by treba crp). A kľudne, ak dlhšie ležal, pochodil...môže byť teplota. Telo nemusí byť este ok aj keď sa tak cíti. Ja som tak mala. Že už mi bolo fajn, tak som upratovala, prala-nic extra a večer ma.to kloflo...takto pár dní po sebe bolo

bombulka1987
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lacibo
23. nov 2021

@katkaretro nasa 5 rocna uplne bez pri,nakov, pozitivita 2 tyzdne a teraz uz po 3 tyzdnoch teplota jeden vecer, silna nadcha a zachripnuta..nemohla nastupit do skolky..na nervy..pritom sme cely cas doma..ja som este stale PN..neviem ci ma tak znizenu imunitu ale asi ano po tom.covide..

lacibo
23. nov 2021

@katkaretro to je top liek na covid...uzivali sme ja aj starsia dcera..pomohlo vyrazne..muz nemal priznaky ten neuzival..