Ahojte mamičky.
Možno ma ukrižujete hneď na mieste možno nie. Ale snažím sa nájsť vysvetlenie pre moje správanie. Kontroly nad sebou mám až až ale keď mi rupne tak mi rupne.
Moje dieťa je úžasné skvelé ako každého maminho maznáčika.
Ale keď ma také dni ze nič nechce plače nevie spať. A do toho ja som ešte nervózna. Fuuuuu
Dneska som mu udrela po riti a silno skríkla. Proste som ho asi hodinu uspavala a on nie a nie zaspať inokedy mi stále zaspí. To je jedno ide vlastne o to ze sa bojím ze nabudúce by sa to mohlo zopakovať. Nechcem aby sa ma bal alebo mal zafixovanu v hlave zlu spomienku na to.
Maly ma 13 mesiacov ale niekdy je ako čert už chodi všetko proste naozaj sikulko je ale niekedy mam pocit zbaliť si kufre a vrátiť sa len nabudúci deň. Manžela mam skvelého ale maly je silno na viazaný len na mňa. Takže aj keby mi sním chcel pomôcť nedá sa len hrsť ale uspať na chovať nehrozí. Niekedy sa cítim len bezbranna a zúfalá. Milujem ho maličkého ale tiež som len človek 🥴🥴🥴
@salamistka krásne napísané 🙏🏽
@barborinkamisko tu máš presne chybu . Že maly je naviazaný na teba . Vy ste rodičia obaja takze sup nechaj malého s muzom a ty si vyjdi von s kamoškami do mesta kam len chceš . Mna toto všetko ešte len čaká ale vidím to vo svojom okoli že ak tie baby aspoň raz za čas nevypnú, tak im z toho hrabne. Si mama samozrejme na plny úväzok to však neznamená že raz za čas nemôžeš vypnúť ísť von na kávu na víno prísť na iné myšlienky . Prospeje to aj vášmu vzťahu , hold maly sa musí naučiť že existuje aj tatinko a dokonca aj ini ľudia a nemôžeš s nim byt každú jednu sekundu jeho života . Lepšie sa potom adaptuje aj v škôlke keď to nebude až taký tvoj cecok . Nie si vôbec zla mama ani si žiadne 13 mesačne dieťa neodnesie zlu spomienku na to , že dostalo po zadku . Ja som dostávala fajne facky , qle samozrejme zaslúžene ešte ako pubertacka na základnej a nemám žiadnu traumu a s rodičmi sa milujeme . ❤️ Drž sa si dobrá mama sup manžel s dieťaťom na cely deň alebo víkend a ty chod poriadne vypnúť .
@nika11103 ďakujem 🥹
Tieto pocity naviazanosti sú normálne, keďže má dieťatko ešte len 13 mesiacov. Skutočnosť je taká, že tvoj synček by v pohode zvládol nejakú dobu aj s otcom a aj by nakoniec zaspal. To len my mamy si vždy predstavujeme, ako dieťa trpí, nov äčšinou je to fakt blbosť a normálne si s otcom užije trochu inú zábavu. Nič sa neboj, nechávaj syna s otcom a urob si čas pre seba. Najprv dve-tri hodinky, postupne môžeš aj pridať. A nejaké capnutie po zadku si vôbec nevyčítaj. Skrátka ťa dieťa vytočilo, to sa stane ešte veľa krát, postupne sa naučíš, ako na vec.
@barborinkamisko nechavaj dieta s otcom a uvidis, ze im to pojde...a budes nanich hrda...mne ked druhy chvalia ako muz zvladol deti sam bez pomoci ked som bola v nemocnici, alebo ked je snimi sam na ihrisku, ked ich vodi do a zo skolky..atd ..pysnejsia nemozem byt 🙂 stale sa ma drzia,stale ma objimaju,kazdy den dostanem obr.zo skolky a kazdy vecer chcu obaja spat primne..pritom som prisnejsia a mam slabsie nervy ako ich tatko...ale zboznujem ked ich vidim snim,je to take roztomile
Keď si spomeniem, ako intenzívne som riešila tieto mamičkovské problémy s dcérou, všetko som v hlave rozoberala do detailov, keď nechcela spať alebo bola uplakaná, tak som bola zničená a vystrašená, že čo sa deje :D ale keď na to pozriem spätne, tak to bolo krásne obdobie a všetko sme nakoniec dali ľavou zadnou a nechápem, prečo som brala všetko tak vážne :D teraz som už múdrejšia, moje skúsenosti s výchovou dcéry mi už nikto nevezme a možno pri vnúčatách ich využijem a budem sa hádam pri každom probléme len usmievať...niekedy rozmýšľam, že prečo nedostanú ľudia návod k životu, aby sme si to nemuseli celé pretrpieť, ale rovno by sme presne vedeli, čo a ako robiť, nebolo by to krásne? takto sa človek poučí z chýb a je mu to nanič, lebo už si aj tak nepomôže :D