Ahojte, je tu niekto komu sa podarilo reálne odstrániť mykozu na nechtoch? Ja sa tým trápim 10 rokov. Lieky - vyrastie a o rok, dva to mám späť. Teraz mi to pekne vyrástalo a už keď bol nech skoro ok, začalo sa to naspäť ťahať po nechte. Ja to mám na palci nohy. Som stoho nešťastná lebo zas mi dal doktor naspäť lieky. Nechcem furt dokola brať lieky. Čo vám reálne pomohlo? Uvažujem aj nad laserom, len neviem či to pomôže. Lekár tvrdí že nie, treba preliečiť. Len v tých liekoch už nevidím význam. Pomôže ale zachvilu to mám späť.
@grof_monte_christo ja beriem lieky už 4 krát, teraz to bude dokonca 2 krát za sebou s odstupom pár mesiacov. Preto už neviem či mi to vôbec dokáže pomôcť
Mne pomohlo si jemným pilnikom spilovat vrch nechtu a popierať si 2x denne kvalitný tea tree esenciálny olej na to, ja som to mala ale len asi par týždňov a prešlo mi to. Neviem ako ,keď sa s tým trápis roky, ci by to malo nejaký efekt.
Ešte by som zvazila aj vnútorné tobolky s oreganovym olejom, tie sú vyslovene na plesne v tele.
Ešte mi napadá, či nepoužívaš rovnaké topánky bez ich ošetrenia proti plesniam a dezinfekcie. Či si to náhodou vždy nanovo nenatiahneš z kontaminovanej obuvi.
@ibamy2 topánky mám nové. Poslednú liečbu začala cez zimu, potom bolo leto, čiže topánka otvorená a kým prišla zima sa to ťahá zasa naspäť. No zúfalstvo z tohto
@ivana3111 organový olej som užívala. Nepomohlo
Pleseň na nechtoch sa musí liečiť vnútorne takze lieky su naozaj potrebné treba ich užívať minimálne 3 mesiace a ešte je dobré aplikovať lak na nechty ktorý sa volá Loceryl . Ostré trenie je veľmi jednoduché nanáša sa ako lak na nechty potom sa jemným pilnickom odstráni a podľa návodu sa znova necht ošetrí .Kým nech na palci vyrastie nový to trvá 9 mesiacov preto musíš byť trpezlivá .Veľmi dôležité pri plesňových ochoreniach je to že v spoločných sprchách v saune na plavárni kdekoľvek sa pohybujes musíš mať obuv napr žabky . Veľa šťastia a trpezlivosti prajem 🥰
Ešte som chcela dodať že všetky topánky ktoré nosis aj šľapky v lete domáce papuče treba vydezimfikovat lebo aj tam sa môžu nachádzať spory a doma používať vlastný uterák , nemala by si si obúvať cudzie papuče napr. na navsteve 🙂
Mne pomohli práve tieto lieky od kožnej a už sa mi to nikdy viac nevrátilo. Je to už viac ako 15 rokov.