Posledny cca mesiac som si vsimla ze sa mi strasne zhorsila plet. Nikdy som nemala nejake hnisave velmi problematicke akne, moj problem boli skor upchate pory a podkozne vyrazky, vyskusala som strasne vela kozmetiky ale nic mi nepomohlo. Minuly rok som dostala crevnu chripku a asi dva tyzdne som zila na sucharoch, vtedy sa mi plet strasne zlepsila, ani som nic nemusela pouzivat, bola uplne cista, myslela som si ze tie vyrazky som teda mala z nejakej potraviny ale nezistila som, z akej pretoze sa mi ta plet zacala opat postupne zhorsovat asi 3 mesiace uz pri normalnej strave. Teraz mam plet celu vyhadzanu tymi malymi podkoznymi vyrazkami, ktore sice idu lahko vytlacit ale je ich vela a o dva dni je to zase rovnake. Moja plet je teraz este horsia ako pred rokom. Napadla mi este taka vec, ze som zacala vypomahat od januara v jednom sklade, v ktorom je strasne vela prachu a nie je tam uplne najcistejsie, tak ci aj to k tomu zhorseniu pleti nemohlo prispievat. Plus po sviatkoch sladke, majonezovy salat a podobne to asi tiez nezlepsuje. Co mam robit? Ako mam zistit co mi robi zle, pripadne aka potravina?
@micusa2222 bola som vela krat, ale ziadne kremy ani nic z vonka mi nepomaha.
Toto isté mam aj ja za sebou. Treba sa objednat na alergologiu a aj na gastro. Na alergologii ti spravia z krvi testy na alergie na potraviny. Mne vysli vajcia. A u gastro doktora ti zoberie vzorku zo žalúdka pre pripadnu intoleranciu na laktozu, lepok, histamin. Tu mi vysla 100 intolerancia na laktozu a aj histamin, cize pekné kombo 😆 určite zacni u tychto dvoch doktorov. Od kedy som si to poriesila, mam krasnu pleť.
@oblaacik a toto nechceš riešiť s kožnou lekárkou ?