Výkyvu tlaku

20. aug 2021

Ako cítila som sa zvláštne,tak som si odmerala tlak. Môže byť niečo také v priebehu piatich minút,alebo som zle merala..čas na tlakomery nemám dobré nastavený

autor
20. aug 2021

Nadpis mi opravil admin..ak tak výkyvy tlaku

amarilka26
20. aug 2021

Velky rozdiel. To je klasicky tlakomer alebo zapastny ? Mne tiez prva hodnota vyjde vyssia, ale chvilu posedim vklude a meriam znova, vtedy uz je v poriadku.

autor
20. aug 2021

@amarilka26 no na pazu. Tiež si myslím,že pri takom spodnom tlaku by asi bolo po mne. Je to jeden z kvalitných tlakomerov. Ako arytmiu som mala neskutočnú

autor
20. aug 2021

@amarilka26 merala som lebo fakt prišli na mňa mdloby a pocit nervozity

amarilka26
20. aug 2021

Hm, ja si teda meriavam pravidelne a vzdy ked mam nejaky problem tak si dam 2 tabl.magnezia a o hodinku meriam.znova. Liecite sa na tlak ?

autor
20. aug 2021

@amarilka26 nie mám tetaniu. Vraj som z kardiologickeho hľadiska v poriadku

amarilka26
20. aug 2021

Nemyslim tetaniu, ale ci sa liecite na nizky, alebo vysoky tlak. Skuste chvilku pockat a zmerat znovu, niekedy sa moze stat ze zle zmeria. Obcas sa mi stane ze mam zle manzetu zapojenu do tlakomera.

autor
20. aug 2021

@amarilka26 nie neliecim sa . Žiadne lieky neuzivam. Len magnézium

stanulienkat
20. aug 2021

Aká je to značka? Lebo tie hodnoty sú úplné blbosti. Treba dodržiavať aj správne zásady merania tlaku, pár minút v kľude posedieť a potom si odmerať tlak.

autor
20. aug 2021

Asi som zle merala v tom strese,keď som pociťovala arytmiu a ešte k tomu ak som zbadala ten tlak,tak sa arytmia ešte zhoršila

nevenka
20. aug 2021

No ja som raz z nevyspatia (male 5 mesacne babo) a virozy skoncila na urgente. Mala som kasel. Covid to nebol a namerali mi tam tlak 192/137, pulz 145. Po pol hodine mi klesol na 170/125 a nebolo po mne. Ja sa ale liecim na hypertyreozu. Dali mi tabletky, co mohli, kvoli kojeniu nemozem hocico. Navela ma pustili domov.

Vykyvy mavam dost casto, tlakomer Omron, kvalitny. Hlavne sa tlak meria v klude. Mohol to byt jednorazovy vykyv.
Ked mas tetaniu, odporucam skontrolovat hladinu draslika, bratranec mal obrovsky nedostatok.

luccija
20. aug 2021

Tlak by si mala merať v kľude, ale toto musí byť omyl nemôže takto skákať. ktory je prvý?ak nižší a potom si sa zľakla...aj magnézium znižuje tlak.

autor
20. aug 2021

@luccija ten vyšší prvý

autor
20. aug 2021

@nevenka ďakujem veľmi pekne za radu. Brali mi krv a výsledky v poriadku,no keď mám atak ,tak mám neskutočný smäd. Minule som sa dočítala,že to je príznak nízkej hladiny draslíka

zzzzza
10. nov 2024

Ako ste dopadli