Vykašliavanie hnedého hlienu

misulik1310
21. jún 2023

Ahojte prosim nemali ste niektorá vykašliavanue hnedeho hlienu občas je tam čersrva krv ale to velmi male množstvo a iba občas podla... trva to od januara dr ma stale.lieči antibiotika ktore mi podla mna neako extra nezaberaju stlmia kašel prejde krv a za mesiac znova sa objavi trocha krvy.. podla rtg som mala bronchopneumoniu.. dnes som bola znova za dr ze proste ten hnedy hlien stale je aj ked len trocha ... tak ma dnes poslala konecne na plucne ... ale zas mi dal antibiotika zoberie mu vykasliany hlien do laboratoeria.. iba chcem vediet ci ste toto niektora uz nemala ... strasne sa bojim ze mam rakovinu pluc uplne som z toho v strese depresii a po pol roku co mu hovorim ze sa toho bojiim to stale moj dr banalizuje ze to jd nic ...

lily14
21. jún 2023

@misulik1310 z RTG by ti uz rakovinu zistili tak mi bolo povedané!

misulik1310
autor
21. jún 2023

@lily14 snad lebp uz som z toho zufala hlavne ze stale nie a nie najst pricinu ani mykoplazmy ani chlamydie ja som uz tak vystrasena

ankare
21. jún 2023

@misulik1310 napis do skupiny Zdravotnici na MK.
Skóre uzdravenie!

tanyan
21. jún 2023

Mne bolo vysvetlené, že to zafarbenie je spôsobené prítomnosťou krvi v hliene v dôsledku nadmerného dráždenia dýchacích ciest (napínanie a otrasy pri kašľaní). Treba urobiť poriadne odbery, aby dali cielenú liečbu, nielen širokospektrálne atb, voči ktorým je pôvodca tvojho ochorenia očividne odolný.

misulik1310
autor
21. jún 2023

@tanyan mala.som aj sirokosprektralne na 3 tyzdne a stale sa to opakuje a hlavne ja nekaslem neako extremne oba sem tam niekedy take chvilkove az ma nadrapne inokedy len ako keby odkaslanie a v noci nekaslem ze vobec

tanyan
21. jún 2023

@misulik1310 Práveže treba cielenú liečbu, lebo širokospektrálne nemusia byť účinné.
Práve pri tom "nadrapnutí" sa uvoľní trocha krvi a potom to farbí, ako keď sa zrazenina postupne vymýva.

misulik1310
autor
21. jún 2023

@tanyan chapem snad natom plucnom pridu nato co mi je

adriana2503
21. jún 2023

krv ti nebrali kvoli plucnym chlamydiam? aj tie mozu sposobovat dlhodoby kasel a treba na ne cielene ATB....mne sa casto vracia kasel ale teda nevykasliavam nic a dr mi preto robi pravidelne 1x rocne tieto testy, aj plucny to robi automaticky

misulik1310
autor
21. jún 2023

@adriana2503 ano mala robene aj na mykoplazmy všetko negat.