Ahojte, chcela by som ist na konci februára na dovolenku, ale pred Silvestrom sa mi objavil prvý príznak ochorenia Covid-19, mala som ľahký (dvôj-dňový priebeh). Pýtam sa vás, či by mi mal vyjsť PCR test negatívny ?
ten test potrebuješ mat tak ci tak nie? takže naň musíš ísť, ci chceš ci nechceš a len dúfat že vyjde negativny, výsledok nemáš ako ovplyvniť ale po takom čase by snáď už pozitivitu ukazovať nemalo, a teda nestačí im potvrdenie o prekonaní? a do budúcna stačilo tému založiť jedenkrat
@aurorastone viem že každé telo je iné, ja som chcela mať len informatívny charakter, v polke januára som bola na druhom testovani a CT mi ukázalo hodnotu 34.88. A dakujem za odpoved
@annamaria55 my sme mali s manzelom na prelome rokov 13dni covid.....na zaciatku fabruara sme si spravili doma z krvi z prsta test na protilatky a vysliel nam pozitivny a aj pozitivny na covid, hoci sme ho prekonali pred mesiacom....dali sme si spravit v piatok odbery v labakoch, cakame vysledky na protilatky....pozitivny test na covid ti moze vyjst aj 3 mesiace po prekonani....
@annamaria55 sestra mojej susedy bola 8 týždňov pozitívna cez pcr test. To bolo ešte v prvej vlne keď ich stále testovali...
po prekonani covid sa vytvaraju protilatky, udajne az po tyzdni, ci dvoch sa tvoria najviac, v ton case moze pozitivitu zachytit anitgen, protilatky nejaky cas v krvi pretrvavaju, ale tsim ich je viac, tak zalezi od toho, ktore. podrobnejsie to ukaze asi az labak.
co sa tyka antigen, tam sa pozitivita objavuje najcastesjie an 5-6den, kedy by mohli nastupit priznaky,a le teda nei akzdy ich ma. prakticky vacsinou je pozitivny asi v pripade, ze je clovek infekcny.
PCR je najspolahlivejsi a pozitivitu ukaze aj po 3m, no po tyzdni od zacatia priznakov clovek uz infekcny nie je. potom sa pozitivita potvrdi preto, lebo dyhcacie cesty sa cistia.
Daj si spravit uvidiš, nemame tu kruštalovu gulu aby sme vedely ako to dopadne u teba.