Výjde mi negatívny PCR test?

annamaria55
8. feb 2021

Ahojte, chcela by som ist na konci februára na dovolenku, ale pred Silvestrom sa mi objavil prvý príznak ochorenia Covid-19, mala som ľahký (dvôj-dňový priebeh). Pýtam sa vás, či by mi mal vyjsť PCR test negatívny ?

stefi_k
8. feb 2021

Daj si spravit uvidiš, nemame tu kruštalovu gulu aby sme vedely ako to dopadne u teba.

aurorastone
8. feb 2021

ten test potrebuješ mat tak ci tak nie? takže naň musíš ísť, ci chceš ci nechceš a len dúfat že vyjde negativny, výsledok nemáš ako ovplyvniť ale po takom čase by snáď už pozitivitu ukazovať nemalo, a teda nestačí im potvrdenie o prekonaní? a do budúcna stačilo tému založiť jedenkrat

annamaria55
autor
8. feb 2021

@aurorastone viem že každé telo je iné, ja som chcela mať len informatívny charakter, v polke januára som bola na druhom testovani a CT mi ukázalo hodnotu 34.88. A dakujem za odpoved

katren
8. feb 2021

@annamaria55 my sme mali s manzelom na prelome rokov 13dni covid.....na zaciatku fabruara sme si spravili doma z krvi z prsta test na protilatky a vysliel nam pozitivny a aj pozitivny na covid, hoci sme ho prekonali pred mesiacom....dali sme si spravit v piatok odbery v labakoch, cakame vysledky na protilatky....pozitivny test na covid ti moze vyjst aj 3 mesiace po prekonani....

3petka
8. feb 2021

@annamaria55 sestra mojej susedy bola 8 týždňov pozitívna cez pcr test. To bolo ešte v prvej vlne keď ich stále testovali...

majamat
8. feb 2021

po prekonani covid sa vytvaraju protilatky, udajne az po tyzdni, ci dvoch sa tvoria najviac, v ton case moze pozitivitu zachytit anitgen, protilatky nejaky cas v krvi pretrvavaju, ale tsim ich je viac, tak zalezi od toho, ktore. podrobnejsie to ukaze asi az labak.

co sa tyka antigen, tam sa pozitivita objavuje najcastesjie an 5-6den, kedy by mohli nastupit priznaky,a le teda nei akzdy ich ma. prakticky vacsinou je pozitivny asi v pripade, ze je clovek infekcny.

PCR je najspolahlivejsi a pozitivitu ukaze aj po 3m, no po tyzdni od zacatia priznakov clovek uz infekcny nie je. potom sa pozitivita potvrdi preto, lebo dyhcacie cesty sa cistia.

luccija
8. feb 2021

@katren prosim Ta kolko stoji odber davas si to robit v sukromnom centre ci elisa testom?ci to je jedno a to iste?
Tiez sme mali podla doktorky lahky priebeh a zaujima ma to pre vlastne info ako sme na tom.Je nejaky odporucany cas, ktory musi prejst od choroby?

katren
8. feb 2021

@luccija robili nam Elisa test v NR, objednali sme sa na lab.online ....stalo nas to 38+5€ odporucany cas po chorobe je 3-4tyzdne ist na test...